Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

480 gasten online

Ruime winst FC Groningen A1 in oefenduel bij VEV '67

FC Groningen A1, het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden, speelde gisteravond op het Sportpark Oostindie in Leek een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van VEV '67. De ploeg uit Leek speelt in de eerste klasse E zaterdag, en staat op een keurige tweede plaats, op negen punten achter Urk 1.

 

De ploeg van trainer Ron de Boer diende gisteravond echter als kanonnenvoer voor FC Groningen. Na afloop van het duel stond er een score van 1-5 op de borden. Trefzeker aan de kant van de equipe van Peter Hoekstra waren Tolgahan Cicek, Jafar Arias, Glenn Bijl, Roland Baas en Thijs Gerlofs.

Marcel Middelbos was in Leek present en maakte het volgende verslag:

 

Dinsdagavond 4 maart 2014 vond in Leek de oefenwedstrijd plaats tussen de plaatselijke eerste klasser VEV ’67 en FC Groningen/Cambuur A1. Na twee nederlagen op een rij en de wedstrijd van SC Heerenveen in het verschiet, misschien een mooie wedstrijd om aan het zelfvertrouwen te werken. Scoren lijkt het devies.


Al in de eerste minuut zijn er meerdere kansen te noteren voor FC Groningen, maar tot onze spijt weet Reinier de Groene de bal niet achter de keeper van VEV te werken. Uit de corner die daar direct op volgt weet Tolgahan Cicek de bal wel in het net te werken en staat de 0-1 al op het bord. FC Groningen oogt scherp, maar VEV 67 weet het conditioneel nog wel allemaal bij te kunnen houden. Fysieke strijd is wat zij in de strijd werpen, want van een groepje jongens van -19 wil je als seniorenelftal natuurlijk niet verliezen. Ook de grensrechter van VEV ’67 vlagt er lustig op los. De voorwaartsen van de Groningers staan dan, volgens de grensrechter althans, vele malen buitenspel.

 

De wedstrijd kabbelt voort. FC Groningen A1 legt een goed tot zeer goed verzorgd spel op de mat, maar tegen de af en toe brute kracht van VEV ’67 is niet altijd even gemakkelijk op te fietsen. Verdedigend staat het echter zeer goed; met name Jorran van Santen oogt rustig en zeker aan de bal, terwijl hij voor de toeschouwers toch voor het eerst op die positie centraal achterin speelt. Gedurende de hele wedstrijd staat hij daar zijn mannetje.


In de tweede helft vinden er de nodige wissels plaats; met name de rentree van Pier Veldman zal hem, zijn ouders, maar ook de trainer goed doen. Pier, die voor zijn blessure constant goede wedstrijden op de mat legde, kon na bijna vier maanden blessureleed zijn eerste minuten weer maken.


FC Groningen A1 weet nog een flink aantal kansen te creëren, maar tot doelpunten komt het nog steeds niet. Het blijft 0-1 en de wedstrijd kabbelt enigszins voort.
Dit geldt zo’n beetje tot 20 minuten voor tijd. In de 70e minuut neemt de scheidsrechter een ietwat vreemde beslissing. Een speler van VEV ’67 maakt overduidelijk een handsbal. De scheidsrechter besluit echter om de tegenstander uit Leek een penalty te geven voor een lichte overtreding van Desevio Payne in de actie daarna. Enigszins belachelijk, maar het gebeurt. VEV weet dan ook de stand op 1-1 te brengen. Daarna is het echter afgelopen. FC Groningen A1, gaat het op conditie winnen. Als Jafar Arias in de 80e minuut de 1-2 binnenwerkt, is het vervolgens Glenn Bijl, die middels een prachtige goal in de kruising de stand naar 1-3 tilt. Daarna zijn het Roland Baas en Thijs Gerlofs die in de laatste twee minuten de 1-4 en 1-5 nog weten te scoren.


Opvallend in deze wedstrijd was het dus eigenlijk dat van de vijf doelpunten er vier door een verdediger gescoord werden. Derhalve verwoordde Glenn Bijl het als volgt: "De beste aanval begint bij de verdediging." Deze wedstrijd had hij gelijk...


Aankomende zaterdag speelt het team van trainer Peter Hoekstra de belangrijke competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen in het plaatselijke Friese dorp. Dat er gescoord kan worden, hebben de mannen gisteravond voor zichzelf weer duidelijk gemaakt. Op naar drie punten in Heerenveen zeg ik!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.