Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

41 gasten online

FC Groningen A1 lijdt ruime nederlaag bij sc Heerenveen A1

FC Groningen leed afgelopen zaterdagmiddag een pijnlijke 1-6 nederlaag bij sc Heerenveen A1. Door dit belabberde resultaat is het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen wat vaster in het rechter rijtje komen te zitten. Marcel Middelbos zat de kwelling tot de laatste minuut uit en vervaardigde onderstaand verslag!

Zaterdagmiddag vond op Skoatterwald in Heerenveen de derby van het Noorden plaats tussen de A1-teams van sc Heerenveen en FC Groningen. De mannen van trainer Peter Hoekstra hadden van tevoren snode plannen om revanche te nemen voor de nederlaag van de thuiswedstrijd, maar daar was op het veld weinig meer van terug te zien. De mannen uit Friesland bleken meer het juiste idee te hebben over wat een ‘derby’ inhoudt. Zo leek het althans vanaf de zijlijn.

 

Vanaf de eerste minuut oogden de A1 spelers van Heerenveen doortastender, sterker en slimmer. In bijna iedere situatie leken de Groningers een stapje te laat te komen en liepen constant achter de feiten aan. Als je na 18 minuten al tegen een 2-0 achterstand aankijkt zakt de moed je ook in de schoenen uiteraard. Waar FC Groningen A1 de laatste weken, net als het hele seizoen overigens, verzorgd voetbal liet zien, kwamen de mannen deze keer geen enkele keer in hun eigen spel. Het is Reinier de Groene die als enige, in de eerste helft, nog in kan zetten op het Heerenveense doel, maar zijn inzet verdwijnt net over de deklat.

 

Af en toe leek het team van FC Groningen A1 als los zand aan elkaar te hangen. In deze moeten we misschien de Friezen daarvoor een compliment geven. Zij speelden de gehele wedstrijd verzorgd voetbal en wisten het goede voetbal ook in goals uit te drukken. Vlak voor rust weten ze de voorsprong ook nog op 3-0 te brengen. Een teleurgesteld FC Groningen en een teleurgesteld uitpubliek zoekt tenslotte de koffie en thee maar eens op. Wat weet trainer Peter Hoekstra te veranderen is vervolgens de vraag. Hoe gaan we de Friezen opvangen in de tweede helft en hoe brengen we de spitsen in stelling? Sadik Spijodic wordt ingebracht voor Jim de Leeuw, die niet in de wedstrijd zat, en Youri Schuur voor Liban Abdulahi. Deze laatste wissel kwam voor het publiek vreemd over, maar de trainer bleek hier zo zijn redenen voor te hebben.


Vol goede moed maar aan de tweede helft beginnen dan. Deze keer met de wind mee - de wind zou misschien een verschil kunnen maken. Met hard werken weten de Groningers vervolgens vaker op de Friese helft te komen. Het inbrengen van Sadik Spijodic brengt extra gevaar met zich mee. Dit heeft echter voor de stand geen gevolgen. Als in de 54e minuut Voest van Heerenveen de stand op 4-0 brengt, vlak nadat Glenn Bijl van FC Groningen A1 naast had geschoten, is alle hoop vervlogen. Een kwartier later weet de thuisploeg ook de 5-0 nog op het scorebord te brengen.

 

Inmiddels is FC Groningen A1 al wel een paar keer voor de keeper geweest maar heeft dit nog niet in een goal geresulteerd. In de 70e minuut weet Thijs Gerlofs dan toch de eretreffer te maken. De 6-1 van Kada is vervolgens voor de statistieken.

 

Persoonlijke fouten van FC Groningen-spelers en onnodig balverlies lagen ten grondslag aan dit onnodige pak slaag! Waar het de mannen normaal gesproken lukt om de boel nog op te pakken, zat het er deze keer gewoon totaal niet in. Op weg terug vroeg ik me af of ik nog positieve dingen had gezien… Vandaag was dat alleen het eindsignaal van scheidsrechter Dröge. Daarnaast speelde Heerenveen een mooie pot voetbal en was het een meer dan terechte overwinning. Ik durf niet eens te zeggen dat de eindstand geflatteerd was. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding werd vandaag aan alle kanten overlopen en afgemaakt. Een compliment aan SC Heerenveen is dan ook niet meer dan normaal.

 

Volgende week kunnen onze eigen mannen het laten zien tegen Vitesse thuis! Laten zien dat ze echt goed kunnen voetballen lijkt me het devies! 

 

SC HEERENVEEN A1 - FC GRONINGEN A1 6-1
1-0 Kada (13e), 2-0 Marinus(18e), 3-0 Marinus(39e), 4-0 Voest (54e), 5-0 PELLE van Amersfoort(59e), 5-1 Thijs Gerlofs (70e), 6-1 Kada (85e)

 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Desevio Payne (73e Jorran van Santen), Keziah Veendorp, Tolgahan Cicek, Niels Stenekes (39e Thijs Gerlofs), Reinier de Groene, Liban Abdulahi (46e Youri Schuur), Jafar Arias (76e Gijs Jasper), Willem Gootjes, Jim de Leeuw (46e Sadik Spijodic)

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.