Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

Belangstelling Paris Saint-Germain en AS Monaco voor Keziah Veendorp (17), jeugdinternational van FC Groningen A1

Stand van zaken donderdag 20 maart 2014:

Op 20 februari jl. schreven we in dit artikel dat Keziah Veendorp, een 17-jarige fysiek sterke centrale verdediger van FC Groningen (hiernaast op een foto van sportimages.nl) uit Sappemeer, in de belangstelling staat van internationale topclubs. Inmiddels weten we dat Veendorp de aandacht van Paris Saint-Germain en AS Monaco op zich heeft gevestigd.

 

RTV Noord bericht dat FC Groningen heeft inmiddels ook al een eerste gesprek heeft gevoerd met Keziah; binnenkort gaan Veendorp en de FC opnieuw om tafel.

 

UPDATE maandag 7 april 2014:

"Keziah Veendorp heeft aanbieding voor driejarig contract bij FC Groningen in beraad"

RTV Noord schrijft vandaag dat Keziah Veendorp inmiddels een aanbieding voor een driejarig contract bij FC Groningen in beraad heeft.

Op donderdag 20 maart jl. schreven we al het volgende:

 

Volgens zijn vader en zaakwaarnemer Jaap Veendorp, hebben grote internationale topclubs zich daadwerkelijk gemeld, aldus RTV Noord.

 

Keziah maakte in 2008 de overstap van vv Hoogezand naar FC Groningen D1, waar Hugo zijn trainer werd. Voordat hij voor Hoogezand speelde was hij in de prille jeugd van aartsrivaal FVV Foxhol te bewonderen, de vroegere club van zijn vriendje, Richairo Zivkovic. De moeder van Keziah is FVV overigens trouw gebleven en is daar de trotse beheerster van de kantine. De verdediger doorliep de verschillende jeugdelftallen van de Trots van het Noorden en is dit seizoen vervroegd doorgestroomd naar het A1 elftal. Qua leeftijd is hij nl. nog een B-junior.

 

Keziah Veendorp speelt deze week met het Nederlands team onder zeventien een kwalificatietoernooi in Brabant voor het EK 2014 op Malta. In dat elftal is Veendorp aanvoerder en speelt donderdagavond de eerste wedstrijd tegen Oostenrijk.

 

Het Franstalige gedeelte van UEFA.com noemt Keziah Veendorp één van de 'joueurs clés' ('key players') van Oranje Onder 17, samen met Marlon Slabbekoorn (middenvelder van Feyenoord) en Dani van der Moot (aanvaller van PSV).

 

Vandaag nog liet Hans Nijland in de Groninger Gezinsbode optekenen: "Wij ontkomen er niet aan om de grootste talenten onder contract te nemen, anders zijn we ze straks voor een habbekrats kwijt."

 

Reportage uit 2013 van FC Groningen TV:

 

 

"ajax en PSV volgen Keziah Veendorp; ajax wil Veendorp naar Amsterdam halen voordat hij bij FC Groningen contract tekent"

Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode over de belangstelling voor Keziah Veendorp: "Buitenlandse topclubs volgen Veendorp met interesse. ajax en PSV volgen hem al jaren. ajax, dat voor Veendorps positie al twee toptalenten heeft, zou overwegen de speler alvast naar Amsterdam te halen omdat er nu slechts een opleidingsvergoeding voor hem hoeft te worden betaald."

 

Wat ons betreft is ajax in Groningen uitgewinkeld. Of is de hoofdstedelijke jeugdopleiding inmiddels opgeheven? Op vrijdag 21 maart 2014 hoorden we overigens hoe beschamend Frank de Boer zich heeft uitgelaten. Letterlijk zei hij: "Haal hem maar op. We hebben al twee CV's, maar hij kost immers niks." Een schandalig arrogante mentaliteit!

 

UPDATE woensdag 26 maart 2014:
Keziah Veendorp: "Volgende week gaan we met FC Groningen om de tafel. Dan zal er meer helderheid komen"

 

Keziah Veendorp, aanvoerder van Oranje Onder 17 jaar, heeft de afgelopen dagen een uitstekende prestatie geleverd. Tijdens het kwalificatietoernooi voor het komende EK voor spelers onder de 17 jaar won Oranje van Oostenrijk (2-1), Zweden (2-0) en Frankrijk (3-1), waardoor Oranje Onder 17 zich voor het EK heeft gekwalificeerd.

 

Keziah Veendorp, bij FC Groningen A1 nog zonder contract spelend, sprak met Sander Berends van ELF Voetbal, en liet o.a. het volgende optekenen over zijn toekomst: "Ik hoor ook diverse namen. Ik kan daar weinig mee. Volgende week gaan we met FC Groningen om de tafel. Dan zal er meer helderheid komen. Maar het is mooi dat je naam wordt genoemd. Slagen in het profvoetbal is toch mijn droom."

 

Berends omschreef het spel van Keziah Veendorp als volgt: "De 17-jarige centrale verdediger van FC Groningen drukte opnieuw zijn stempel. Fysiek liet hij zich geen enkele keer aftroeven, met links en rechts trapt hij gemakkelijk een bal en corners werden vakkundig door hem weggekopt. Veendorp is niet voor niets de leider van de ploeg."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek