Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Roland Baas (18), jeugdinternational, schiet FC Groningen A1 langs Sparta Rotterdam A1

De huidige selectie van FC Groningen A1 herbergt veel kwaliteit. Keziah Veendorp (17) staat op de lijstjes van ajax, PSV, Paris Saint-German en AS Monaco en speelt voor Oranje Onder 17. Roland Baas, net als Keziah een verdediger, behoort tot de selectie van Oranje Onder 18, en was vorige week met zijn doelpunt mede verantwoordelijk voor de overwinning die FC Groningen A1 op Vitesse A1 boekte.

 

Gisteravond was Roland (foto: CiC Group, zijn zaakwaarnemer) de matchwinner in de uitwedstrijd dat zijn team bij Sparta Rotterdam A1 speelde: dankzij zijn doelpunt, het enige van de wedstrijd, kon de volle buit mee naar Groningen worden genomen.

Marcel Middelbos was in Rotterdam aanwezig en maakte het volgende verslag!

 

Afgelopen zaterdag speelde FC Groningen A1 de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Sparta Rotterdam A1. Door de overwinning afgelopen zaterdag was de achterstand op de Rotterdammers nog maar drie punten en de mannen konden bij een overwinning dus op gelijke hoogte komen. Een uitwedstrijd spelen is alleen nooit makkelijk. Vertrouwen konden de mannen putten uit het spel van afgelopen weekend. In de eerste helft waren zij dan ook duidelijk sterker dan Sparta A1, met name afstandsschoten moesten het doen. Maar zowel Niels Steneken, Glenn Bijl en Jafar Arias zagen hun schoten niet het gewenste net in verdwijnen. Ook de scheidsrechter werkte niet echt mee, want hij zag een duidelijke handsbal niet. Maar ook de thuisploeg liet weinig zien; net als in de wedstrijd in Groningen leek FC Groningen makkelijk overeind te blijven, al ging het thuis uiteindelijk nog wel fout. Ook keeper Wieger Sietsma weet het antwoord op het ene schot van Sparta Rotterdam A1 en zodoende werd er met 0-0 gerust.


Ook vlak na rust weet hij zijn doel schoon te houden. FC Groningen A1 blijft druk zetten en tot twee keer toe is het spits Jafar Arias, die twee keer een poging waagt. Helaas verdwijnen zijn inzetten ook niet in de goal achter de Rotterdamse keeper. Een half uur voor tijd is het dan wel raak. Vanuit een hoekschop weet Roland Baas de bal achter keeper Bryan Janssen te werken. De bevrijdende 0-1 staat op het scorebord. Jafar Arias weet in buitenspelpositie nog te scoren, maar dit doelpunt wordt afgekeurd. Ook Jorran van Santen, die weer een sterke wedstrijd speelde op de positie waar normaliter Keziah Veendorp staat, kopte nog naast en Gijs Jasper kreeg nog enkele kansen, maar de 0-1 van Roland Baas bleek de enige en winnende goal van de wedstrijd te zijn. Ook Pier Veldman mocht het laatste kwartier weer meedoen waardoor hij langzamerhand weer wat speelminuten in de benen krijgt na lang blessureleed.


Al met al is een groot compliment aan de mannen van trainer Peter Hoekstra wel op zijn plaats. Meerdere wedstrijden gingen verloren als gevolg van domme pech, maar door gewoon door te voetballen, met een leuk veldspel, volgen dan nu de overwinningen.


Volgende week een zware tegenstander in de vorm van Feyenoord A1. Maar de Rotterdammers zijn niet onverslaanbaar. Valt het muntje deze keer eens naar de goede kant, dan zie ik drie punten in Rotterdam zeker tot de mogelijkheden behoren. De volwassenheid waarmee soms gespeeld wordt zal eens de doorslag geven. Langzamerhand kan trainer Peter Hoekstra weer over een voltallige selectie beschikken en daarmee heeft hij legio mensen om de juiste tactiek toe te passen tegen Feyenoord, volgende week zaterdag.

Mannen succes!

 

Opstelling FC Groningen A1:
Wieger Sietsma, Desevio Payne, Jorran van Santen, Roland Baas, Glenn Bijl, Niels Stenekes, Gijs Jasper, Thijs Gerlofs, Jafar Arias, Liban Abdulahi, Kasper Oldenburger (74' Pier Veldman).

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.