Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

281 gasten online

FC Groningen voert contractbesprekingen met Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Desevio Payne en Jafar Arias

Afgelopen donderdag en vrijdag zijn de eindejaarsgesprekken gevoerd met de 21 A-junioren van FC Groningen. Met name bij de 10 tweedejaars A's mag van bijltjesdagen worden gesproken: van zes spelers neemt FC Groningen afscheid, te weten tweede keeper Robin Geertsma, verdedigers Tolgahan Cicek en Thijs Gerlofs, middenvelders Liban Abdulahi en Jorran van Santen en aanvaller Reinier de Groene.

 

Opvallend is dat drie van hen pas één jaar in de jeugdopleiding van FC Groningern speelden, te weten Robin Geertsma (kwam over van Achilles 1894), Jorran van Santen (DVS'33 Ermelo) en Reinier de Groene (SV Urk). Ook het vertrek van aanvoerder Liban Abdulahi, twee jaar geleden overgekomen van Zeeburgia B1, hebben weinigen zien aankomen.

FC Groningen wil de overige vier tweedejaars A-junioren, die komend seizoen voor Jong FC Groningen mogen uitkomen, graag contractueel aan zich verbinden, om te verhinderen dat ze gratis de deur uit kunnen lopen. Het gaat om keeper Wieger Sietsma, verdedigers Glenn Bijl en Desevio Payne en aanvaller Jafar Arias, allen 18 jaar oud.

 

Alle 11 eerstejaars A-junioren hebben te horen gekregen dat ze ook komend seizoen deel mogen uitmaken van FC Groningen A1. Het gaat om de verdedigers Roland Baas, Daro Faraj en Keziah Veendorp (die een aanbod voor een driejarig contract heeft), middenvelders Niels Stenekes, Willem Gootjes, Youri Schuur en Gijs Jasper en aanvallers Jim de Leeuw, Kasper Oldenburger, Pier Veldman en Sadik Spijodic.

 

Ons nog niet bekend is welke spelers van FC Groningen B1 na dit seizoen zullen doorstromen naar FC Groningen A1.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek