Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

98 gasten online

Juninho Bacuna (16) gekozen tot beste speler van Eredivisie van B-junioren

Het slechte seizoen dat FC Groningen B1 dit seizoen draaide ten spijt (de ploeg van trainer Peter Moltmaker moet in de nacompetitie degradatie naar de eerste divisie zien te voorkomen) - Juninho Bacuna is vandaag als beste B-junior van de Eredivisie van B-junioren uit de bus gekomen. De aanvaller van FC Groningen, de jongere broer van Leandro en Johnsen en dit seizoen vijf maal trefzeker, prijkt bovenaan de door de KNVB gepubliceerde ranglijst.

Juninho, wiens voornaam door een bij de geboorteaangifte gemaakt missertje als Juhnino in de boeken staat, is volgens insiders de meest talentvolle voetballer van de drie Bacuna-gebroeders. Hij is een tweedejaars B-junior, geboren op 7 augustus 1997 en speelt sinds het seizoen 2008-2009 in de jeugdopleiding van FC Groningen. Juninho, links op de foto met Leandro (bron: Twitter), kwam toen als middenvelder over van GRC, maar wordt inmiddels onder de aanvallers gerangschikt. Hij maakte op 5 november 2013 zijn debuut in een officiële wedstrijd van FC Groningen A1, en zal komend seizoen deel gaan uitmaken van het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen. 

 

Juninho Bacuna heeft sinds 19 augustus 2013 de CiC Group als zaakwaarnemer, het bedrijf dat ook spelers als Leandro Bacuna en Virgil van Dijk onder zijn hoede neemt. De CiC Group maakte dit die dag met een publicatie bekend, en plaatste er de volgende foto bij:

 

 

Henk-Maarten Chin liet toen het volgende over zijn nieuwste jeugdige klant optekenen:

 

"Juninho is niet alleen een hele talentvolle speler, met scorend vermogen en veel dynamiek in zijn spel, maar hij is vooral ook gewoon een hele aardige en open jongen. En hoe langer ik dit werk doe, hoe belangrijker ik dat ga vinden. Ik ken Juninho doordat wij Leandro begeleiden natuurlijk al meer dan 6 jaar en ik zie er naar uit om hem nu ook als zaakwaarnemer te begeleiden. Wij gaan er alles aan doen om hem minstens net zo ver te laten komen als zijn grote broer."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.