Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

85 gasten online

Proefspeler en Noord-Iers jeugdinternational Adam Salley: "FC Groningen zou heel erg goed bij mij passen"

Deze week traint de 17-jarige Adam Salley uit Noord-Ierland een week lang op proef mee met FC Groningen A1. Adam is geboren op 7 februari 1997 en zou komend seizoen qua leeftijd een eerstejaars A-junior zijn. Hij is een centrumspits die speelt bij het Noord-Ierse Linfield FC. Marcel Middelbos heeft de proefspeler, van wie hij tevens bevlogen gastouder is, aan een kort interview onderworpen. Hieruit blijkt dat Adam het bij FC Groningen prima naar de zin heeft!

 

UPDATE vrijdag 6 juni 2014:

Manchester United, Swansea en Arsenal informeren naar Adam Salley en willen gesprek

Vandaag hebben zowel Manchester United, Swansea City FC en Arsenal bij Adam Salley geïnformeerd naar de actuele stand van zaken rond de jonge Noord-Ier. Sinds bekend is geworden dat Salley op proef meetraint bij FC Groningen zijn meerdere clubs hevig in hem geïnteresseerd en aangegeven met hem om de tafel te willen. Wij hopen dat Salley voor FC Groningen kiest (aannemende dat de FC hem graag wil inlijven) en dat dit talent voor de neus van diverse topclubs weggekaapt kan worden!

 

Adam Salley komt op zaterdag 7 juni 2014 in actie voor FC Groningen A1, dat een oefenduel tegen het eerste elftal van SV Bedum zal afwerken. De wedstrijd wordt op Sportpark Bedum gespeeld en begint om 14:30 uur, en niet om 15:00 uur, zoals wij eerder hebben gemeld.

Adam Salley, Noord-Iers international op proef bij FC Groningen

 

Sinds afgelopen zaterdag is Adam Salley voor het eerst van zijn leven in Nederland. Hij verblijft een week bij de familie Middelbos in Beilen, waar hij kennis kan maken met de Nederlandse cultuur, met de Nederlandse taal, met de gewoontes en waar hij kan proeven aan het leven in Nederland.

 

Waarom ben je naar Nederland gekomen en dan speciaal FC Groningen?
Ervaring opdoen. Ik heb nog nooit met spelers van dit niveau mogen spelen, het niveau is hier hoog en ik denk dat het mezelf ook een betere speler kan maken.


Hoe vind je het?
Nederland is natuurlijk heel goed voor voetballers, techniek, tactiek, het niveau op de training alleen al, laat zien dat je hier vele malen beter kunt worden dan bijvoorbeeld in Noord-Ierland, of misschien zelfs wel in Engeland.


Je bent ook op proef geweest bij Everton, Swansea City FC en Aston Villa en dan nu FC Groningen, welke vond jij het beste qua niveau
Bij Swansea was het echt heel erg goed, daar train je 2x per dag. Maar als ik kijk denk ik dat FC Groningen heel erg goed bij mij zou passen. In Engeland blijft het toch nog vaak 'kick and rush'. Hier wordt erg op discipline in het veld gehamerd, veel op techniek getraind en ik denk hier nog heel veel te kunnen leren.


Wat vond je tot nu toe het moeilijkste in de trainingen?
De manier van spelen is anders dat ik gewend ben, ook de manier van trainen, maar ik denk dat ik het langzamerhand oppik nu. De taal was eerst ook erg moeilijk, maar het wordt steeds eenvoudiger. Het is tenslotte allemaal 'footballanguage'.


En je teammaten?
Ja, ik kan volgens mij goed overweg met allemaal. Ze zijn aardig, willen me graag helpen en als ik vragen heb kan ik bij iedereen terecht.


Wat vind je het mooiste in Nederland tot nu toe?
Het weer, de ervaringen die ik op doe hier. De Nederlandse mensen zijn ook erg aardig. Ze hebben me erg welkom doen voelen. Nu maar afwachten wat FC Groningen wil natuurlijk. Ook in Engeland kan ik nog 'on trial' naar een aantal clubs. Ik denk dat Nederland beter voor me zou zijn, maar ik moet ook verder kijken natuurlijk.

 

Wat er ook gebeurt, ik kan zeggen dat ik in 'Oranje' gespeeld heb. Vandaag met Jafar Arias, Cedric Main en Marcel Middelbos naar Oranje geweest. Daar wordt een nieuwe voetbalgolfbaan geopend. Als ik het goed begrepen heb, wordt de hele jeugdopleiding daar nog uitgenodigd, maar wij drieën zijn uitgekozen voor een fotoshoot als reclame voor deze baan. Was leuk om even te doen. We hadden even tijd voor wat ontspanning en was ook gewoon lachen.


A.s. zaterdag spelen we een wedstrijd tegen Bedum. Dat is wel even lekker. Ik kan laten zien wat ik kan en duidelijk maken wat ik wil. Scoren voor FC Groningen. Dat is namelijk mijn doel deze week.


Daarna gaan we wel zien wat we kunnen doen en bereiken in Groningen. Uiteraard ben ik ook afhankelijk van wat FC Groningen wil.

 

Adam Salley

 

Enkele trainingsindrukken:

 

20140602_152237-1
20140602_152239-1
20140602_152244-1
20140602_152246-1
20140602_152310-1
20140602_152315-1
20140602_152351-1
20140604_134231-1
20140604_140443-1
Adam Sally3
01/10 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.