Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

424 gasten online

Ambitieuze Ajdin Hrustic (18) gaat voor eerste elftal van FC Groningen

FC Groningen heeft tussen neus en lippen melding gemaakt van het vastleggen van twee jeugdige talenten, Hristijan Denkovski (20) en Ajdin Hrustic (18). De transfer van de van Schalke 04 U19 overgenomen Ajdin Hrustic bleef in zijn geboorteland niet onopgemerkt. SCsport.ba heeft Ajdin gesproken, en de nieuwste aanwinst van FC Groningen A1 is ambitieus. Hij heeft al een keer met het eerste elftal meegetraind, en dit smaakt naar meer: "Ik wist dat ik zou meetrainen met het eerste elftal, daarom heb ik voor FC Groningen gekozen. Het is voor mij beter om met het eerste elftal van FC Groningen dan met Schalke U23 (het beloftenelftal van de Duitsers, red.) mee te trainen."

Ajdin Hrustic, voor wie FC Groningen volgens het bericht enkele tonnen aan Schalke 04 moest betalen, speelde afgelopen weekeinde mee met het toernooi dat FC Groningen A1 in België speelde. Zaterdag verloor de equipe van Peter Hoekstra met 2-1 van Lierse SK U19, maar zondag werd met 4-3 gewonnen van het organiserende KRC Genk U19. Na 43 minuten was de stand nog 0-3, maar Ajdin Hrustic stond vervolgens aan de basis van drie van de vier doelpunten die de Groningers vervolgens maakten.

 

Ajdin zegt geen moeite gehad te hebben om aan zijn nieuwe Groningse omgeving te wennen: "Het is geweldig hier." Dino Islamovic, die Montenegrijnse roots heeft, zal het gewenningsproces ongetwijfeld verder versoepelen. 

 

Ajdin Hrustic werd eerder al uitgenodigd voor een jeugdteam van Bosnië-Herzegovina, maar Schalke 04 liet hem toen niet gaan. "Ik krijg binnenkort waarschijnlijk weer een uitnodiging, daarover is al gesproken", aldus de jonge speler, die in 2012 nog voor AKA Austria speelde, en toen naar de jeugdopleiding van Schalke 04 ging.

 

Wij hopen hem op termijn in de Euroborg te zien schitteren!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.