Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

258 gasten online

FC Groningen A1 buigt achterstand tegen Vitesse A1 knap om: 4-2 zege

Onder het toeziend oog van o.a. eerste elftalspelers Maikel Kieftenbeld, Michael de Leeuw en Rasmus Lindgren legde FC Groningen A1 vanmiddag op een zonovergoten Corpus den Hoorn een spectaculaire pot voetbal op de mat. Het scorebord wees in de wedstrijd tegen Vitesse A1 na 46 minuten een sneue 0-2 tussenstand aan, maar daarna gingen alle remmen los en zorgden Ajdin Hrustic, Kasper Oldenburger, Stan Haanstra en Sadik Spijodic met hun doelpunten voor een 4-2 eindstand.

 

Aan het artikel hebben we een wedstrijdverslag en een fotoreportage toegevoegd!

Pier Veldman speelde vanmiddag erg gedreven en goed, en trainer Peter Hoekstra had een heel gelukkige hand van wisselen. Zowel Stan Haanstra als Sadik Spijodic luisterden hun invalbeurt binnen één minuut op met een doelpunt.

 

Vitesse, met een aantal jeugdinternationals in de gelederen, was in de eerste helft de betere ploeg; na rust heerste FC Groningen, dat door de overwinning is opgeklommen naar een mooie gedeelde tweede plaats. Aanvoerder van de Groningers was Keziah Veendorp, die er bij de 0-1 overigens aardig op snelheid werd uitgelopen. 

 

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

 

Op Corpus den Hoorn vond gistermiddag de wedstrijd plaats tussen FC Groningen A1 en Vitesse A1. Prachtig weer, een goede opkomst van supporters, twee teams die al jaren aan elkaar gewaagd lijken - het beloofde een mooie wedstrijd te worden.


Vitesse A1 begon sterker aan de wedstrijd. Met name beide backs aan Arnhemse kant, Schorea en Verloo, bleken een behoorlijke plaag te zijn voor zowel beide vleugelspelers van FC Groningen, als voor de verdediging. Met pijlsnelle uitbraken wisten ze het FC Groningen behoorlijke moeilijk te maken in de eerste helft . Ondanks de twee kansen die FC Groningen A1 in de eerste minuten kreeg, een schot van Juninho Bacuna en een één op één situatie voor Ajdin Hrustic, was het Vitesse dat in de derde minuut de 0-1 op het scorebord bracht dankzij spits Aaron de Koning.


De FC oogde nog wat onwennig. Er zijn natuurlijk wat blessures, er moeten nieuwe spelers ingepast worden, maar met de kwaliteiten die het team in de gelederen heeft moet het mogelijk zijn om iedere tegenstander van goed repliek te dienen. Met het aantrekken van Ajdin Hrustic lijkt trainer Peter Hoekstra de juiste schakel te hebben gevonden tussen aanval en middenveld. In de afgelopen weken is al aangetoond dat met de samenwerking voorin stappen vooruit worden gezet. Juninho Bacuna, Pier Veldman, Kasper Oldenburger en Adjin Hrustic weten elkaar goed te vinden, wat natuurlijk alleen maar mooi is om te zien, maar wat het elftal de afgelopen weken ook heeft aangetoond is, dat het goed kan omgaan met een achterstand. Deze achterstand was uiteraard volkomen onnodig, maar het elftal probeerde wel te blijven voetballen. Tot echt gevaarlijke situaties leidde dit echter niet meer in de eerste helft. Ook Vitesse had zo haar kansjes, maar de eerste helft oogde enigszins saai en de elftallen bleven elkaar aftasten. Alle supporters en ook spelers gingen dan ook de rust in met het gevoel dat het allemaal nog wel goed kon komen.


De scheidsrechter heeft echter nog maar amper voor de tweede helft gefloten en de 0-2 lag al in het net achter keeper Kevin Wilpstra. Wederom was het spits Aaron de Koning die voor Vitesse A1 scoorde. Veel tijd om hiervan te genieten had de equipe van trainer Marco Roelofsen echter niet. Nog geen minuut later was het Ajdin Hrustic die na goed druk zetten, voor de 1-2 tekende.

 

Vanaf dat moment nam de A1 van FC Groningen de wedstrijd volledig over en zette het naar haar hand. Niet dat Vitesse niets meer creëerde, maar het was simpelweg FC Groningen dat sterker werd. In de 64e minuut brengt Kasper Oldenburger FC Groningen op gelijke hoogte met Vitesse. Na dit doelpunt was het duidelijk. Het elftal van Peter Hoekstra moest en zou de drie punten in eigen huis houden. In de 84e minuut komt Stan Haanstra in de ploeg voor de moegestreden Juninho Bacuna. Twee minuten nadat hij in het veld komt, brengt hij FC Groningen op een verdiende 3-2 voorsprong.

 

Peter Hoekstra lijkt nog wat tijd te willen pakken door een paar wissels en brengt vervolgens Sadik Spijodic in voor Ajdin Hrustic in de 88e minuut. In de 90e minuut is het uitgerekend ook deze invaller die weet te scoren en de 4-2 op het scorebord brengt. De wedstrijd is vervolgens gespeeld. Aaron Winter, die aanwezig was voor de KNVB, zal ook opgevallen zijn dat er ook aan Groningse kant wel wat potentiële jeugdinternationals lopen.

 

Wij complimenteren het team van FC Groningen A1, met het getoonde spel en de veerkracht. Dit zou weleens tot een mooi eindresultaat kunnen leiden aan het einde van deze competitie.

 

Al met al heeft dit elftal aangetoond goed om te kunnen gaan met tegenvallers. Trainer Peter Hoekstra kan over een brede selectie beschikken, wat zo zijn voor- en nadelen heeft. Een aantal jongens moet tenslotte op de tribune plaatsnemen, geblesseerd of niet. Dat dit voor een aantal behoorlijk teleurstellend is, is een feit. Maar ook dit hoort bij het 'prof zijn/worden'.

 

Aanstaande woensdag speelt FC Groningen A1 in de avond een wedstrijd uit bij ADO Den Haag, waarna a.s. zaterdag wederom een thuiswedstrijd op het programma staat tegen Sparta Rotterdam, dat gisteren haar eerste punten van het seizoen pakte.

 

Succes mannen, de komende twee wedstrijden weer. Na nu een gedeelde tweede plaats, zou het maar zo kunnen zijn dat het vlaggenschip van de Groninger jeugdopleiding over een week op plek één staat.

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

FC GRONINGEN A1 4-2 VITESSE A1
0-1 Aaron de Koning (3.), 0-2 Aaron de Koning (46.), 1-2 Ajdin Hrustic (47.), 2-2 Kasper Oldenburger (64.), 3-2 Stan Haanstra (86.), 4-2 Sadik Spijodic (90.)

 

Opstelling FC Groningen A1:

Kevin Wilpstra, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Youri ter Arkel, Gerald Postma, Pier Veldman, Juninho Bacuna (84.Stan Haanstra), Ajdin Hrustic (88.Sadik Spijodic), Kasper Oldenburger, Youri Schuur (82.Yassine Zakir), Dennis van Duinen.

 

De huidige stand:

 

 

Fotoreportage FC Groningen A1 - Vitesse A1 van Wouter Pauwels:

 

DSC_0084
DSC_0085
DSC_0087
DSC_0090
DSC_0091
DSC_0095
DSC_0096
DSC_0102
DSC_0104
DSC_0105
DSC_0107
DSC_0108
DSC_0109
DSC_0112
DSC_0115
DSC_0116
DSC_0117
DSC_0121
DSC_0124
DSC_0125
DSC_0126
DSC_0129
DSC_0132
DSC_0133
DSC_0137
DSC_0138
DSC_0140
DSC_0144
DSC_0146
DSC_0148
DSC_0149
DSC_0150
DSC_0152
DSC_0154
DSC_0162
DSC_0163
DSC_0164
DSC_0165
DSC_0169
DSC_0170
DSC_0172
DSC_0175
DSC_0176
DSC_0177
DSC_0178
01/45 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.