Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

90 gasten online


FC Groningen begon woensdagavond aan de nieuwe competitie. De equipe van hoofdtrainer Peter Hoekstra en zijn assistent Paul Matthijs moest het thuis tegen FC Volendam A1 opnemen, en het andere Oranje nam de punten verrassend mee uit Groningen door doelpunten in de laatste minuten van beide helften. Grote man aan de kant van het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen was, zoals eerder in de voorbereiding ook al, nieuwe aanwinst Joey Salden, maar de van HFC EDO overgekomen linker aanvaller kon niet voorkomen dat zijn ploeg uiteindelijk met legen handen achterbleef.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

FC Groningen A1 trad vanavond aan op Corpus aan tegen de A1 van FC Volendam. Eerlijk gezegd werd er een overwinning verwacht, maar niets was minder waar. De FC werd weggezet door de boys in het Oranje met 0-2.

In de eerste helft was het FC Groningen dat zich constant begaf op de helft van Volendam, waar de mannen van Florian Wolf en Gijs Luirink zich met name beperkten tot het verdedigen van hun doel. Aan de kant van FC Groningen viel opnieuw met name Joey Salden ; de nieuwe aanwinst kon als één van de weinige Groningers terugzien op een goede wedstrijd. Hij werd constant gezocht door de verdedigers van Volendam. De rest van het groen-witte elftal viel behoorlijk tegen. Of dit het elftal is waar trainer Peter Hoekstra verder mee wil in de rest van het seizoen is nog even afwachten. Een aantal spelers, die we in de basis zouden verwachten, zat op de bank. Dus of dit de sterkste opstelling was valt te bezien. Wel is het een gegeven dat Volendam op een 0-1 voorsprong kwam in de laatste minuut in de eerste helft. , na een prachtige pass van Richie O Ansah.

De tweede helft was niet anders. FC Groningen bleef aanvallen, maar scoorde niet . Volendam beperkte zich wederom tot verdedigen en kwam amper over de middenlijn. Keeper Marlon Coco kwam nog een keer gevaarlijk uit en verdiende een kaart, misschien wel rood, maar kwam weg met een scheidsrechtersbal. Ook deze keer, wederom in de laatste minuut, was het Volendam dat scoorde en de 0-2 eindstand op het scorebord bracht.

Al met al een slechte wedstrijd, waar weliswaar aanvalsdreiging inzat, zoals gezegd met name van Joey Salden, maar willen de mannen van Peter Hoekstra meestrijden om meer dan degradatiewedstrijden ( misschien wel een erg vroege conclusie na één wedstrijd hoor), dan zal er het één en ander moeten veranderen. Het doel zal vaker gezocht moeten worden. De spits moet zich meer ‘tussen de palen’ bewegen en meer gezocht moeten worden.

FC GRONINGEN A1 0-2 FC VOLENDAM A1
0-1 (45.), 0-2 (90.)

Opstelling FC Groningen A1:
Erwin Heidekamp, Tim Riksman (75.Twan Nieboer), Marijn Ploem, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Daniel Bouman, Matthijs Hardijk (58.Niels Ridderstap), Gerald Postma (46.Ozan Kokcu), Stan Haanstra (65.Dennis Molema), Rutger Etten, Joey Salden (82.Mehmet Gencer)

Fotoreportage FC Groningen A1 - FC Volendam A1 van Wouter Pauwels: