Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

144 gasten online

 
FC Groningen A1 mag dit seizoen in de zware Eredivisie voor A-junioren opnieuw aan de bak om in het eerste deel van de competitie te trachten het verblijf op het hoogste niveau te continueren tot het einde van het seizoen. Vorig seizoen lukte dit niet, en ook in deze jaargang zal het voor het team van hoofdtrainer Peter Hoekstra en Paul Mathijs, zijn assistent, een hele opgave worden om bij de eerste zes te eindigen. Vanmiddag speelde het door doelpunten van Stan Haanstra en Twan Nieboer verdienstelijk gelijk tegen het favoriet geachte AZ.

Marcel Middelbos was aanwezig en vervaardigde het volgende verslag.

FC Groningen A1 pakt zwaarbevochten punt tegen AZ A1
Vanmiddag vond op Corpus den Hoorn de wedstrijd plaats tussen de A1 van FC Groningen en AZ. AZ was vooraf de favoriet was, maar FC Groningen wist toch één punt aan het duel over te houden.

De eerste helft verliep onrustig aan Groninger zijde. De eindpass kwam iedere keer niet aan, waardoor spits Stan Haanstra ook niet in stelling gebracht kon worden. Het was dan ook AZ, dat door een leep lobje van Zia Sakorovski op voorsprong kwam. Toen FC Groningen vervolgens een strafschop kreeg (de eerste grote kans) schoot Stan Haanstra de penalty koelbloedig binnen en bracht de stand op 1-1.

Niet veel later was het echter wederom Zia Sakorovski die de Alkmaarders op voorsprong zette. En nogmaals was het keeper Erwin Heidekamp die met een lob gepasseerd wordt. In het vervolg van de eerste helft was het AZ dat rustig bleef spelen. Erwin Heidekamp stondechter op zijn post en met een 2-1 achterstand ging FC Groningen rusten.

In de kantine werd er vervolgens veel gesproken over het kwaliteitsverschil tussen beide elftallen. FC Groningen kon niet meer dan nog meer strijd erin gooien wilde het nog een punt uit deze wedstrijd halen was de verwachting.

Trainer Peter Hoekstra deed in de rust een aantal omzettingen in het elftal. Met Twan Nieboer bracht hij o.a.  meer lengte achterin; dit had tot gevolg dat het achterin gedurende de tweede helft iets rustiger oogde. Waar FC Groningen echter geen enkele ‘normale’ kans wist te creëren, was het AZ dat doorging waar het gebleven was. Verzorgd voetbal en af en toe een stoot vooruit, waar FC Groningen de nodige moeite mee had.


De wedstrijd kabbelde voort en langzamerhand kwam het verlies steeds dichterbij. Vijf minuten voor tijd kreeg de FC echter een vrije trap, rechts op de helft van de tegenstander. Het was Matthijs Hardijk die aanlegde en de bal prachtig voor de goal bracht. Twan Nieboer kopte de bal net zo prachtig binnen! De 2-2- lag erin. Als Matthijs Hardijk vervolgens twee minuten later nog een keer aanlegde, lette de hele verdediging van AZ wederom op de spitsen en Nieboer. Hardijk schoot echter zelf op de goal. Op het laatste moment was het echter keeper  Abdel Elouazanne die de bal uit zijn rechterbovenhoek wist weg te tikken.

FC Groningen haalt hiermee een zwaarbevochten, misschien zelfs wel niet verdiend punt binnen. Maar hoe dan ook, het punt telt, en daar gaat het uiteindelijk om . Het huidige vlaggenschip van de jeugdopleiding heeft , ten opzichte van afgelopen seizoen misschien  iets ingeboet aan kwaliteit, maar inzet en doorzettingsvermogen kon het team niet verweten worden! Derhalve een welgemeende felicitatie aan het team!

Statistieken FC Groningen A1 - AZ A1 van clubsite FC Groningen:

FC GRONINGEN A1 2-2 AZ A1
0-1 (16.), 1-1 Stan Haanstra (30.pen.), 1-2 (36.), 2-2 Twan Nieboer (86.)

De huidige stand:Opstelling FC Groningen A1:
Erwin Heidekamp, Tim Riksman, Marijn Ploem, Mohammed Abdoel Karim (85.Youri ter Arkel), Dennis van Duinen (80.Noel Wever), Daniel Bouman (46.Matthias Hardijk), Ozan Kokcu, Gerald Postma, Stan Haanstra, Rutger Etten (46.Twan Nieboer), Joey Salden (70.Mehmet Gencer)

Fotoreportage FC Groningen A1 - AZ A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.