Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

92 gasten online

FC Groningen A1 leverde afgelopen weekeinde een prima prestatie door het hoger aangeslagen, maar lager geklasseerde, PSV A1 met een 2-1 nederlaag naar Eindhoven terug te sturen. De equipe van Peter Hoekstra kwam eerst op achterstand, maar knokte zich door doelpunten van Marijn Ploem en Twan Nieboer terug. De Groningers zijn na acht speelrondes op een zesde plaats terug te vinden, op vier punten achter koploper ajax A1.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

Zaterdag speelde FC Groningen A1 haar wedstrijd tegen 1 van de grotere ploegen in de Nike Eredivisie, namelijk tegen PSV A1. Waar FC Groningen bij aanvang van de competitie een zwaar seizoen tegemoet leek te gaan, pakte het team van trainer Peter Hoekstra opnieuw de volle drie punten. Een teamprestatie lag hieraan zeker ten grondslag, maar ook de wissels pakten vandaag goed uit. Met name door Stan Haanstra in te brengen en daarna Yassin Zakir vanaf '10' te laten spelen wierp zijn vruchten af.

De eerst helft was saai, Groningen leek achter de feiten aan te lopen en het was dan ook niet geheel vreemd dat PSV uiteindelijk, via een afgeketste bal op het been van Gerald Postma, op een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong kwam. Niet dat FC Groningen er niets tegenover zette, maar het was het iedere keer net niet, of de spelers kwamen steeds een stapje te laat. Na de goal van PSV namen  de Groningers weliswaar de regie van de wedstrijd een beetje in handen, maar ze konden nog niet echt het verschil maken. 

Ook in de tweede helft was dit het spelbeeld een beetje. Wel  was het FC Groningen A1 dat steeds meer het betere van het spel kreeg, maar grote kansen werden er nog niet echt gecreëerd. Dit tot aan de wissels. Achterin was er al een aantal wijzigingen geweest, maar er moest meer stootkracht voorin komen. Dat ook Groningen uiteindelijk dankzij Marijn Ploem ook een goal kreeg door een afgeketste bal, was niet meer dan verdiend. Maar inmiddels was de FC al duidelijk sterker en gevaarlijker dan de mannen uit Eindhoven. Nadat Yassin Zakir terechtgekomen was op zijn meer ‘natuurlijke’ positie van aanvallende middenvelder, werd het spel zienderogen beter. Dat Twan Nieboer drie minuten voor tijd de winnende binnenkopte naar een prachtige bal van dezelfde Zakir, een logisch gevolg. 

Drie punten en een versterking van de positie op de ranglijst! 

Statistieken:

FC GRONINGEN A1 2-1 PSV A1

0-1 (15.), 1-1 Marijn Ploem (76.), 2-1 Twan Nieboer (87.)

Opstelling FC Groningen A1:
Erwin Heidekamp, Tim Riksman (55.Dennis van Duinen), Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Mathijs Elderman (55.Niels Ridderstap), Marijn Ploem, Matthijs Hardijk (66.Stan Haanstra), Gerald Postma, Yassine Zakir, Rutger Etten (55.Mehmet Gencer), Ozan Kokcu (89.Daniel Bouman).

Fotoreportage FC Groningen A1 - PSV A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.