Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Jong FC Groningen verliest bij Jong De Graafschap: 2-1

We zouden het in al het feestgedruis rond de geweldige zege op ajax bijna vergeten, maar ook Jong FC Groningen smaakte vorige week maandag het ultieme genoegen om een zege tegen de Amsterdammers te boeken. Op Corpus werd het 3-2 door doelpunten van Sicco Bouwer, Thomas Enevoldsen en Hilal Ben Moussa.

 

Vanavond staat de uitwedstrijd tegen het verrassend hoog geklasseerde Jong De Graafschap op het programma. De wedstrijd tussen de nummers zeven (De Graafschap) en vier (FC Groningen) wordt gespeeld op het kunstgras van Sportpark De IJsselweide in Ulft en begint om 18:30 uur.

 

FCG Online zal jullie van het wedstrijdverloop live op de hoogte houden: Wouter is nl. present in Ulft!

 

Kijk verderop voor beide opstellingen! De wedstrijd begon 10 minuten later later omdat de spelersbus van Jong FC Groningen bij Arnhem een uur in de file stond.

 

Eindstand: 2-1; kijk verderop voor wedstrijdverslag en foto's van Wouter!

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Wouter:

 

DSC_0073 (Small)
DSC_0074 (Small)
DSC_0075 (Small)
DSC_0076 (Small)
DSC_0077 (Small)
DSC_0083 (Small)
DSC_0084 (Small)
DSC_0099 (Small)
DSC_0106 (Small)
DSC_0109 (Small)
DSC_0111 (Small)
DSC_0114 (Small)
DSC_0115 (Small)
DSC_0120 (Small)
DSC_0121 (Small)
DSC_0126 (Small)
DSC_0127 (Small)
DSC_0129 (Small)
DSC_0137 (Small)
DSC_0138 (Small)
DSC_0145 (Small)
DSC_0149 (Small)
DSC_0150 (Small)
DSC_0152 (Small)
DSC_0158 (Small)
DSC_0165 (Small)
DSC_0166 (Small)
DSC_0170 (Small)
DSC_0171 (Small)
DSC_0172 (Small)
DSC_0173 (Small)
DSC_0182 (Small)
DSC_0184 (Small)
01/33 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

 

32' 1-0 Jochem Jansen

44' 2-0 Lion Kaak

RUST

70' 2-1 Tim Keurntjes (strafschop)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Luciano; 2 Jelle Wagenaar (Veendam), 3 Ferhat Görgülü (Veendam), 4 Nick Bakker (aanvoerder), 5 Lucas Bijker (Cambuur), 6 Petrit Hoxhaj (Veendam), 7 Matías Jones (80' Robby Holder), 8 Tim Keurntjes, 9 Sicco Bouwer (Cambuur), 10 Hilal Ben Moussa (59' Atilay Batbay), 11 Henk Bos

Bank: 12 Atilay Batbay, 14 Yoëll van Nieff (A1), 15 Robby Holder (A1), 16 Renze Fij, 17 Jesse Renken (A1), 18 Mark Diemers (A1)

 

In de opstelling missen we Luis Pedro, vorige week tegen Jong ajax nog prima spelend in het hart van de verdediging. Hij ontbreekt vanwege een liesblessure. De blessure is niet al te ernstig, maar vanavond is hij niet inzetbaar. De bankbezetting is met vier spelers van FC Groningen/Cambuur A1 piepjong te noemen. Bij Jong De Graafschap doen juist zeven eerste elftal-spelers mee:

 

Opstelling Jong De Graafschap:

2 Nalbantoglu (*), 18 Overgoor (*) (73' Hairemans (Dimitri)), 19 Jansen (*), 20 Coppoolse (*) (81' Raterink), 21 Beumer, 25 Pieplenbosch, 26 Van de Kracht (keeper) (*), 28 Kaak (aanvoerder), 32 Hairemans (Geoffry) (*), 34 Breinburg (*), 35 Wilsterman

Bank: 30 Raterink, 33 Hairemans (Dimitri), 36 Stronks, 41 De Vries

(*): afkomstig uit het eerste elftal van De Graafschap

 

De wedstrijd wordt gespeeld in Ulft op Sportpark De IJsselweide, normaal de thuishaven van SDUOC (Samenspel Doet Overwinnen Ulftse Combinatie). De Achterhoekers uit Ulft hebben de euvele moed om entree te heffen voor wedstrijden van Jong De Graafschap. Wij citeren van de clubsite van SDOUC: "Met ingang van het seizoen 2011/2012 gaat SDOUC 1 euro bijdrage vragen bij de wedstrijden van Jong De Graafschap. Het betreft een vrijwillige bijdrage waarvan € 0,50 aan een goed doel wordt geschonken en € 0,50 wordt besteed aan de parkeerbegeleiding bij de wedstrijden en de jeugd van SDOUC. Bij de ingangen van het complex zullen hiervoor collectebussen worden neergezet." We prijzen ons gelukkig dat we op Corpus gewoon gratis naar binnen mogen!

(Voor de volledigheid: de gevraagde entree te Ulft is wel op basis van vrijwilligheid.)

 

Zowel Wouter als de spelersbus van de FC stonden bijna een uur in de file bij Arnhem. Wellicht begint de wedstrijd vanavond iets later om de FC een normale voorbereiding op de wedstrijd te gunnen.

 

Rond 18:30 uur gaat Luciano pas naar binnen, zijn warming-up zit erop. De wedstrijd begint zeker iets later.

 

Eerste helft

Om 18:40 uur gaat de wedstrijd van start!

 

Al na twee minuten gaat een afstandsschot van Matías Jones net naast. De thuisploeg kopieert dat drie minuten later: ook een afstandspegel van Geoffry Hairemans van De Graafschap gaat net naast.

 

Het gaat lekker op en neer. Na 10 minuten kopt Beumer van De Graafschap een voorzet van Jones bijna in zijn eigen doel.

 

Matías Jones is in de beginfase echt de man van de wedstrijd. na 17 minuten zet hij Sicco Bouwer met een steekbal vrij voor keeper Van de Kracht, maar de spits van Cambuur mist. Even later mist de jonge Uruguayaan, die goed betrokken is bij de aanvallen van FC Groningen, zelf een kans. De conclusie na het eerste kwart van de wedstrijd is dat Jong FC Groningen de betere ploeg is.

 

Na een klein half uur is het de Achterhoekse aanvoerder Kaak die Luciano met een afstandsschot op de proef stelt. De Braziliaan pakt de bal echter keurig.

 

Helaas gaat het na 32 minuten mis. Nadat Luciano eerst redding kan brengen op een inzet van Coppoolse scoort Jansen uit de rebound: 1-0.

 

FC Groningen geeft zich natuurlijk niet gewonnen. Tien minuten vóór de rust geeft Henk Bos een voorzet op Sicco Bouwer, die kopt. Keeper Van de Kracht stop de bal waarna Jones de rebound mist. Geoffry Hairemans pakt geel.

 

In de 41e minuut krijgt Sicco Bouwer een grote kans. Hij staat vrij voor keeper Van de Kracht die echter redt. Het wordt tijd dat FC Groningen eens één van de vele kansen benut!

 

Op slag van rust is het echter de thuisploeg die de voorsprong verdubbelt. Aanvoerder Lion Kaak haalt uit vanaf een meter of 20. De bal vliegt precies in de kruising: 2-0 na 44 minuten. Even later zit de eerste helft erop. De FC was de betere ploeg maar staat wel met 2-0 achter. Tja, wie de kansen niet benut...

 

Tweede helft

Onder de aanwezigen overigens beide trainers van de eerste elftallen: Andries Ulderink en Pieter Huistra.

Om 19:43 uur gaat de tweede helft van start. We hopen op een imposante inhaalrace!

 

Het is echter Overgoor van De Graafschap met de eerste kans in de tweede helft. Luciano tikt zijn schot tegen de lat.

 

Na 59 minuten wisselt de ploeg van Dick Lukkien voor de eerste maal. Atilay Batbay komt erin; Hilal Ben Moussa gaat naar de kant. Henk Bos speelt overigens wel redelijk, maar er gaat minder dreiging van hem uit dan normaal. Tim Keurntjes speelt een erg goede wedstrijd tegen zijn oude club. FC Groningen nam hem immers over van De Graafschap.

 

De wedstrijd gaat nu gelijk op. van een veldoverwicht van FC Groningen is momenteel helaas geen sprake. Overigens geen schande, tegen een team met zeven eerste elftal-spelers.

 

De FC wisselt nogmaals: A-junior Yoëll van Nieff lost in de 69e minuut Lucas Bijker af.

 

Na 70 minuten doet Jong FC groningen eindelijk iets terug. Tim Keurntjes scoort uit een strafschop, toegekend na een overtreding op Sicco Bouwer. Het staat 2-1!

 

De FC gaat door. Een schot van Henk Bos vanaf 12 meter wordt net geblokt. Even daarvoor heeft De Graafschap twee maal gewisseld, en even later wordt ook de derde verse kracht bij De Graafschap ingebracht.

 

De publieke belangstelling is aardig: er zijn naar schatting 250 toeschouwers.

 

In de 79e minuut gaat het bijna mis. Tussen Luciano en Nick Bakker komt het tot een misverstand. Bakker kopt verkeerd terug. Gelukkig gaat de bal net naast.

 

Bij de FC de derde wissel: Robby Holder komt erin; Matías Jones gaat naar de kant.

 

Zonde dat het vermoedelijk niet tot een Groningse zege zal komen vanavond. Concurrent Heracles heeft nl. verloren, zodat de FC een plaatsje had kunnen klimmen vandaag.

 

Inmiddels loopt de laatste minuut! Gaan we in elk geval de gelijkmaker nog zien? Helaas niet, even later zit de wedstrijd erop... Jong FC Groningen heeft helaas verloren. Er had veel meer ingezeten vanavond. Bij beter benutten van de kansen hadden we met rust al ruim voor kunnen staan.

 

Beste spelers aan de kant van FC Groningen: Luciano, Tim Keurntjes, Nick Bakker en de Veendammer Ferhat Görgülü. Matías Jones begon erg goed aan de wedstrijd maar zakte steeds verder weg.

 

Hartstikke bedankt Wouter!

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Volgende tegenstander: Jong Feyenoord/Excelsior, over twee weken in de Euroborg!

 

 

Beide beloftenequipes:

 

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.