Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

77 gasten online

Jong FC Groningen verliest zeer ongelukkig van Jong Feyenoord/Excelsior: 2-3

Niet het vertrouwde Corpus den Hoorn, maar de Euroborg is vanavond het toneel van de competitiewedstrijd in de belofteneredivisie tussen Jong FC Groningen en Jong Feyenoord/Excelsior. Dit heeft alles te maken met de herfstvakantie die steevast enkele duizenden jeugdige fans naar de Euroborg lokt.

 

Tussen beide ploegen zit maar één puntje verschil, maar omdat in de grote middenmoot de verschillen in de stand klein zijn, is het een pot tussen de nummers vier (Grunn) en negen. De Rotterdammers worden getraind door André Hoekstra, die ongetwijfeld enkele eerste elftal-splers zal laten opdraven. Dit geldt ook voor de ploeg van Dick Lukkien. We verwachten in ieder geval Danny Holla, die vrijdag na de training onverwacht te horen kreeg dat niet hij maar Henk Bos bij de wedstrijdselectie van de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo zou horen, Luciano en Matías Jones. Ook Tom Hiariej en Hyun Jun Suk zullen hun opwachting maken, zo twittert Hans Nijland. Het belooft een interessante wedstrijd te worden!

 

Eindstand: 2-3; lees verder voor wedstrijdverslag!

 

Inmiddels zijn er foto's van Wouter geplaatst; foto's van Jannes volgen!

 

Fotoreportage van Jong FC Groningen - Jong Feyenoord/Excelsior van Wouter:

 

DSC_0001 (Small)
DSC_0002 (Small)
DSC_0003 (Small)
DSC_0004 (Small)
DSC_0010 (Small)
DSC_0020 (Small)
DSC_0022 (Small)
DSC_0023 (Small)
DSC_0025 (Small)
DSC_0028 (Small)
DSC_0034 (Small)
DSC_0037 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0040 (Small)
DSC_0041 (Small)
DSC_0044 (Small)
DSC_0046 (Small)
DSC_0049 (Small)
DSC_0053 (Small)
DSC_0055 (Small)
DSC_0059 (Small)
DSC_0062 (Small)
DSC_0063 (Small)
DSC_0064 (Small)
DSC_0066 (Small)
DSC_0070 (Small)
DSC_0077 (Small)
DSC_0078 (Small)
DSC_0088 (Small)
DSC_0089 (Small)
DSC_0092 (Small)
DSC_0093 (Small)
DSC_0094 (Small)
DSC_0097 (Small)
DSC_0099 (Small)
DSC_0102 (Small)
DSC_0103 (Small)
DSC_0111 (Small)
DSC_0112 (Small)
DSC_0114 (Small)
DSC_0122 (Small)
DSC_0132 (Small)
DSC_0133 (Small)
DSC_0136 (Small)
DSC_0138 (Small)
DSC_0141 (Small)
DSC_0150 (Small)
DSC_0151 (Small)
DSC_0152 (Small)
DSC_0153 (Small)
DSC_0155 (Small)
DSC_0156 (Small)
DSC_0157 (Small)
DSC_0158 (Small)
DSC_0161 (Small)
DSC_0163 (Small)
DSC_0166 (Small)
DSC_0167 (Small)
DSC_0168 (Small)
DSC_0169 (Small)
DSC_0179 (Small)
DSC_0181 (Small)
DSC_0190 (Small)
DSC_0191 (Small)
DSC_0203 (Small)
DSC_0205 (Small)
DSC_0207 (Small)
01/67 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

4' 0-1 Mitchell te Vrede

58' 1-1 Danny Holla (vrije schop)

62' Hyun Jun Suk (assist Bos)

72' rode kaart Luis Pedro

79' 2-2 Mitchell te Vrede

90' 2-3 Ricky van Haaren (penalty)

 

Toeschouwers: 4.523

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Luciano; 2 Luis Pedro, 3 Ferhat Görgülü (Veendam), 4 Nick Bakker (aanvoerder), 5 Lucas Bijker (Cambuur), 6 Tom Hiariej, 7 Matías Jones, 8 Danny Holla, 9 Hyun Jun Suk, 10 Tim Keurntjes, 11 Henk Bos

Bank: 12 Hilal Ben Moussa, 14 Atilay Batbay, 15 Petrit Hoxhaj (Veendam), 16 Renze Fij, 17 Sicco Bouwer (Cambuur), 18 Yoëll van Nieff (A1), 19 Paulo Miguel Francisco (A1)

 

Opstelling in linies:

 

Suk

Jones - Hiariej - Bos

Keurntjes - Bijker

Görgülü (46' Hoxhaj) - Bakker - Holla - Luis Pedro

Luciano

 

Aan de kant van

Jong Feyenoord/Excelsior

spelen o.a. Daniel "Dani" Fernández Artola, Ricky van Haaren (aanvoerder), Sekou Cissé, Diego Biseswar

 

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:

Deckers; D. Fernández (38’ Nuytinck), Mattheij (60’ Jansen), Smith, De Vries; Mokotjo (60’ Van Buren), Isoufi, Van Haaren; Biseswar, Te Vrede en Cissé.

 

In de Euroborg is de eerste ring van de lange zijde goed gevuld! Vanaf de hoofdtribune ziet het er als volgt uit:

 

 

Eerste helft

FC Groningen trapt om exact 18:30 uur af voor de wedstrijd. Al na 4 minuten komt Feyenoord op 0-1 door een doelpunt van Mitchell te Vrede. We kunnen rustig spreken van een blunder van Luciano, die veel te ver zijn doel uitkomt terwijl er nog een verdediger in de buurt was. De gasten zijn overigens veel scherper aan de wedstrijd begonnen.

 

FC Groningen herpakt zich en een mooie actie van Matías Jones levert een hoekschop op. Tim Keurntjes trapt de corner over alles en iedereen heen. Aan de andere kant voorkomt Luciano met een mooie redding een tweede doelpunt van Jong Feyenoord, dat goed veotbalt. De Rotterdammers vinden elkaar makkelijk.

 

De wedstrijd wordt in een hoog tempo gespeeld en is tot nu toe erg attractief. FC Groningen komt er nu wat meer aan te pas.

Na een kwartier schiet Danny Holla een vrije schop op een meter of 25 van het doel net over. Mooi schot! Meteen daarop een corner voor Feyenoord. Deze levert gelukkig niks op.

 

FC Groningen neemt wat meer het initiatief, zonder dat dit echter tot kansen leidt. De wedstrijd gaat nu gelijk op. Feyenoord komt er af en toe heel gevaarlijk uit, vooral door de snelheid van de spelers uit Rotterdam. Zo verricht Luciano na 20 minuten weer een goede redding.

 

Op de inzet van FC Groningen valt niks af te dingen. De ploeg van Dick Lukkien maakt alleen wat teveel foutjes. De Rotterdammers vinden elkaar veel gemakkelijker.

 

Even later wordt Matías Jones door Henk Bos schitterend vrij voor keeper Jordy Deckers gezet. Helaas maait de jonge Uruguayaan nogal klungelig langs de bal. Deze kans wordt gevolgd door een dikke kans voor Feyenoord. Luciano redt wederom.

 

Het spel golft nu op een neer. Na een half uur spelen geeft Jones een mooie voorzet vanaf links. Suk schamt de bal, die voorlangs gaat.

 

Even later een vroege wissel bij de gasten. Daniel "Dani" Fernández Artola gaat er ongetwijfeld geblesseerd van af; Erwin Nuytinck van Excelsior vervangt hem.

 

FC Groningen krijgt steeds meer balbezit. Henk Bos doet het ook nu weer prima. Wat een leuke speler is dat toch!

 

Na een minuut of 35 weer een mooie actie van Matías Jones. Hij geeft een voorzet op Hyun Jun Suk, die de bal naast werkt.

 

Danny Holla mag een vrije trap nemen. De keeper van Feyenoord weet te redden. De vrije trap wordt gevolgd door een nieuwe vrije schop. Deze wordt weggekopt.

 

Een paar minuten later zet Luis Pedro met een mooie actie Tim Keurntjes vrij voor de keeper van Feyenoord. Helaas raakt Tim de bal niet goed.

 

Vlak vóór rust een scrimmage in het doelgebied van FC Groningen. Luis Pedro trapt de bal voor de voeten van een speler van Feyenoord, maar Luis herstelt z'n fout. Wonderlijk genoeg levert dit geen tegendoelpunt op.

 

Kort daarop fluit scheidsrechter Gerritsen voor de rust! Kovvie!

 

Tweede helft

Jong FC Groningen wisselt aan het begin van de tweede helft: Veendammer Petrit Hoxhaj komt straks in de ploeg. Zijn ploeggenoot Ferhat Görgülü blijft achter in de kleedkamer. Om exact 19:30 uur begint de tweede helft!

 

Zo goed als Henk Bos in de eerste helft overigens speelde, zo ietwat tegenvallend speelde Hyun Jun Suk.

 

FC Groningen neemt het initiatief aan het begin van de tweede helft. Echt gevaarlijk wordt de ploeg echter nog niet. Smith van Feyenoord krijgt een gele kaart na een overtreding op Jones. Veel was er echter niet aan de hand.

 

Even later wederom een gele kaart voor een speler van de gasten. Nu is het Nuytinck die op de bon gaat na een overtreding op Henk Bos.

 

Bij FC Groningen mist overigens Emil Johansson. Wij nemen aan dat hij dit keer het slachtoffer is van de regel dat er maar drie dispensatiespelers op het wedstrijdformulier mogen staan. Dit keer zijn dat Luciano, Danny Holla en Tom Hiariej.

 

Yes! Na 58 minuten scoort Danny Holla de gelijkmaker: 1-1! Zijn vrije schop wordt niet meer aangeraakt en vliegt met een stuitje achter de goalie van Feyenoord! Danny Holla speelt overigens erg goed centraal achterin. Een rustige centrale verdediger!

 

Vier minuten na de gelijkmaker zien we een schitterende aanval over de schijven Jones en Bos. Henk Bos geeft voor op Hyun Jun Suk die lekker koppend afrondt: 2-1 na 62 minuten!

 

FC Groningen begint steeds beter te spelen; van de Rotterdammers is weinig meer te zien. Rotjeknor wisselt wel, twee maal zelfs: Mokotjo en Mattheij gaan eraf; Van Buren en Jansen komen binnen de lijnen.

 

Even later wordt er een overtreding op Luciano gemaakt. Gelukkig kan de Braziliaan verder spelen.

 

Matías Jones heeft het wederom op z'n heupen. Na een mooie actie komt de bal bij Tim Keurntjes, die het leder in de handen van de vijandelijke keeper doet belanden.

 

FC Groningen is nu duidelijk de betere ploeg. Bij de Groningers staat het nu ook veel beter. Petrit Hoxhaj is een hele leuke voetballer voor Jong FC Goningen. Hij speelt met veel inzet!

 

In de 72e minuut scoort Luis Pedro een rode kaart... Niet zijn eerste dit seizoen! Hij haalt de doorgebroken Ricky van Haaren neer, een bijzonder domme overtreding. Het lijkt erop dat de overtreding binnen de zestien werd gemaakt, maar scheidsrechter Gerritsen geeft een vrije trap, geen penalty. De bal wordt in de Groningse muur geschoten.

 

Ook met een man minder blijft de FC aanvallen. Jones schiet maar ternauwernood naast, vanaf een meter of 20 toen hij naar binnen trok. Het scheelde echt niks! Matías Jones en Henk Bos zijn tot nu toe de beste Groningers.

 

Nu Luis Pedro verplicht is gaan douchen heeft Tom Hiariej diens plek als rechtsback overgenomen. Het leek er even op dat FC Groningen wilde gaan wisselen, maar de Groninger heeft z'n trainingsjas weer aangetrokken, het gaat vooralsnog goed immers. In noodgevallen kan hij snel invallen.

 

Helaas valt even later de 2-2... Weer is het Mitchell te Vrede die scoort, met een goed schot aan hun rechter kant. Luciano kon er weinig aan doen. Zonde deze gelijkmaker, die niet nodig was!

 

De FC zet nog even aan. Jones geeft een uitstekende voorzet; vervolgens zien we een scrimmage met verschillende schoten, maar de bal wil er niet in. Meteen hierna de volgende kans voor Suk, maar de keeper van Feyenoord pakt de bal.

 

Nu krijgt Feyenoord weer een kans. Luciano redt echter goed. Het is een leuke, open wedstrijd op dit moment. Henk Bos wordt vlak vóór tijd na een schitterende actie in het strafschopgebied vastgehouden, maar de scheids gebaart: 'bal' ?!?

 

Even later wel een penalty voor Feyenoord... Met geel voor Danny Holla. Moeilijk te zien wat er aan de hand was. Ricky van Haaren neemt hem. Hij benut de strafschop, onhoudbaar voor Luciano, 2-3 in de 90e minuut... Wat zuur is dit zeg! FC Groningen heeft echt heel goed gespeeld in de tweede helft, maar na de rode kaart voor Luis Pedro is het helemaal verkeerd gegaan...

(uit navraag is gebleken dat Danny te laat kwam en een Feyenoord-speler onderuit haalde, en dat de strafschop terecht was)

 

Cissé vindt het nodig nog even z'n veters te strikken, Van Buren krijgt geel voor het wegtrappen van de bal en zo verstrijkt de tijd. Na vier minuten blessuretijd blaast Gerritsen voor het einde. Jong FC Groningen verliest zeer, zeer ongelukkig met 2-3...

 

Later vanavond volgt nog een fotoreportage van Jannes Veenstra!

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.