Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

Jong FC Groningen verliest fors van Jong PSV: 2-5

Vanavond staat er op Corpus een lekkere pot op het programma. Jong PSV komt langs! De ploeg van trainer Marco Roelofsen en de 71-jarige teammanager Broer Dost was vorig seizoen met afstand het beste team in de beloften-eredivisie, maar na het vertrek van topscorer Stef Nijland staat er een ploeg die na acht wedstrijden al een achterstand van zeven punten op koploper Jong FC Twente heeft.

 

De teams die vanavond op elkaar klappen hebben beiden 13 punten behaald, evenals de beloftentak van AZ, De Graafschap en ajax. Kortom, de middenmoot is groot op dit moment. Jong FC Groningen won vorige week sensationeel met 3-5 bij Jong AZ (doelpunten: Jones, Suk, Bakker en Keurntjes (2x)), terwijl Jong PSV een zeldzame thuisnederlaag leed: het laag geklasseerde Jong ADO Den Haag was met 0-1 te sterk. Wij verheugen ons op een leuke wedstrijd!


Bij de FC spelen o.a. Danny Holla, Nicklas Pedersen, Matías Jones en keeper Agil Etemadi; bij de Eindhovenaren kunnen we de vandaag 33 jaar geworden Jan Vennegoor of Hesselink en Timothy Derijck begroeten.

 

Eindstand: 2-5; kijk verderop voor wedstrijdverslag en foto's van de wedstrijd!

 

Samenvatting van de wedstrijd van PSV TV:

 

Scoreverloop:

EERSTE HELFT

5' 0-1 Jan Vennegoor of Hesselink (afstandsschot)

45' 1-1 Henk Bos (assist Nicklas Pedersen)

 

TWEEDE HELFT

54' 1-2 Menno Koch (kopbal uit corner)

62' 1-3 Rabiu Ibrahim (Luis Pedro bezorgt hem de bal...)

75' 1-4 Timothy Derijck (straft verdedigingsfout af)

83' 1-5 Marcel Ritzmaier (mag ongehinderd op Agil Etemadi aflopen)

87' 2-5 Sicco Bouwer (rebound na schot Hilal Ben Moussa)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Agil Etemadi (aanvoerder), 2 Jelle Wagenaar, 3 Luis Pedro Da Silva Ferreira, 4 Nick Bakker, 5 Tim Keurntjes, 6 Danny Holla, 7 Matías Jones, 8 Petrit Hoxhaj, 9 Sicco Bouwer, 10 Nicklas Pedersen, 11 Henk Bos

Bank: 12 Hilal Ben Moussa, 14 Atilay Batbay, 15 Ferhat Görgülü, 16 Renze Fij, 17 Yoëll van Nieff (A1), 18 Ron Janzen( A1)

 

Opstelling Jong PSV:

1 Benjamin van Leer, 2 Timothy Derijck, 3 Menno Koch, 4 Robert Guerain, 5 Marco Ospitalieri, 6 Funso Ojo, 7 Peter van Ooijen, 8 Marcel Ritzmaier, 9 Jan Vennegoor of Hesselink, 10 Rabiu Ibrahim, 11 Jason Bourdouxhe (aanvoerder)

Bank: 12 Elvio van Overbeek, 13 Tufan Özbozkurt, 14 Gianluca Maria, 15 Raoul Esseboom, 16 Jesse Bertrams, 17 Ruben Daniel Betancourt Morales, 18 Maikel Verkoelen

 

Eerste helft

Jong PSV trapt om 18:30 uur af. De Groningers grijpen echter meteen het initiatief. De gasten komen echter al na vijf minuten op voorsprong. Jan Vennegoor of Hesselink haalt uit met een afstandsschot: 0-1. Het moet gezegd, het was een schitterend doelpunt.

 

FC Groningen krijgt vervolgens een corner en aansluitend een vrije trap na een overtreding op Nicklas Pedersen. Beide acties leveren niks op. De Groningers gaan onverdroten door. Een schot van Pedersen gaat voorlangs.

 

Langs de lijn staat redelijk wat publiek. Na een kwartiertje een corner voor PSV. Diverse Groningers zijn zo vriendelijk over de bal heen te maaien, waarna Etemadi, onze aanvoerder vanavond, redt. Aan de andere kant een scrimmage voor het doel van PSV. Uiteindelijk is het Nicklas Pedersen die hoog over schiet.

 

Na een mooie actie schiet de bij Veendam spelende Jelle Wagenaar voorlangs. We zien aardig wat kansjes (al is 'mogelijkheden' een betere typering), maar gezegd moet worden dat er aan beide kanten veel fout gaat. Vennegoor of Hesselink denkt: daar moet wat aan veranderen. Hij krijgt een goede kans, maar kopt naast.

 

Na een kleine 25 minuten krijgt de FC een vrije trap in de buurt van de cornervlag. Er wordt teruggelegd op Keurntjes, maar Tim raakt de bal helemaal verkeerd. In de tegenstoot is PSV gevaarlijk, maar Luis Pedro redt.

 

Het publiek kan van het eerste halve uur nog niet echt warm worden. Er gaat gewoon teveel fout. Pedersen krijgt vervolgens dé kans op de gelijkmaker, uit een voorzet van Matías Jones. De Deen mist echter. Deze bal had echt moeten zitten!

 

Agil Etemadi, gratis weggeplukt bij het werklozenelftal van de VVCS, doet het aardig! Zo heeft hij een mooie uittrap.

 

Jones laat een mooie actie zien die een corner oplevert. Helaas wordt deze tegen een verdediger van Jong PSV aangeschoten. Meteen daarop zijn we getuige van een goede redding van Etemadi, die echt goed bezig is!

 

Nicklas Pedersen kopt na een minuut of 35 op een aparte manier naast. Goed speelt de Deen niet, helaas. Danny Holla speelt ook namens de A-selectie, maar ook hij kan nog niet overtuigen. Hij speelt wat flets. Hij is overigens controlerende middenvelder vanavond.

 

Nick Bakker raakt tegen het einde van de eerste helft geblesseerd. Wij denken dat hij zich heeft verstapt. Gelukkig kan hij wel verder spelen.

 

Gelukkig, eindelijk valt de naam Henkie Bos! Hij laat een mooie actie zien en geeft vervolgens een voorzet, maar helaas is er niemand voor. Meteen daarop is Henk Bos verantwoordelijk voor de gelijkmaker! Nicklas Pedersen zet hem mooi vrij met een prima pass die 'Henkie' op waarde weet te schatten: 1-1!

 

Meteen daarop fluit scheidsrechter Abbink voor de rust!

 

Tweede helft

Om even na half acht begint het tweede bedrijf! Aan de kant van PSV speelt Derijck als rechtsback, heel apart! Nog geen wissels trouwens.

 

Een dikke fout van Danny Holla leidt tot een beste kans voor PSV, maar Peter van Ooijen schiet naast.

 

Even later moet Nick Bakker er geblesseerd aan zijn enkel van af. Hij blijkt al in de warming-up geblesseerd geraakt te zijn, heeft het een dikke helft volgehouden maar moet de strijd nu staken. Zijn vervanger is Veendammer Ferhat Görgülü.

 

Matías Jones verkrijgt met een aardige actie een hoekschop voor de FC. Helaas leidt dit nog niet tot de voorsprong.

 

Na 54 minuten komt de FC opnieuw op achterstand. Het is centrale verdediger Menno Koch die de 1-2 binnenkopt uit een corner... Eigenlijk is het een gelijkopgaande wedstrijd, een gelijke stand zou meer recht doen aan de verhoudingen. Maar ja...

 

De FC geeft natuurlijk niet op. We zien een corner, en vervolgens een vrije trap wat ook tot een corner had moeten leiden, maar scheidsrechter Abbink ziet het niet.

 

FC Groningen is nu wel de betere ploeg. Tot kansen leidt dit echter nog niet.

 

Na 62 minuten vergroot PSV de marge tot twee. Luis Pedro leidt de ellende in. Hij dacht Rabiu Ibrahim te kunnen dollen, verspeelt de bal waarna de speler van Jong PSV het buitenkansje verzilvert. Tsjongejonge wat staat Luis Pedro vaak aan de basis van tegendoelpunten of gedecimeerde ploegen... Het staat 1-3. Het zal een helse kluif voor de ploeg van Dick Lukkien worden om nog een punt te halen, laat staan drie.

 

Matías Jones neemt op een meter of 20 een vrije schop. Hij trapt de bal in de muur van Jong PSV.

 

Luis Pedro wordt meteen gewisseld en mag over zijn zonden gaan nadenken. Hilal Ben Moussa maakt zijn opwachting. Na deze wissel gaat Danny Holla achterin spelen; Hilal speelt op het middenveld.

 

Nog een woord over Jones: hij speelt redelijk. Hij legt veel inzet aan de dag, maar drijft zijn acties vaak te ver door.

 

Sinds Nick Bakker eruit is speelt de verdediging van de FC erg onzeker, dat moet helaas worden gezegd.

 

Bij de FC is elke overtuiging uit het spel verdwenen. Het stelt weinig meer voor. Jong PSV maakt er een kwartier voor het einde goed gebruik van. Timothy Derijck zorgt voor de 1-4. Hij straft opnieuw een dikke fout in de verdediging van FC Groningen af. De FC krijgt vanavond echt een lesje in effectiviteit.

 

PSV voert - met enige minuten tussen de wissels 1/2 en 3 - nog een driedubbele wissel door. Tufan Özbozkurt, Gianluca Maria en Ruben Betancourt komen erin; eruit gaan o.a. Rabiu Ibrahim en Jan Vennegoor of Hesselink, die het scoren en scherp zijn bepaald nog niet is verleerd. Als we het goed hebben gezien is ook Peter van Ooijen eruit gegaan. (Edit: nee, het was Marco Ospitalieri) Ook FC Groningen wisselt: Petrit Hoxhaj gaat; Atilay Batbay gaat. Met scheidsrechter Jeroen Abbink zijn we wel klaar trouwens. Wederom geeft hij ons - wederom ten onrechte - geen corner.

 

Vanavond heeft ook Erik ten Hag de moeite genomen de wedstrijd bij te wonen. Hij ziet, vermoedelijk tot z'n genoegen, dat de afgang voor Jong FC Groningen dramatische vormen begint aan te nemen. Marcel Ritzmaier loopt in de 83e minuut vrij op keeper Etemadi af. Er wordt hem door geen enkele Groninger ook maar een strobreed in de weg gelegd en het staat 1-5.

 

Overigens kon Agil Etemadi aan geen enkel tegendoelpunt iets doen. FC Groningen doet statistisch gezien nog iets terug. In de 87e minuut zorgt Sicco Bouwer van Cambuur voor de 2-5, na een mooie actie van Henk Bos die Hilal Ben Moussa in stelling had beracht. Hilal, die even daarvóór ook al een aardig schot had afgevuurd, schoot op het doel. PSV-goalie Benjamin van Leer kon nog redden, maar de rebound was een prooi voor Sicco Bouwer.

 

We zien nog een klein slotoffensief van Jong FC Groningen. Dit leidt verder tot niets, waarna Abbink om 20:19 uur voor het laatst fluit. Een fikse teleurstelling vanavond!

 

Maar laten we positief afsluiten: we hebben, wat geen sinecure is, een kort gesprekje met de ook aanwezige Hyun Jun Suk gevoerd. Als we de goedlachse Zuid-Koreaan goed hebben begrepen hoopt hij er bij de komende wedstrijd (VVV-thuis over twee weken) weer bij te zijn.

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Wouter:

 

DSC_0001 (Small)
DSC_0004 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0008 (Small)
DSC_0009 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0014 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0018 (Small)
DSC_0021 (Small)
DSC_0023 (Small)
DSC_0025 (Small)
DSC_0028 (Small)
DSC_0034 (Small)
DSC_0036 (Small)
DSC_0040 (Small)
DSC_0042 (Small)
DSC_0054 (Small)
DSC_0056 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0060 (Small)
DSC_0065 (Small)
DSC_0068 (Small)
DSC_0071 (Small)
DSC_0074 (Small)
DSC_0088 (Small)
DSC_0089 (Small)
DSC_0095 (Small)
DSC_0097 (Small)
DSC_0104 (Small)
DSC_0106 (Small)
DSC_0110 (Small)
DSC_0117 (Small)
DSC_0118 (Small)
DSC_0120 (Small)
DSC_0121 (Small)
DSC_0125 (Small)
01/38 
start stop bwd fwd

 

===============================

 

Beide ploegen die vanavond tegen elkaar spelen:

 

 

Om een indruk te geven van Jong PSV: de ploeg uit Eindhoven speelde vorige week in de volgende samenstelling:

 

Van Leer, Najah, Koch, Geurain, Opitalieri, Ojo, Van Ooijen, Ritzmaier, Locadia, Rabiu, Bourdouxhe

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.