Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

95 gasten online

Jong FC Groningen - Jong FC Twente; eindstand: 2-3

Vanavond is de uitgelezen gelegenheid om een deel van de bittere nasmaak van het disaster van Eindhoven weg te spoelen. Op Corpus komt in de belofteneredivisie Jong FC Twente langs. De Tukkers, die worden getraind door Patrick Kluivert, zijn de trotse, nog altijd ongeslagen koploper en zijn twee punten los van de buren uit Heracles. Het speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen laagvlieger Jong ADO Den Haag in een duel dat werd overschaduwd door de zware knieblessure van Andrej Rendla. Jong FC Groningen won vorige week erg knap met 0-2 bij Jong FC Utrecht. Trefzeker waren Matías Jones en uitblinker Petrit Hoxhaj van SC Veendam. Namens de A-selectie zullen Matías Jones, Johan Kappelhof en Nicklas Pedersen vanavond hun opwachting maken. Zowel vorige week bij Jong FC Groningen als nadien op de training speelt Kappelhof niet als rechtsback maar als centrale verdediger. We zijn benieuwd of hij vanavond opnieuw op die positie speelt. (ANTWOORD: JA)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Etemadi (aanvoerder), 2 Batbay, 3 Kappelhof, 4 Bakker, 5 Wagenaar, 6 Hoxhaj, 7 Jones, 8 Keurntjes, 9 Pedersen, 10 Ben Moussa 11 Bos

Bank: 12 Luis Pedro, 14 Van Nieff (A1), 15 Renken (A1), 16 Fij, 17 Holder (A1)

 

EINDSTAND: 2-3

 

Inmiddels zijn foto's van Wouter toegevoegd; later volgt ook nog een fotosessie van Jannes!

 

Foto's van Jong FC Groningen - Jong FC Twente van Wouter:

 

DSC_0011 (Small)
DSC_0012 (Small)
DSC_0015 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0019 (Small)
DSC_0027 (Small)
DSC_0030 (Small)
DSC_0031 (Small)
DSC_0032 (Small)
DSC_0033 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0036 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0039 (Small)
DSC_0040 (Small)
DSC_0042 (Small)
DSC_0046 (Small)
DSC_0047 (Small)
DSC_0048 (Small)
DSC_0051 (Small)
DSC_0053 (Small)
DSC_0054 (Small)
DSC_0065 (Small)
DSC_0066 (Small)
DSC_0071 (Small)
DSC_0072 (Small)
DSC_0076 (Small)
DSC_0079 (Small)
DSC_0081 (Small)
DSC_0086 (Small)
DSC_0087 (Small)
01/31 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

EERSTE HELFT

15' 1-0 Pedersen

17' 1-1 Gouriye

27' 1-2 Promes


TWEEDE HELFT

83' 2-2 Holder

90' 2-3 Berghuis

 

Wedstrijdverslag

Onder toeziend oog van Huistra, Van de Looi, Hesp, Veldmate, scout Fühler en zelfs Martin Koopman, oud-speler van Twente en assistent-trainer van FC Groningen, is de wedstrijd inmiddels begonnen. Veel publiek is er verder niet aanwezig.

Na een mooie aanval via Jones, omspeelde Nicklas Pedersen in de 15e minuut de keeper en tikte de 1-0 binnen. Even later kon Twente de stand alweer gelijk trekken door een doelpunt van Ninos Gouriye.

Na een fout van Keurntjes, die de bal dom verspeelde, wist Twente in de 27e minuut zelfs op voorsprong te komen. Doelpuntenmaker was Quincy Promes.

Vlak voor het rustsignaal moest Nicklas Pedersen het veld na een duel geblesseerd (vermoedelijk aan zijn enkel) verlaten. Holder is zijn vervanger.

Het is in de eerste helft wel een leuke wedstrijd geweest. Twente blijkt een leuke ploeg te zijn, met een aantal snelle spelers in de selectie. Aan Groninger kant liet Henk Bos wat leuke dingen zien. Keeper Etemadi presenteerde zich wisselvallig. 

 

Inmiddels is de tweede helft begonnen. Batbay is in de rust in de kleedkamer achter gebleven, Luis Pedro is zijn vervanger. Ook al zijn er nog geen doelpunten gevallen in de tweede helft, FC Groningen is nu veel beter en laat mooie aanvallen zien. Bos, Jones en Ben Moussa laten fraaie dingen zien! Ook Tim Keurntjes doet het prima in de tweede helft. Na een klein half uur in de tweede helft probeert Luis Pedro het een keer met een afstandsschot. Wel een mooi schot, maar helaas geen doelpunt. Aan de andere kant keept ook Etemadi beter dan in de eerste helft. Ook valt het lekker felle spel van Hoxhaj op. We vinden het toch eigenlijk onbegrijpelijk dat hij er in het eerste elftal van Veendam niet aan te pas komt.

 

FC Twente blijft met de snelle spelers heel gevaarlijk in de counters. Aan Groninger kant zorgen Bos en Jones voor leuke aanvallende impulsen. Bos kan hierbij de meeste indruk maken. In de tweede helft is het een leuke, aantrekkelijke wedstrijd geworden. Een kleine 10 minuten voor het einde krijgt Groningen een goede kans op de gelijkmaker door een leuke aanval via Keurntjes en Bos, maar Ben Moussa staat helaas buitenspel. Even later schiet Keurntjes zelf met een hard schot over het doel van de Tukkers, hier ging een mooie corner van Jones aan vooraf. In de 83ste minuut scoort Ben Moussa in een scrimmage de zeer verdiende 2-2! Hier ging een corner van Jones na een mooie actie van Bos aan vooraf.

 

(Edit: vele supporters, waaronder wij, dachten dat Hilal Ben Moussa het doelpunt had gemaakt, maar A1-speler Robby Holder blijkt het laatste tikje gegeven te hebben.)

 

In de slotfase gaat FC Groningen nadrukkelijk op zoek naar het winnende doelpunt, maar een corner en een vrije trap leveren niets op. Dick Lukkien schreeuwt zijn spelers toe dat zij druk moeten houden. In een counter kan ook Twente nog een keer gevaarlijk worden, maar een corner en een schot op doel leveren geen doelpunt op. Twente zoekt steeds nadrukkelijker de aanval en weet in de extra tijd helaas nog te scoren: Steven Berghuis scoort de 2-3... Erg jammer, want Groningen was in de tweede helft de betere ploeg! Vlak voor het einde van de wedstrijd nog een merkwaardige actie van keeper Etemadi, die uit zijn doel komt maar de bal volledig mist. Twente kan dit echter niet afstraffen, de bal gaat naast.

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.