Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

74 gasten online

Kevin Lopez: FC Groningen is aan zet

Exact een week geleden schreven we in dit artikel over Kevin Lopez, het enorme, 15-jarige talent dat begin juni als proefspeler met FC Groningen C1 meespeelde op een toernooi in Wierden. De stage heeft grote indruk gemaakt op de jongen, die momenteel bij het Limburgse Sportclub Irene speelt (in B1), maar dolgraag de overstap naar de jeugdopleiding van FC Groningen wil maken. Wij hebben de afgelopen dagen contact gehad met zijn vader, Jac Lopez. Jac citeert zijn zoon graag met de mooie woorden die Kevin vaak uitspreekt: "Paps, ik pas helemaal bij dit team."

 

Zelfs in de situatie dat zowel PSV als FC Groningen zich voor hem zouden melden, dan zou Kevin gedecideerd voor FC Groningen kiezen. Na de stage bij FC Groningen C1 is Kevin volgens zijn vader ook veranderd: meer nog dan voorheen is hij gefocust op het beter worden als speler. Het wachten is nu op het vervolg. Wat gaat FC Groningen doen? Martin Koeman, die Kevin in Wierden aan het werk heeft gezien, heeft op de bewuste Hemelvaartsdag een positieve indruk van Kevin Lopez gekregen.

 

Op dit moment is het duidelijk dat FC Groningen aan zet is. Wil het Kevin Lopez aan de jeugdopleiding toevoegen? Kevin speelt in de Districtselectie Onder 15 jaar van de KNVB als linksbuiten en trekt graag naar binnen, maar hij speelt bij Sportclub Irene zowel linksbuiten als rechtsbuiten; een voorkeur voor één van beide posities heeft hij niet.

 

Vader en zoon Lopez spreken de hoop uit binnenkort van de kant van FC Groningen iets te vernemen. Het gezin Lopez, dat in Spanje is opgegroeid maar sinds zes jaar in Nederland woont, zal zich terdege realiseren wat de gevolgen voor Kevin zijn van een verhuizing van het Limburgse Tegelen naar Groningen. Kevins vader heeft overigens in de derde divisie van het Spaanse betaalde voetbal gespeeld en is gediplomeerd jeugdtrainer. Wij houden jullie van de ontwikkelingen op de hoogte!

 

Beelden van Kevin Lopez, gemaakt voordat hij bij Manchester op bezoek was en ook voordat hij met FC Groningen heeft gespeeld:

 

Reportage over Kevin Lopez

 

Twee foto's van Kevin Lopez die gemaakt zijn tijdens het Oranjetoernooi in Wierden op Hemelvaartsdag, 2 juni 2011:

 

FC Groningen C1, met Kevin Lopez op de voorste rij, tweede van rechts

 

Kevin Lopez in actie

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.