Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

489 gasten online

Jong FC Groningen wint nipt bij Jong N.E.C./FC Oss: 2-3

N.E.C. en FC Oss hebben de krachten in de jeugdafdeling gebundeld. Tot een win-win situatie heeft dit voor wat betreft de beloftencompetitie nog niet direct geleid, want na 11 wedstrijden bungelt het gecombineerde beloftenvlaggenschip puntloos onderaan in de Eredivisie van de tweede elftallen. Vorige week ging het door Jack de Gier gecoachte Jong N.E.C./FC Oss in Den Haag tegen het plaatselijke Jong ADO met 4-1 ten onder. Het enige doelpunt van Jong N.E.C./FC Oss werd gescoord door ... Melvin Platje. Kennen wij die knaap niet ergens van?

 

Jong FC Groningen treft vanavond op sportcomplex De Eendracht in Nijmegen op deze ploeg en het doel kan alleen maar zijn: met een zege de sneue thuisnederlaag van afgelopen maandag van 2-3 tegen koploper Jong FC Twente wegspoelen. Bij de Groningers worden ongetwijfeld weer enkele A-selectiespelers opgetrommeld. Wij zijn benieuwd of Johan Kappelhof van de partij is en zo ja, of hij als rechtsback wordt geposteerd.

 

 

 

Met dank aan Hans Nijland weten we dat Matías Jones, Maikel Kieftenbeld, Luciano en inderdaad Johan Kappelhof vanavond mee zullen doen!

 

 

 

 

FCG Online houdt jullie vanavond van het scoreverloop op de hoogte! Speelt FC Groningen op deze vijfde december net als zaterdagavond in de Euroborg voor Sinterklaas, of dendert het over de Gelderlanders heen?

 

 

 

 

 

Kijk verderop voor de opstelling van Jong FC Groningen! Bij Jong N.E.C./FC Oss van de partij: Melvin Platje...

 

Eindstand op het kunstgras in Nijmegen: 2-3; kort verslag hieronder

 

Scoreverloop:

EERSTE HELFT

27' 0-1 Matías Jones

45' 0-2 Robby Holder

TWEEDE HELFT

67' 0-3 Tim Keurntjes

68' 1-3 Leroy George

89' 2-3 Esmat Shanwary

 

Kort verslag eerste helft:

FC Groningen zat er in de eerste helft goed op en leidt verdiend met 0-2 door doelpunten van Matías Jones en A1-speler Robby Holder, die vorige week tegen Jong FC Twente ook al scoorde. Schaduwkant van deze eerste helft is echter het geblesseerd uitvallen van centrale verdediger Nick Bakker, al na vijf minuten. Nick, die afgelopen zaterdag bij het eerste elftal nog tot de wedstrijdselectie hoorde, kwam na een kopduel erg ongelukkig terecht en moest vanwege nek- en rugklachten met een brancard van het veld. Teammanager Henk Vegter week niet van zijn zijde; gelukkig was een arts ter plaatse. Inmiddels lijkt het toch iets mee te vallen met de blessure van Bakker: het lijkt meer vervelend en lastig dan dat er sprake is van ernstig letsel. Morgen zal de medische staf van FC Groningen hem ook nog onderzoeken. Nick Bakker werd vervangen door Luis Pedro.


Kort verslag tweede helft:

FC Groningen heeft het zichzelf vanavond onnodig moeilijk gemaakt. Na de 0-3 van Tim Keurntjes drukte de FC niet door maar nam juist wat gas terug omdat de ploeg dacht de buit al binnen te hebben. NEC kwam terug tot 1-3 na slordig balverlies van FC Groningen (fout Luis Pedro) en omdat FC Groningen toen verzuimde de 1-4 te maken bleef het onnodig spannend. Henk Bos kreeg een enorme kans op de beslissende vierde goal, maar de keeper van NEC redde miraculeus. Ook andere Groningers kregen nog kansen op een doelpunt die de wedstrijd beslist zouden hebben. FC Groningen raakte wat vermoeid, terwijl NEC een aantal gretige A-junioren in de ploeg bracht. NEC ging er weer in geloven en kwam vlak voor tijd zelfs terug tot 2-3 door een onhoudbaar schot vanaf de rand 16 van Shanwary. Luciano keepte vanavond een acceptabele pot en kon aan beide tegendoelpunten niets doen. Kappelhof deed het net als vorige week goed als centrale verdediger; we zijn benieuwd of hij komende zondag bij het eerste elftal opnieuw op de bank moet beginnen of wellicht als rechtsback mag opdraven.

 

Matías Jones werd in de 80e minuut nog vervangen door Mark Diemers, ook een A-junior, maar hieraan lag gelukkig geen blessure ten grondslag. De FC wilde een verse kracht inbrengen.

 

Al met al een verdiende zege die Jong FC Groningen terug in het linker rijtje heeft gebracht. Om iets na 21 uur vertrekt de bus weer richting Stad, met drie punten op zak!

 

Met Nick Bakker gaat het dankzij een lading paracetamol weer wat beter; morgen wordt hij verder onderzocht maar wij maken ons geen grote zorgen. Succes Nick!

 

Nick Bakker, afgelopen zaterdag vóór de wedstrijd FC Groningen - N.E.C.

(foto: Eric Smit)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Luciano; 2 Batbay, 3 Kappelhof, 4 Bakker (5' Luis Pedro), 5 Bijker (Cambuur), 6 Kieftenbeld, 7 Jones (80' Diemers), 8 Keurntjes (aanvoerder), 9 Holder (A1), 10 Ben Moussa, 11 Bos

Bank: Luis Pedro, Van Nieff (A1), Renken (A1), Fij, Diemers (A1), Janzen (A1)

 

Bij FC Groningen speelt Johan Kappelhof onder rugnummer 3 en speelt dus als centrale verdediger. Bij Jong N.E.C./FC Oss speelt o.a. ene Melvin Platje...

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.