Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

214 gasten online

Jong FC Groningen verslaat Jong ADO Den Haag: 4-2

Jong FC Groningen speelt vanavond op het kunstgrasveld van VV Actief (Burg. Legroweg 30, Eelde) de laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop, en wel tegen Jong ADO Den Haag. Volgende week staat echter ook nog een bekerwedstrijd in Venlo op het programma, en dan zijn onze jonkies vrij tot 23 januari a.s. wanneer een uitwedstrijd tegen Jong Heracles Almelo op het programma staat. Een dag eerder hervat de A-selectie de competitie overigens thuis tegen ... Heracles. Vanavond komt zoals gezegd Jong ADO Den Haag op bezoek, de ploeg waar o.a. Hicham Faik speelt die onlangs door FC Groningen is getest. De nummer zes, Jong Grunn, kan bij een zege tegen de als 12e geklasseerde Hagenezen een mooie sprong op de ranglijst maken.

 

FCG Online is vanavond in Eelde aanwezig en houdt jullie live van het wedstrijdverloop op de hoogte!

 

Eindstand: 4-2; voor wedstrijdverslag lees verder!

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Wouter toegevoegd!

 

Fotoreportage van Jong FC Groningen - Jong ADO Den Haag van Wouter:

 

DSC_0002 (Small)
DSC_0015 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0019 (Small)
DSC_0020 (Small)
DSC_0021 (Small)
DSC_0023 (Small)
DSC_0025 (Small)
DSC_0026 (Small)
DSC_0027 (Small)
DSC_0029 (Small)
DSC_0032 (Small)
DSC_0033 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0039 (Small)
DSC_0043 (Small)
DSC_0044 (Small)
DSC_0050 (Small)
DSC_0051 (Small)
DSC_0054 (Small)
DSC_0055 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0058 (Small)
DSC_0059 (Small)
DSC_0060 (Small)
DSC_0067 (Small)
DSC_0069 (Small)
DSC_0070 (Small)
DSC_0072 (Small)
DSC_0073 (Small)
DSC_0074 (Small)
DSC_0075 (Small)
DSC_0077 (Small)
DSC_0084 (Small)
DSC_0085 (Small)
DSC_0086 (Small)
DSC_0092 (Small)
DSC_0094 (Small)
DSC_0095 (Small)
DSC_0097 (Small)
DSC_0099 (Small)
DSC_0101 (Small)
DSC_0103 (Small)
DSC_0106 (Small)
DSC_0107 (Small)
DSC_0110 (Small)
DSC_0111 (Small)
DSC_0114 (Small)
DSC_0116 (Small)
DSC_0118 (Small)
DSC_0119 (Small)
01/51 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

20' 1-0 Leandro Bacuna (assist Nick Bakker)

41' 2-0 Hilal Ben Moussa (assist Leandro Bacuna)

44' 2-1 Jaap van Duijn (strafschop)

 

TWEEDE HELFT

72' 3-1 Leandro Bacuna (assist Luis Pedro)

78' 4-1 Tim Keurntjes (directe vrije trap)

88' 4-2 Diego Liefden

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Agil Etemadi, 2 Atilay Batbay, 3 Luis Pedro, 4 Nick Bakker, 5 Lucas Bijker (Cambuur), 6 Petrit Hoxhaj (Veendam), 7 Matías Jones, 8 Tim Keurntjes (aanvoerder), 9 Leandro Bacuna, 10 Hilal Ben Moussa, 11 Henk Bos

Bank: 12 Alim Öztürk (Cambuur), 14 Yoëll van Nieff (A1), 15 Jesse Renken (A1), 16 Renze Fij, 17 Ron Janzen (A1), 18 Ifeayi Gorissen (A1)

 

Opstelling Jong ADO Den Haag:

1 Martijn de Zwart (aanvoerder), 2 Diego Liefden, 3 Tim de Rijk, 4 Kevin Schutte, 5 Jordy Stroker, 6 Mike Tros, 7 Jorn van Lunteren, 8 Serhat Köksal, 9 Thomas Verheijdt, 10 Adil Tihouna, 11 Jaap van Duijn

Bank: 12 Steve van Kesteren, 14 Andre Ntambue, 15 Steven Sanchez Angelo, 16 Job Verhagen, 17 Thomas Broekhuizen, 18 Ricardo Kieboom

 

Eerste helft

De wedstrijd begon pas om 18:38 uur omdat aanvankelijk één doel was afgekeurd: het net zat te los. Het wordt met een stukje tape gerepareerd door Johan van der Ploeg. Bij Jong FC Groningen starten Leandro Bacuna en Matías Jones namens de A-selectie in de basis.

 

Al na een paar minuten krijgt Matías Jones een grote kans. Hij snelt alleen op de keeper van Jong ADO Den Haag, aanvoerder De Zwart, af, maar de goalie van Den Haag weet te redden. Jones gaat bij deze actie neer. Heel Groningen roept om een penalty, maar volgens scheidsrechter Martin van den Kerkhof speelde de keeper de bal.

 

Na een kwartiertje krijgt Verheijdt van ADO een goede kans. Hij mist doordat Nick Bakker goed stoort. Bakker raakte vorige week maandag al na vijf minuten geblesseerd aan zijn nek in de uitwedstrijd bij Jong N.E.C., moest met een brancard van het veld en moest zich door een arts laten onderzoeken, maar hij is snel hersteld en gisteren zat de centrale verdediger in Arnhem alweer bij de selectie van het eerste elftal.

 

Na 20 minuten komt Jong FC Groningen aan de leiding! Leandro Bacuna neemt een prachtige verre, door het midden op hem geschoten pass van Nick Bakker aan, loopt alleen op de keeper van ADO af en schiet binnen. 1-0! Even later scoort Bacuna ook een gele kaart omdat hij na het fluitsignaal van de scheidsrechter doorging.

 

Snel hierna een eigenlijk niet te missen kans. De FC zet een fraaie aanval op. Tim Keurntjes geeft mooi voor vanaf links, Matías Jones schiet op het doel, maar de keeper redt. In de rebound schiet Bacuna op een verdediger en in de volgende rebound schiet de op de grond liggende Hilal Ben Moussa tegen de keeper aan. Wat een scene in het strafschopgebied!

 

Na een minuut of 40 gaat een snoeihard schot van Matías Jones, die van buiten naar binnen trok, rakelings over. Even later verdubbelt de FC echter de score: Hilal Ben Moussa scoort de 2-0 na goed voorbereidend werk door Henk Bos en Leandro Bacuna die de assist geeft.

 

Vlak vóór rust Krijgt ADO een vrije trap. De bal wordt vanaf links voorgegeven; in het strafschopgebied maakt Nick Bakker hands. De straf: geel en een penalty. Jaap van Duijn schiet de strafschop binnen: 2-1.

 

Luis Pedro wordt vervolgens neergehaald. Het was echt een hele smerige overtreding van Jorn van Lunteren. Hij had rood moeten krijgen, maar ontvangt slechts een gele kaart.

 

We zien nog een kans voor Jones (assist Henk Bos), en eentje voor Petrit Hoxhaj (assist Bacuna), maar de Veendammer mist de bal volledig. Even later is het rust. We hebben een leuke eerste helft gezien! Matías Jones speelt erg goed en scherp. FC Groningen was veel sterker dan ADO. Het speelde in een hoopg tempo; de bal ging goed rond. De verdediging staat erg goed.

 

Prachtig: ook in Eelde weerklinkt het Grunnens Laid bij doelpunten van FC Groningen.

 

Tweede helft

Om 19:41 uur begint de tweede helft. Bij Groningen geen wissels; bij ADO komt verdediger Steve van Kesteren voor een andere verdediger, Tim de Rijk.

 

Aanwezig in Eelde zijn overigens allerlei voetbalbekenden: Pieter Huistra, Johan Kappelhof, Virgil van Dijk, Tom Hiariej, Danny Menting, Tim Sparv, Ferhat Görgülü (Veendam), Henk Hagenauw, Luciano en Paul Matthijs (die zijn lange carrière bij VV Actief begon!).

 

Kevin Schutte mag een gele kaart in zijn zak steken na een overtreding op Leandro Bacuna. Even later mist Henk Bos een mooie kans. De assist kwam van Matías Jones. De Uruguayaan blijft opvallend spelen. Hij geeft een schitterende voorzet op Leandro Bacuna, die een praktisch niet te missen kopkans toch niet weet te verzilveren. Direct daarna schiet Bacuna rakelings over.

 

Als we even kijken naar de andere velden, dan kan de FC bij winst een mooie sprong op de ranglijst maken. Groningen zal dan over Jong Feyenoord, dat dik achter staat in Almelo (3-0), heen gaan en op gelijke hoogte komen met Jong PSV, dat de punten laat liggen bij Jong ajax, getuige de 3-1 stand aldaar.

 

In de fase hierna gebeurt niet zo veel. ADO komt wat opzetten, maar de Groningers nemen het heft vervolgens weer in handen. De FC wisselt ook: Batbay gaat, Öztürk van Cambuur komt. Leandro Bacuna mist twee grote kansen, maar verzilvert vervolgens een prachtige assist van Luis Pedro, die helemaal tot de achterlijn was opgestoomd en voor had gegeven, waarna Leandro Bacuna de bal binnen kon lopen. 3-1 na 72 minuten!

 

Invaller Van Kesteren gaat op de bon na een overtreding op Bacuna. FC Groningen gaat lekker door en komt na 78 minuten op een 4-1 voorsprong. Tim Keurntjes schiet de bal vanaf 23 meter in 1x in het doel! De keeper van ADO ziet er hier bepaald niet goed uit.

 

Jong ADO gooit er nog een wissel tegenaan. Doelpuntenmaker Jaap van Duijn gaat, Andre Ntambue komt. ADO doet vervolgens ook wat terug. Diego Liefden gaat door op rechts en schiet goed binnen: 4-2 na 88 minuten.

 

Vervolgens hektiek in het Groninger strafschopgebied. ADO denkt opnieuw een penalty voor vermeend hands te kunnen krijgen, maar de Hagenzen krijgen slechts een hoekschop.

 

Vlak voor het einde wisselt de FC twee maal: Henk Bos en petrit Hoxhaj gaan naar de kant; in hun plaats komen A1-junioren Yoëll van Nieff en Ifeayi Gorissen.

 

ADO moet de wedstrijd ook nog met 10 man beëindigen. Kevin Schutte, eerder al met geel bestraft, trapt in de slotfase de bal dom weg en krijgt wederom geel en kan vertrekken. Hij loopt langs Kevin Pauwels, die tegen Schutte zegt: "Jammer joh." Schutte toont zich van zijn allerslechtste kant, zegt dat Kevin (14 jaar) zijn bek moet houden en voegt er nog wat scheldwoorden aan toe, waaronder 'stumper' en de K-ziekte. Belachelijk! Excuses van ADO zouden op z'n plaats zijn.

 

Even later zit de wedstrijd erop en zijn de drie punten binnen!

 

Ook de tweede helft was erg goed wat FC Groningen betreft. De ploeg van Dick Lukkien speelde fel en gedreven en met veel inzet, en liet mooie combinaties zien. Matías Jones was vandaag één van de uitblinkers. Hij is op de goede weg, moet alleen nog wat zuiniger met balbezit omgaan. Ook Luis Pedro wist in positieve zin te overtuigen, en Tim Keurntjes speelde een hele beste partij.

 

Bedankt Wouter!!

 

=========================================

 

De opponenten die vanavond op elkaar treffen:

 

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.