Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

46 gasten online

Jong FC Groningen verliest van Jong FC Twente: 3-4

De jonkies van FC Groningen, die inmiddels met lede ogen megatalenten als Bacuna, Lachman en Olijve naar de hoofdmacht weggepromoveerd hebben zien worden, speelden vanavond op Corpus den Hoorn tegen hun leeftijdsgenoten van FC Twente. De FC, die begon met maar liefst zeven A-selectiespelers, verloor in een doelpuntrijke wedstrijd van de Tukkers dat FC Groningen hiermee op de ranglijst passeert, net als Jong Feyenoord/Excelsior.

Onze beloften startten vanavond in de volgende "zware" opstelling:

Ter Wielen; Hiariej,Dijkstra,Jansen,Wagenaar; Menting,Holla,Zonneveld,García; Pedersen,Koç

 

Michael Jansen is vanavond onze aanvoerder.

 

Nogmaals de opstelling:

 

Ter Wielen; Hiariej, Dijkstra, Jansen, Wagenaar; Menting, Holla (34' Pomstra), Zonneveld (80' Krohne), García; Pedersen (68' Kluin), Koç

 

Rest bank:

Nienhuis, Werkman, Tripsas, Van Erkel

 

Bekendste Tukker is de Kroaat Dario Vujicevic.

 

Scoreverloop:

 

6' 1-0 Michael Jansen (poeier van 30-40 meter afstand)

25' 1-1 Mitch Stockentree

34' 1-2 Ransford Osei

37' 2-2 Gonzalo García (mooi doelpunt, halve stift op z'n García's)

 

RUST

 

51' 3-2 Pedersen (fraaie goal, hard in de kruising geschoten na voorzet Pomstra)

59' 3-3 Ransford Osei (volgens de site van FC Groningen was het Vujicevic)

66' 3-4 Mitch Stockentree

 

EINDSTAND

 

FC Groningen begon fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in de 1-0 door Michael Jansen, die met een geweldig afstandsschot de keeper van FC Twente verraste. Vervolgens golfde het wat op en neer. In de tiende minuut een grote kans voor Twente, in de vijftiende een schot van Pedersen op de paal en nog in dezelfde minuut miste Garcia maar net. Na ook nog een goede kans van Menting was het keeper Ter Wielen die met een slecht schot rechstreeks in de benen van een Tukker een goede fase van FC Twente inleidde. De 1-1 van Stockentree was dan ook een logisch gevolg, al moet wel worden gezegd dat de Groningse verdediging er niet goed uitzag. Nadat Pedersen in de dertigste minuut net naast geschoten had, was het de watervlugge Osei die voor de 1-2 zorgde. Lang konden de Twentenaren niet van hun voorsprong genieten. Al drie minuten na de 1-2 wist Garcia op fraaie wijze het net te vinden, en met een beetje geluk had FC Groningen met rust al voor kunnen staan, want Pedersen en Garcia misten nog goede kansen.

 

Na rust was het FC Groningen dat fel aan de tweede helft begon. Nadat Pedersen in de 48ste minuut nog net naast had geschoten, was het in de 51ste minuut wél raak. Pedersen bekroonde hiermee zijn goede spel en had even later zelfs de 4-2 op de schoen. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Keeper Ter Wielen vergat uit te komen en bood Osei (volgens de site van FC Groningen was het Vujicevic) op die manier de kans om de gelijkmaker te scoren. Na de 3-4, knap afgemaakt door Stockentree. De laatste tien minuten werd het zelfs "alles of niets", met Michael Jansen voorin, maar de gelijkmaker wou maar niet vallen.

 

Vooral de verdediging van FC Groningen kon vanavond niet overtuigen. Van de verdedigers haalde alleen Michael Jansen zijn normale niveau, terwijl vooral keeper Ter Wielen maar ook Jelle Wagenaar teleurstelden. Ook Tom Hiariej, met gezichtsmasker, speelde onder zijn kunnen. Hij ging de duels veel minder fel in dan we van hem gewend zijn. Pedersen daarentegen kon wel overtuigen, en ook Koç speelde verdienstelijk.

 

De stand na de wedstrijden van vanavond: