Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

61 gasten online

FC Groningen tevreden over ontwikkeling Tim Keurntjes

De training van vanmorgen, de laatste voordat FC Groningen naar het zonnige Tenerife vertrekt, had niet zoveel om het lijf. Thomas Enevoldsen, die gisteren nog aangaf dat het hem allemaal veel te lang duurt met zijn blessure, ontbrak, maar Emil Johansson daarentegen lijkt vorderingen te maken. Hij trainde vandaag voor het eerst sinds zeer lange tijd weer eens met de bal. Belangrijkste constatering wat ons betreft is het feit dat Tim Keurntjes als enige speler van de B-kern meereist naar het Spaanse trainingskamp. Het kan niet anders of FC Groningen is erg tevreden over de ontwikkeling van de 20-jarige speler, die De Graafschap medio 2010 verliet en een driejarig contract met de Trots van het Noorden tekende. Keurntjes is een multifunctionele speler die op de linkervleugel als back, controleur en aanvaller kan spelen.

 

Hij zal ook in de tweede seizoenshelft ongetwijfeld geregeld bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal gevoegd worden. De drive van de speler, die veel opsteekt van Virgil van Dijk met wie hij een appartement deelt en die helemaal voor het voetbal leeft, zou daarmee beloond worden.

 

De overige spelers van de B-kern zullen niet meegaan naar Tenerife en de komende week met SC Veendam meetrainen.

 

 

Onderaan dit artikel staat een fotoreportage van de training van zaterdag 7 januari 2012 van Eric!

 

 

In januari 2010 werd bekend dat de toen 18-jarige Keurntjes aan het einde van het seizoen 2009-2010 naar Groningen zou vertrekken. Op 20 januari 2010 schreven wij in dit artikel:

 

Volgens RTV Noord zal Keurntjes tijdens de voorbereiding op het komende seizoen meetrainen met de hoofdmacht, die dan onder leiding zal staan van Pieter Huistra, waarna besloten zal worden of de jonge aanvaller bij de A-selectie blijft dan wel in eerste instantie bij Jong FC Groningen zal spelen.

 

De Graafschap is niet blij met vertrek van onze nieuwe aanwinst. De koploper van de Jupiler League heeft geprobeerd om Tim Keurntjes, die al sinds 2001 (Keurntjes was toen pas 10!) in de jeugdopleiding van De Graafschap speelt, langer in Doetinchem te houden, maar dit is niet gelukt. Directeur Voetbalzaken Leen Looyen verklaarde op de clubsite van De Graafschap: "We hebben Tim tot drie maal toe een verbeterde aanbieding gedaan, maar Tim heeft het gevoel dat hij bij FC Groningen sportief meer uitdaging heeft. Wij vinden het erg jammer, maar dit soort zaken zijn niet te voorkomen".

 

Nadien leek zijn ontwikkeling een grillige lijn te vertonen, maar dit seizoen maakt hij steevast een prima indruk bij wedstrijden van Jong FC Groningen. Hij is gekomen als aanvallend ingestelde speler, maar speelt inmidels voornamelijk als controlerende middenvelder, en laat op de training ook zien als linksback uit de voeten te kunnen. Hij is de laatste tijd aanvoerder van Jong FC Groningen en maakte op 22 september jl. zijn debuut in de hoofdmacht in de met 4-2 verloren bekerwedstrijd bij AZ, toen hij als invaller in de eerste verlenging Lorenzo Burnet verving en al na twee minuten wist te scoren.

 

Tim Keurntjes op de training van 3 januari 2012 (foto: Eric Smit)

 

Over de training van vanochtend, die wederom op het verende kunstgras in Haren werd gehouden, kunnen we kort zijn. In partijvorm werd in het geheel niet getraind. De groep was in een aantal groepjes opgesplitst, waarbij elke groep eerst langdurig op snelle, zuivere passing trainde. Daarna werden uitgebreide rondo's gehouden. De vier keepers Luciano, Van Loo, Fij en Van der Lei werden vanzelfsprekend door Ruud Hesp getraind, en ook de keepers hadden een oefening waarin ze elkaar de bal strak en snel moesten toespelen. Hesp deed aan dit onderdeel overigens mee en lijkt wat dit betreft een prima stand-in mocht er eens een keeper geblesseerd raken. Vervolgens moesten onze doelmannen elkaar de bal over grote afstand toespelen en ook dit zag er prima uit.

 

De keepers sloten af met een potje latjeschieten, waarbij het kwartet het vizier behoorlijk scherp had afgesteld en het houtwerk geregeld wist te vinden.

 

De indeling van de groepjes veldspelers was niet willekeurig gekozen. Zo trainden basisspelers samen en gescheiden van de reservespelers van de A-selectie en de B-kern. Van blessures (Suk, Kwakman) of ziekte (Ben Moussa) terugkerende spelers waren ook samen ingedeeld.

 

Pieter Huistra nam na afloop van de training dermate lang de tijd om met supporters van gedachten te wisselen en om zich op de foto te laten zetten dat we vrezen dat hij zonder een bescheiden overtreding van de snelheidslimiet onmogelijk tijdig in Haarlem kan arriveren waar hij tijdens de wedstrijd van de Koninklijke HFC tegen de Oud Internationals één helft zal meedoen bij Oud Oranje. Deze pot begint al om 14 uur op het sportpark van de oudste voetbalclub van Nederland, die al in 1879 werd opgericht.

 

EX INTERNATIONALS:

 

Scheidsrechter : Dick Jol
Coach : Sjaak Swart
Ass. Coach : Bennie Wijnstekers

 

1. Regi Blinker
2. Ronald de Boer
3. John Bosman
4. Pierre van Hooijdonck
5. Pieter Huistra
6. Michel Kreek
7. Bart Latuheru
8. Michael Mols
9. Arthur Numan
10. Marcel Peeper
11. Martijn Reuser
12. Bryan Roy
13. Edwin van der Sar
14. Rob Witschge
15. Richard Witschge

 

 

De komende week zullen er van onze kant helaas geen trainingsverslagen verschijnen. Pieter Huistra nodigde ons vandaag nog uit om de selectie naar Tenerife te vergezellen, maar dan hadden we voor de kosten (een slordige € 1.500,-) in allerijl op sponsorenjacht gemoeten. Wij overwegen echter om FC Groningen wel bij een komend trainingskamp achterna te reizen ;-)

 

Fotoreportage van de training van zaterdag 7 januari 2012 van Eric:

 

tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0047 (Small)
tn_DSC_0055 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0075 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0090 (Small)
tn_DSC_0095 (Small)
tn_DSC_0096 (Small)
tn_DSC_0097 (Small)
tn_DSC_0098 (Small)
tn_DSC_0101 (Small)
tn_DSC_0102 (Small)
tn_DSC_0103 (Small)
tn_DSC_0104 (Small)
tn_DSC_0106 (Small)
tn_DSC_0107 (Small)
tn_DSC_0108 (Small)
tn_DSC_0113 (Small)
tn_DSC_0115 (Small)
tn_DSC_0116 (Small)
tn_DSC_0117 (Small)
tn_DSC_0133 (Small)
tn_DSC_0135 (Small)
tn_DSC_0136 (Small)
tn_DSC_0137 (Small)
tn_DSC_0141 (Small)
tn_DSC_0142 (Small)
tn_DSC_0147 (Small)
tn_DSC_0161 (Small)
tn_DSC_0164 (Small)
tn_DSC_0167 (Small)
tn_DSC_0168 (Small)
tn_DSC_0172 (Small)
tn_DSC_0173 (Small)
tn_DSC_0180 (Small)
01/41 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.