Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

93 gasten online

Jong FC Groningen wint ruim van Jong Vitesse/AGOVV: 4-0

Op het kunstgrasveld van v.v. Actief in Eelde speelt Jong FC Groningen vanavond een competitiewedstrijd tegen de door Frank Berghuis en Stadjer Gerry Hamstra getrainde beloften van Vitesse/AGOVV. Een blik uit het raam leert ons wat de reden van het verplaatsen van de wedstrijd naar Eelde is: op het bevroren en besneeuwde gras van Corpus kan niet gespeeld worden.

 

Het team van Dick Lukkien staat op een prachtige gedeelde tweede plaats en staat zes punten voor op de tegenstander van vanavond, dat op een tiende plaats is terug te vinden. De opdracht voor de Groningers is dan ook helder: drei punt'n, net als op 29 augustus jl. tijdens de met 0-1 gewonnen heenwedstrijd, waarbij Thomas Enevoldsen het doelpunt scoorde en Hyun Jun Suk met rood van het veld moest. Bij Jong FC Groningen zal Emil Johansson één helft meespelen. Verder zullen Suk, Bacuna en Jones speelminuten krijgen.

 

Eindstand: 4-0; kijk verderop voor wedstrijdverslag

(wedstrijd in de 33e en in de 37e minuut gestaakt: vier van de acht lichtmasten waren uitgevallen)

 

 

 

We hebben nu een fotoreportage van Jannes van de vanavond gespeelde wedstrijd geplaatst! Onze fotograaf had vanavond op het Siberisch koude sportpark van v.v. Actief dermate veel lagen kleding aan dat hij ons vooraf waarschuwde: mocht hij omvallen, dan zou hij niet meer zelf overeind kunnen komen en dan moesten wij hem uit zijn lijden verlossen. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen :-)  Hartstikke bedankt Jannes!

 

 

 

 

Fotoreportage van Jong FC Groningen - Jong Vitesse/AGOVV van Jannes Veenstra:

 

Afbeelding%2520016 (Small)
Afbeelding%2520039 (Small)
Afbeelding%2520062 (Small)
Afbeelding%2520069 (Small)
Afbeelding%2520074 (Small)
Afbeelding%2520089 (Small)
Afbeelding%2520119 (Small)
Afbeelding%2520154 (Small)
Afbeelding%2520161 (Small)
Afbeelding%2520165 (Small)
Afbeelding%2520173 (Small)
Afbeelding%2520186 (Small)
Afbeelding%2520221 (Small)
Afbeelding%2520223 (Small)
Afbeelding%2520227 (Small)
Afbeelding%2520229 (Small)
Afbeelding%2520252 (Small)
Afbeelding%2520295 (Small)
Afbeelding%2520336 (Small)
Afbeelding%2520359 (Small)
Afbeelding%2520370 (Small)
Afbeelding%2520403 (Small)
Afbeelding%2520404 (Small)
Afbeelding%2520416 (Small)
Afbeelding%2520433 (Small)
Afbeelding%2520452 (Small)
Afbeelding%2520459 (Small)
Afbeelding%2520498 (Small)
Afbeelding%2520504 (Small)
01/29 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:


EERSTE HELFT

29' 1-0 Petrit Hoxhaj (assist Henk Bos)

34' 2-0 Matías Jones (eigen actie)


TWEEDE HELFT

72' 3-0 Hyun Jun Suk (assist mogelijk Jones)

90' 4-0 Henk Bos (lange solo)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Renze Fij, 2 Luis Pedro, 3 Alim Öztürk (SC Cambuur), 4 Nick Bakker, 5 Emil Johansson, 6 Petrit Hoxhaj (SC Veendam), 7 Matías Jones, 8 Tim Keurntjes (aanvoerder), 9 Hyun Jun Suk, 10 Leandro Bacuna, 11 Henk Bos

 

Bank: 12 Hilal Ben Moussa, 14 Atilay Batbay, 15 Lucas Bijker (SC Cambuur), 16 Stefan van der Lei, 17 Yoëll van Nieff (A1), 18 Robby Holder (A1), 19 Ron Janzen (A1)

 

Het is de bedoeling dat Emil Johansson alleen de eerste helft speelt.

 

Bij Jong Vitesse/AGOVV spelen o.a. Jeroen Drost, Kevin van Diermen en Julian Jenner.

 

Eerste helft

De spelers komen om 18:30 uur het veld op, onder de klanken van de indrukwekkende geluidsinstallatie in het ijskoude Eelde!

 

Om 18:34 uur gaat de wedstrijd van start! Al na vijf minuten schiet Matías Jones, na mooi voorbereidend werk van Hyun Jun Suk, op de paal; in de volgende aanval is het Suk die een aardige kans krijgt. FC Groningen begint goed aan de wedstrijd!

 

De wedstrijd is daarna in het eerste kwartier behoorlijk gelijkopgaand, zonder grote uitgespeelde kansen. Jong FC Groningen heeft een licht veldoverwicht.

 

Na 18 minuten een klein wapenfeit aan de kant van de gasten. Sander van de Streek schiet net naast het doel van Renze Fij.

 

Onder de aanwezigen o.a. Stanley Menzo.

 

Na 20 minuten een mooie, snelle aanval van FC Groningen over de schijven Suk, Keurntjes en Jones, met gevaar in het 16 metergebied. Het resultaat is een hoekschop die uiteindelijk niets oplevert.

 

Na 25 minuten krijgt Petrit Hoxhaj na een een-tweetje met Suk een niet te missen kans. Helaas ... de Veendammer mist, op twee meter van het doel, vrij voor de keeper, wel: hij schiet jammerlijk naast. Dit was DE kans op de 1-0.

 

Petrit Hoxhaj maakt zijn misser in de 29e minuut meer dan goed door alsnog de 1-0 binnen te schieten na een pracht van een steekpass van Henk Bos! De voorsprong is volledig verdiend: FC Groningen wordt steeds sterker. Hyun Jun Suk speelt een beresterke partij.

 

In de 32e minuut een mooi afstandsschot van Suk; de keeper redt. In de rebound schiet Matías Jones tegen de onderkant van de lat. Een prima actie. Helaas raakt de bal de grond vóór de lijn en springt het veld weer in.

 

Een minuut later vallen vier van de acht lichtmasten uit en wordt de wedstrijd stilgelegd. De spelers spoeden zich naar binnen.

 

Om 19:18 uur doen de lichtmasten het allemaal weer en komen de spelers het veld weer op. De wedstrijd heeft een dikke 10 minuten stilgelegen en zal zo weer worden hervat.

 

Om 19:20 uur wordt de pot hervat. Na een lange pass van Nick Bakker rond Matías Jones heel mooi af: 2-0 na 34 minuten!

 

Drie minuten later floepen de vier gewraakte lichtmasten opnieuw uit. Het spel wordt wederom stilgelegd. Langzaam gaan de lichtmasten weer aan; om 19:28 uur wordt de wedstrijd wederom hervat. Vitesse krijgt een corner die niets oplevert.

 

Om 19:37 uur fluit scheidsrechter Manschot voor de rust. Emil Johansson speelde een niet heel opvallende eerste helft. Verdedigend deed hij het prima; het meeste liep echter over de rechter kant zodat hij zich aanvallend niet erg kon onderscheiden.

 

Nog een aantal aanwezigen: Virgil van Dijk, Lorenzo Burnet, Johan Kappelhof, de hele familie Bacuna, Henk Hagenauw, Ruud Hesp, Erwin van de Looi en Pieter Huistra. Hans Nijland hebben we niet gezien. Hij zal toch niet aan het onderhandelen zijn?

 

Tweede helft

Om 19:52 uur komen de spelers het veld weer op. We zien dat Emil Johansson volgens afspraak in de kleedkamers is achtergebleven; in zijn plaats speelt straks Lucas Bijker van SC Cambuur.


Opvallend: er is hier in Eelde een scout van FC Twente aanwezig die voor Henk Bos is gekomen. Let wel: volgen is natuurlijk iets anders dan kopen.

 

Om 19:55 uur begint de tweede helft, die normaal gesproken om 19:30 uur zou zijn begonnen als de lichten normaal hadden gefunctioneerd. Binnen de minuut krijgt Van Diermen een gele kaart na een vuile overtreding op Suk. Er was nog iemand van Vitesse achter, anders zou Suk zijn doorgebroken en had Van Diermen rood gekregen.

 

In de 50e minuut krijgt FC Groningen een vrije schop op de rand van het strafschopgebied. Leandro Bacuna schiet de bal huizenhoog over.

 

Een minuut later schiet aanvoerder Tim Keurntjes via de keeper van Vitesse op de paal. De corner levert niks op. In de tegenaanval schiet een speler van Vitesse net naast, maar er is ook gefloten voor buitenspel.

 

Na een dikke 10 minuten een mooie actie van Bacuna. Zijn schot wordt door de keeper van de gasten gekeerd.

 

Wat algemene indrukken: verdedigend staat het echt heel goed bij FC Groningen. Vitesse heeft geen enkele kans. Opbouwend gezien is Luis Pedro minder op dreef, hij leidt te vaak balverlies. Maar verdedigend doet ook hij het goed.

 

Verder weten Matías Jones, Hyun Jun Suk en Tim Keurntjes bijzonder te overtuigen. Henk Bos speelt wat flets, hij kan beter. Het is een leuke wedstrijd waarin FC Groningen steeds beter is gaan spelen.

 

Bacuna (vanavond erg ijverig maar niet altijd even gelukkig) gaat na een dik kwartier alleen op de keeper van Vitesse af (na een verre, geweldige pass van Keurntjes); hij schiet echter tegen de goalie aan. Even later krijgt Tim Keurntjes geel voor een overtreding.

 

Jong Vitesse/AGOVV begint nu wat sterker te worden. Tot kansen voor de bezoekers leidt dit echter niet. Suk wordt nu wat minder dreigend, vermoedelijk vanwege vermoeidheid.

 

Lucas Bijker speelt overigens een prima tweede helft tot nu toe. Hij is erg sterk ingevallen! Ook Hoxhaj kon ons, zoals zo vaak bij de beloften, overtuigen. Het blijft toch onbegrijpelijk dat hij maar zo weinig speelminuten bij Veendam krijgt.

 

Na een minuut of 25 bereikt Matías met een mooie pass Luis Pedro, die tegen de keeper aanschiet. Even later schiet ook Suk tegen de doelman aan, die vervolgens kansloos is op een inzet van diezelfde Hyun Jun Suk, die een voorzet van rechts (mogelijk van Matías Jones) afrondt: 3-0 na 72 minuten!

 

In de 75e minuut verlaat Matías Jones het veld; in zijn plaats komt Hilal Ben Moussa. Een minuut later moet FC Groningen even met 10 man verder omdat Lucas Bijker geblesseerd is geraakt. Hij kan het veld wel zelf verlaten. Een wisselspeler is nog niet warm, dat gaat nu in allerijl gebeuren. Atilay Batbay vervangt hem even later.

 

Henk Bos krijgt even later een gele kaart.

 

Tot nu toe heeft Vitesse in de tweede helft echt geen enkele kans gehad. Dat krijgt het uit een vrije trap, op 25 meter van het doel, wel, maar Renze Fij houdt zijn doel met een goede redding schoon. Even daarvoor had Hilal ben Moussa over het doel van de keeper van Vitesse geschoten.

 

In de slotminuut bepaalt Henk Bos na een lange solo de eindstand op 4-0. Kort daarop fluit de scheidsrechter voor het einde. Een prachtige overwinning, dik en dik verdiend!

 

 

Dick Lukkien en Gerry Hamstra

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.