Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

60 gasten online

Jong FC Groningen speelt gelijk tegen Jong Sparta Rotterdam: 2-2

Jong FC Groningen speelt vanavond op het kunstgras van v.v. Actief in Eelde tegen Jong Sparta Rotterdam. De wedstrijd op het sportpark aan de Burgemeester Legroweg begint om 18:30 uur. Jong FC Groningen staat op een mooie tweede plaats, terwijl de Rotterdammers, die getraind worden door Arjan van der Laan, op een voorlaatste plaats zijn terug te vinden.

 

Aan de kant van de Groningers zullen o.a. de A-selectiespelers Thomas Enevoldsen en Emil Johansson  in actie komen. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal Koen van de Laak vanavond niet spelen.


Eindstand: 2-2; doelpunten FC Groningen: Thomas Enevoldsen en Matías Jones

Kijk verderop voor wedstrijdverslag!

 

 

 

 

Kijk verderop voor een fotoreportage van de wedstrijd van Jannes Veenstra!

 

 

 

 

 

 

 

Fotoreportage van Jong FC Groningen - Jong Sparta Rotterdam van Jannes Veenstra:

 

DSC_9359 (Small)
DSC_9360 (Small)
DSC_9388 (Small)
DSC_9394 (Small)
DSC_9409 (Small)
DSC_9425 (Small)
DSC_9453 (Small)
DSC_9469 (Small)
DSC_9493 (Small)
DSC_9496 (Small)
DSC_9560 (Small)
DSC_9566 (Small)
DSC_9570 (Small)
DSC_9585 (Small)
DSC_9590 (Small)
DSC_9597 (Small)
DSC_9632 (Small)
DSC_9633 (Small)
DSC_9643 (Small)
DSC_9645 (Small)
DSC_9672 (Small)
DSC_9685 (Small)
DSC_9706 (Small)
DSC_9709 (Small)
DSC_9715 (Small)
DSC_9724 (Small)
DSC_9775 (Small)
DSC_9778 (Small)
DSC_9779 (Small)
DSC_9781 (Small)
DSC_9782 (Small)
DSC_9784 (Small)
DSC_9785 (Small)
DSC_9787 (Small)
01/34 
start stop bwd fwd

 

NB

Foto's van Jannes zijn hier te bestellen. Op die plek staan ook zijn eerdere fotoreportages. Foto's van de wedstrijd Jong FC Groningen - Jong Sparta Rotterdam staan ook hier!

 

Scoreverloop:

EERSTE HELFT

11' 0-1 Tom Overtoom

40' 1-1 Thomas Enevoldsen (assist Hilal Ben Moussa)

 

TWEEDE HELFT

79' 1-2 Paul Gladon

80' 2-2 Matías Jones (assist Henk Bos)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Brian van Loo, Luis Pedro, Alim Öztürk (Cambuur), Nick Bakker (aanvoerder), Emil Johansson, Petrit Hoxhaj (Veendam), Matías Jones, Henk Bos, Hyun Jun Suk (63' Robby Holder (A1)), Hilal Ben Moussa (86' Atilay Batbay), Thomas Enevoldsen (46' Yoëll van Nieff (A1))

Bank: Atilay Batbay, Yoëll van Nieff (A1), Robby Holder (A1), Renze Fij, Jesse Renken (A1), Burak Saban (A1)

 

Burak Saban, een 17-jarige middenvelder van FC Groningen/Cambuur A1 die vorig seizoen nog bij Hollandia speelde, zit voor het eerst bij de selectie van Jong FC Groningen.


Opstelling in linies:

 

Suk

Enevoldsen - Ben Moussa - Jones

Bos - Hoxhaj

Johansson - Bakker - Öztürk - Luis Pedro

Van Loo

 

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:

1 Roy Kortsmit, 2 Gautam Kalpoe, 3 Ruud Kras, 4 Crescendo van Berkel (aanvoerder), 5 Jamie Lawrence, 6 Huseyin Dogan, 7 Rashid Browne, 8 Jeremy de Nooijer, 9 Paul Gladon, 10 Tom Overtoom, 11 Joey Godee

Bank: 14 Stephan Kruithof, 15 Roycel James, 16 Sander Kruis, 17 Michael Schouten, 18 Tim Schoonheijm, 19 Moreno Marengo, 20 Stan Berrevoets

 

Jong Sparta is in Eelde gearriveerd en inspecteert het veld (foto: VV Actief)

 

Eerste helft

De wedstrijd staat onder de bezielende leiding van dhr. W.L. Vrijhof. Hij fluit om 18:31 uur voor het begin van de wedstrijd. Sparta trapt af en is gehuld in een paars tenue. Thomas Enevoldsen speelt als linksbuiten, Hyun Jun Suk is de diepe spits, Hilal Ben Moussa speelt op tien en Matías Jones is de rechter flankaanvaller.

 

In de eerste vijf minuten zien we een tamelijk gelijkopgaande wedstrijd zonder kansen. Maar in de 6e minuut schiet Thomas Enevoldsen van dichtbij net over; de FC krijgt wel een corner.

 

Een paar minuten later schiet Jones naast het doel van Sparta-goalie Kortsmit na een mooie aanval van Enevoldsen over rechts en een aansluitende goede voorzet van de Deen. Enevoldsen heeft er echt zin in. Na 10 minuten schiet hij net naast. De Deen is goed bezig!

 

FC Groningen is nu de betere ploeg, maar komt in de 11e minuut volkomen onnodig op achterstand. Na een situatie met ogenschijnlijk hands, wat de spelers van Groningen aangaven maar waarvoor de scheids niet floot, haalt Tom Overtoom onhoudbaar voor Brian van Loo uit: 0-1.

 

Er is overigens behoorlijk wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Onze fotograaf Jannes Veenstra is één van hen; na afloop van de wedstrijd schotelen we jullie weer zijn prachtplaatjes voor!

 

Na een kwartier geel voor Sparta-aanvoerder Crescendo van Berkel na een overtreding op Matías Jones. Sparta is na het openingsdoelpunt wel wat sterker geworden. Gelukkig duurt dit niet lang. FC Groningen herpakt zich en is halverwege de eerste helft weer de betere ploeg. Maar het team van Dick Lukkien staat wel achter...

 

Petrit Hoxhaj, vaste 'huurling' van Veendam, knalt een vrije trap op 20 meter van het doel in de muur. Uiteindelijk is het resultaat wel een corner. Via de keeper schiet Öztürk van Cambuur over.

 

Na een klein half uur een mooie aanval via Johansson, Suk en Enevoldsen. Helaas kan Ben Moussa niet bij de bal.

 

Veel bekenden in Eelde vanavond! We zien diverse spelers (waaronder Nicklas Pedersen), Pieter Huistra, Ruud Hesp, Erwin van de Looi, Henk Veldmate, Jan Mennega (journalist Dagblad van het Noorden), Paul Zweverink (intermediair tussen club en supporters) en Paul Matthijs, die een v.v. Actief-verleden heeft.

 

Leuke constatering: Emil Johansson en Thomas Enevoldsen vormen aan de linkerkant een prima koppel. Ze spelen goed samen! We vinden Hilal Ben Moussa, die op tien speelt, tot nu toe de zwakke schakel. Hij verdedigt wel mee maar lijdt teveel balverlies.

 

Centrale verdediger Nick Bakker, tevens aanvoerder, speelt overigens uitstekend. Hyun Jun Suk speelt wat flets. Er gaat veel mis bij hem.

 

Na 40 minuten krijgt FC Groningen en specifiek Thomas Enevoldsen loon naar werken. Hij werkt een mooie voorzet van Hilal Ben Moussa doeltreffend af: 1-1!

 

We vragen ons overigens af hoe de dispensatieregeling precies werkt. Petrit Hoxhaj is net als Van Loo, Johansson en Enevoldsen al 22 (of ouder). Er mogen echter maar drie dispensatiesplers meedoen. Laten we hopen dat het om het geboortejaar gaat. Hoxhaj is in 1990 geboren en pas een goede week 22 jaar oud. We nemen aan dat het om het geboortejaar 1989 gaat en dat er maximaal drie spelers mee mogen doen die in dat jaar of eerder zijn geboren.

 

Matías Jones speelt helaas iets minder sterk dan de laatste wedstrijden die hij voor Jong FC Groningen heeft gespeeld.

 

Nadat scheidsrechter Vrijhof Paul Gladon (die we nog kennen toen hij in het heenduel Agil Etemadi per ongeluk uit de wedstrijd schopte) de gele kaart voorhoudt voor een overtreding op Henk Bos, fluit hij voor de rust.

 

Op dat moment vallen de lichtmasten ook weer uit; onze gedachten gaan terug naar twee weken geleden toen vier van de acht lichtmasten herhaaldelijk de geest gaven... Ook nu zijn het weer dezelfde vier lichtmasten!

 

Tweede helft

Yoëll van Nieff, middenvelder uit de A1 die de laatste tijd met de A- en B-selectie heeft meegetraind, zal straks in de ploeg gebracht worden. Thomas Enevoldsen blijft in de kleedkamer achter. Hij heeft een goede eerste helft gespeeld!

 

Van Nieff gaat als verdedigende middenvelder spelen; Henk Bos, die in de eerste helft controlerend speelde, schuift door naar Enevoldsens linksbuiten-plek. Om 19:38 uur gaat de tweede helft van start!

 

Aan het begin van het tweede bedrijf krijgt Sparta een vrije schop op de rand van het strafschopgebied en aanluitend een corner. Het levert gelukkig niks op.

 

Na tien minuten zonder vermeldenswaardige hoogtepunten stelt Henk Bos met een goed schot de keeper van Sparta op de proef. Laatstgenoemde pareert knap.

 

Even later een mooie steekbal van Matías Jones op Luis Pedro, die een mooie voorzet aflevert. Henk Bos, bepaalt niet de grootste man van het veld, raakt de bal niet goed met z'n hoofd.

 

De stand is nog altijd gelijk. De FC zal hier niet tevreden mee zijn: er gapen 19 punten en 11 plekken op de ranglijst tussen beide ploegen.

 

Van Berkel van Sparta is een zeer irritante speler. Hij is nota bene de aanvoerder van de Rotterdammers maar heeft werkelijk overal commentaar op.

 

FC Groningen wisselt in de 63e minuut voor de tweede maal. Hyun Jun Suk gaat naar de kant (geen blessure); in zijn plaats komt Robby Holder, aanvaller van A1. De Zuid-Koreaan heeft niet slecht gespeeld, maar was vanavond een beetje bleu. Hij was niet zo nadrukkelijk aanwezig. Ach, laat hij het explosieve maar voor zondag bewaren ;-) Ook aan de wisselbeurt van Thomas Enevoldsen lag, althans ogenschijnlijk, geen blessure ten grondslag. Zoals veel vaker gebeurt zal er ongetwijfeld zijn afgesproken dat de Deen zijn rentree tot één helft zou beperken. We zijn blij dat hij er na vier maanden afwezigheid weer bij is! Gezien de stortvloed aan afwezigen komende zondag verwachten we Enevoldsen voor het eerst sinds begin oktober weer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

 

U begrijpt het ongetwijfeld al: er gebeurt momenteel vrij weinig in Eelde. De lichtmasten deden het trouwens alleen in de rust niet ;-) Jong FC Groningen heeft veel meer balbezit, maar doet daar te weinig mee.

 

Volkomen tegen de verhouding in komt Jong Sparta in de 79e minuut op voorsprong: uit een corner scoort Paul Gladon de 1-2. Gelukkig staat het een minuut later alweer gelijk: de bij de beloften veelvuldig scorende Matías Jones verzilvert een voorzet van Henk Bos: 2-2 na 80 minuten!

 

Twee minuten later mogen de Spartanen met tien man verder. Huseyin Dogan krijgt voor een overtreding op Henk Bos zijn tweede gele kaart en mag vertrekken.

 

Yoëll van Nieff, de vervanger van Thomas Enevoldsen, valt vanavond helaas toch een beetje tegen.

 

In de 86e minuut wisselt de FC voor de derde maal. Hilal Ben Moussa gaat naar de kant; in zijn plaats komt Atilay Batbay.

 

Het zou fijn zijn als FC Groningen alsnog een derde treffer zou weten te scoren. Tegen deze laagvlieger is de ploeg van Dick Lukkien eigenlijk ook aan zijn stand verplicht te winnen.

 

Echter, het komt er niet meer van. Het blijft 2-2... We sluiten positief af: Emil Johansson speele een goede wedstrijd. Aanvankelijk moest hij wennen aan zijn snelle tegenstander, maar hij kwam steeds beter in de wedstrijd en vormde in de eerste helft een goed duo met Thomas Enevoldsen. Emil heeft ook een mooie voorzet in huis. Echt een leuke speler (maar dat wisten we natuurlijk al).

 

Al met al ontbrak het vanavond aan stootkracht voorin. De FC had veel meer balbezit en was de betere ploeg, maar dit mondde niet uit in veel opgelegde kansen.

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.