Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

234 gasten online

Geen bekerfinale voor Jong FC Groningen: 2-0 verlies bij Jong ajax

Voor Jong FC Groningen is een belangrijke week aangebroken. Komende donderdag wordt de onlangs afgelaste competitiewedstrijd bij Jong Heerenveen/Emmen ingehaald, maar vanavond mag het team van Dick Lukkien eerst op het altijd gezellige Sportpark De Toekomst in Amsterdam aan de bak. De jonkies zijn op 19 december jl. door een klinkende zege van 0-4 bij Jong VVV-Venlo doorgedrongen tot de halve finales van de KNVB-beker en treden daarin vanavond aan tegen Jong ajax, dat getraind wordt door Gery Vink en noodgedwongen de door Jan en alleman uitgekotste Mounir El Hamdaoui in de gelederen heeft. Jong FC Groningen zal erg gemotiveerd naar de hoofdstad reizen, want bij winst speelt het de KNVB-bekerfinale op donderdag 3 mei 2012 in onze eigen Euroborg. Tegenstander is dan de winnaar van Jong FC Utrecht - Jong Vitesse/AGOVV. Ook deze wedstrijd wordt vanavond gespeeld.

 

In december scoorden in Venlo Matías Jones, Henk Bos (2x) en Leandro Bacuna. Jones en Bos verwachten we ook vanavond weer in actie, en dit geldt ook voor Thomas Enevoldsen en Emil Johansson. Maar het zou ons ook niet verbazen als Virgil van Dijk, Nick Bakker, die gisteren zijn Eredivisiedebuut heeft gemaak, en Luis Pedro, die tegen PSV voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat, in de strijd worden gegooid. En wie weet maakt ook Tim Sparv (die vandaag evenals Petter Andersson jarig is) zijn opwachting.

 

Edit: FC Groningen heeft inmiddels laten weten dat van de eerste selectie Tim Sparv, Matías Jones, Thomas Enevoldsen en Emil Johansson (goed duo op links!) vanavond zullen meedoen! Ook zullen keeper Renze Fij, A1-speler Mark Diemers en Cambuur-speler Sicco Bouwer tot de wedstrijdselectie behoren.


Kijk verderop voor de opstellingen van beide ploegen en het wedstrijdverloop!

 

Eindstand: 2-0

 

Kort resumé van de wedstrijd:

Het heeft er vanavond niet helemaal ingezeten. In de eerste helft was ajax de betere ploeg, maar FC Groningen had in de persoon van Thomas Enevoldsen twee kansen. Eerst ging een kopbal van de Deen net naast, en vervolgens schoot hij een vrije schop tegen de lat.

De rust werd met een 1-0 achterstand bereikt. In de tweede helft had FC Groningen wel meer balbezit, en was in het laatste kwartier de bovenliggende partij. De ploeg van Dick Lukkien nam toen meer risico in de hoop op 1-1 te komen, maar je kunt dan ook tegen een 2-0 aanlopen. Dit is in de blessuretijd ook gebeurd. Matías Jones had even daarvoor wel degelijk de gelijkmaker kunnen scoren.

Al met al heb je iemand als Hyun Jun Suk vanavond gemist, die iets kan forceren. Sicco Bouwer van Cambuur is toch van een ander kaliber.

Bij ajax stond het centraal achterin met o.a. Daley Blind vrij goed, en Cillessen heeft een prima wedstrijd gekeept.

Uit voorzorg is Thomas Enevoldsen na ruim 70 mimnutem gewisseld. Emil Johansson heeft de hele wedstrijd kunnen spelen.

 

Mounir El Hamdaoui zat door een blessure aan zijn bilspier niet bij de selectie van onze tegenstanders.

 

Aanvang wedstrijd: 18:34 uur

 

Scoreverloop:

20' 1-0 Yener Arica

90' 2-0 Lorenzo Ebecilio

 

Eerste helft

7' Renze Fij trapt de bal in de voeten van een ajacied die onderuit wordt gehaald. Jong ajax claimt tevergeefs een strafschop.

12' Luis Pedro scoort bijna een eigen doelpunt bij een koppoging. Fij kan de bal pakken.

We zijn overigens benieuwd hoe Hilal Ben Moussa het vanavond doet. Hij is ooit bij de jeugd van ajax weggestuurd.

20' De thuisploeg komt op 1-0 door een doelpunt van Yener Arica die een voorzet van Jody Lukoki. Aan het doelpunt ging slecht verdedigen van Tim Sparv vooraf.

23' Cillessen is kansloos op een vrije trap van Thomas Enevoldsen vanaf de rand van het strafschopgebied. Het schot spat op de lat uiteen.

28' ajax claimt opnieuw een strafschop wegens vermeend hands. Opnieuw fluit schiedsrechter Lindhout niet voor een penal.

Even later krijgt Thomas Enevoldsen opnieuw een kans.

 

De Groningers spelen in het eerste halve uur iets te slordig en lijden te veel balverlies. Dit heeft nu al tot een aantal counters van ajax geleid.

 

31' Tim Sparv krijgt een gele kaart voor een eigenlijk vrij onnodige overtreding iets buiten het strafschopgebied.

35' Een schot van Ebecilio over de grond gaat net naast het doel van Renze Fij.

 

In het vervolg van de eerste helft zijn de ajacieden veel meer in de aanval dan de Groningers. Daley Blind torent bij een hoekschop boven iedereen uit maar kopt over het doel. Verdere schade loopt het team van Dick Lukkien niet op: er wordt voor het rustsignaal gefloten.

 

Tweede helft

Aanwezig in Amsterdam is overigens Hyun Jun Suk, onze held van gisteren. Hij krijgt diverse felicitaties uit het hoofdstedelijke kamp. Jong FC Groningen zou hem nu goed kunnen gebruiken... Ook Johan Kappelhof, die eveneens een ajax-verleden met zich meetorst, is ter plaatse.

 

De ruststand bij de andere halve finale, Jong FC Utrecht - Jong Vitesse/AGOVV, is overigens 3-2, na een tussenstand van 0-2. Utrecht scoorde in de minuten 39, 44 en 45!

 

Om 19:35 uur begint de tweede helft. Helaas krijgt Lukoki alweer snel een kans. In een 4 tegen 2 (Johansson/Fij) weet de thuisploeg niet te scoren.

 

Na een klein kwartier spelen in de tweede helft wisselt de FC voor het eerst: Sicco Bouwer gaat, Atilay Batbay komt. Een middenvelder voor een aanvaller... Bouwer was overigens vrij onzichtbaar. Wij denken dat hij een lichte blessure heeft opgelopen.

 

Matías Jones weet bijna te scoren in een fase dat ajax (opnieuw) meer in de aanval is. Lukoki verprutst opnieuw een kans. FC Groningen blijft op deze manier in de race.

 

Na 63 minuten ook een wissel bij ajax. Thulani Serero gaat, Ricardo Kip komt.

 

Bij FC Groningen speelt de kleine Henk Bos nu in de spits, en Batbay inderdaad op het middenveld. FC Groningen trekt wat meer ten aanval. De Groningers coachen elkaar net even te weinig. Gisteren in de Euroborg hebben we toch kunnen zien hoe je het met elkaar aanpakt!

 

Na een minuut of 70 de derde grote kans voor Lukoki. En weer krijgt hij de bal er gelukkig niet in.

 

Tweede wissel aan de kant van de FC: Thomas Enevoldsen gaat in de 73e minuut naar de kant, Mark Diemers komt. ajax begint slordiger te spelen.

 

Alim Öztürk van de FC (speler van Cambuur) pakt een gele kaart voor het met beide handen grijpen naar de bal. Vrij domme kaart...

 

Na 78 minuten wisselt ook ajax voor de tweede keer. Lesly de Sa, die vorige week als invaller nog twee maal scoorde, komt in de ploeg; Joeri de Kamps verlaat het veld.

 

Er zijn nog tien minuten te spelen. Breekt het gemis aan echte spitsen Jong FC Groningen vanavond op?

 

FC Groningen wisselt voor de derde en laatste maal. Hilal Ben Moussa gaat naar de kant en Panagiotis Rampavilas (aanvaller van Veendam) komt binnen de lijnen. FC Groningen lijdt nog steeds teveel balverlies.

 

Hè hè, eindelijk ook een gele kaart voor de thuisploeg. Ebecilio gaat op de bon. FC Groningen zet in deze fase meer druk. ajax wisselt ook voor het laatst: doelpuntenmaker Arica mag eraf, en Rik Schouw mag nog even meespelen.

 

We bekijken snel even de statistieken van Panagiotis Rampavilas (3x woordwaarde bij Scrabble (of Wordfeud ;-) ) en je bent binnen). Aantal goals in het betaald voetbal: 0. Hmm...


(Edit: Met dank aan Peter van Prosoc, vermoedelijk de zaakwaarnemer van Rampavilas: de beste man heeft wel degelijk het net weten te vinden, zie hier het bewijs! Veendam, werk de statistieken van je spelers even bij!)

 

We zien bijna de 2-0... FC Groningen heeft nu niet veel tijd meer voor de gelijkmaker.

 

De Sa lanceert nog een vrij matige voorzet, maar Fij heeft de bal pas na veel grabbelwerk. Bijzonder veel is er in de tweede helft overigens niet te beleven, helaas.

 

De 90 minuten zitten er nu op. Het zal in de blessuretijd moeten gebeuren... Inderdaad krijgen we nu de eerste echte kans van de Grunnegers in de tweede helft, maar helaas, geen doelpunt.

 

De beslissing valt uiteindelijk in de blessuretijd. Jong ajax scoort de 2-0. De doelpuntenmaker zoeken we nog uit... Kip onderschepte een doeltrap van Renze Fij; Ebecilio mag het afmaken. Shit, het bekeravontuur zit erop, geen bekerfinale in de Euroborg...

 

Dit weten ook Pieter Huistra en Lorenzo Burnet, die ook in Amsterdam aanwezig waren vanavond.

 

Jong FC Utrecht heeft de finale overigens wel gehaald, het heeft vanavond Jong Vitesse/AGOVV met 7-4 (!) verslagen.

 

Eerlijk is eerlijk: Jong FC Groningen heeft vanavond niet goed gespeeld en de nederlaag is helaas verdiend...
 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Renze Fij, 2 Luis Pedro, 3 Alim Öztürk (Cambuur), 4 Nick Bakker (aanvoerder), 5 Emil Johansson, 6 Henk Bos, 7 Matías Jones, 8 Tim Sparv, 9 Sicco Bouwer (Cambuur) (58' Atilay Batbay), 10 Hilal Ben Moussa (82' Panagiotis Rampavilas), 11 Thomas Enevoldsen (73' Mark Diemers)

 

Bank: 12 Atilay Batbay, 14 Yoëll van Nieff (A1), 15 Panagiotis Rampavilas (Veendam), 16 Stefan van der Lei, 17 Jesse Renken (A1), 18 Mark Diemers (A1)

 

Opstelling Jong ajax:

22 Jasper Cillessen, 2 Ruben Ligeon (aanvoerder), 3 Joël Ivo Veltman, 4 Daley Blind, 5 Henri Toivomäki, 6 Joeri de Kamps, 7 Jody Lukoki, 8 Mats Rits, 9 Lorenzo Ebecilio, 10 Thulani Caleb Serero, 11 Yener Arica

 

Bank: 12 Warner Hahn, 15 Ricardo Luciano Kip, 16 Rik Schouw, 17 Lesly de Sa, 18 Darren Rosheuvel

 

De spelersbus van FC Groningen na vertrek oet Stad!

 

Spelers van Jong FC Groningen op het veld van De Toekomst

 

Fragment uit de wedstrijd kort na het begin van de wedstrijd

 

(foto's: Emiel Venema, FC Groningen TV)

=====================================================

 

De ploegen die vanavond strijden om een plek in de finale van de KNVB-beker:

 

 

Jong FC Groningen speelde afgelopen maandag met 2-2 gelijk tegen Jong Sparta Rotterdam (na twee keer op achterstand gekomen te zijn); de Groningse doelpunten werden gemaakt door Matías Jones en Thomas Enevoldsen. Het speelde in de volgende opstelling:

 

Brian van Loo, Luis Pedro, Alim Öztürk (Cambuur), Nick Bakker (aanvoerder), Emil Johansson, Petrit Hoxhaj (Veendam), Matías Jones, Henk Bos, Hyun Jun Suk (63' Robby Holder (A1)), Hilal Ben Moussa (86' Atilay Batbay), Thomas Enevoldsen (46' Yoëll van Nieff (A1))

 

Jong ajax won vorige week nipt met 0-7 bij Jong ADO Den Haag na een ruststand van 0-5. Het speelde met de volgende basisopstelling (tussen haakjes de doelpunten):

 

Cillessen, Boilesen (1x), Ligeon, Van Rhijn (1x), Veltman, Arica, De Kamps, Rits, Serero, Ebecilio (2x), Lukoki (1x); in de ploeg werden nog gebracht de heren Toivomaki, Kip en De Sa (2x).

 

Voorbeschouwing van FC Groningen TV op de wedstrijd van vanavond:

(o.a. Dick Lukkien en Nick Bakker komen aan het woord)

 

 

De wedstrijd staat onder de bezielende leiding van dhr. A.W. Lindhout. Wij zijn benieuwd of onderstaand beproefd slagroomrecept nog altijd actueel is:

 

"TNT wil ajax postzegels op de markt brengen maar uit onderzoek blijkt dat 15 miljoen mensen dan niet weten op welke kant ze moeten spugen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.