Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

140 gasten online

Jong FC Groningen fors onderuit bij Jong ajax: 5-0

Jong FC Groningen speelt vanavond in Amsterdam een competitiewedstrijd tegen Jong ajax. De ploeg van Dick Lukkien reisde op 20 februari jl. ook al naar Sportpark De Toekomst. Het trof de opponent van vanavond toen in het kader van de halve finales van de beloftenbeker. Jong FC Groningen ging die avond vrij kansloos met 2-0 tenonder en zal dus uit zijn op eerherstel.

 

Op Hyun Jun Suk kon in die wedstrijd geen beroep worden gedaan omdat hij een dag eerder voor het eerste elftal had gespeeld en wel tegen PSV  (en hoe!), maar vanavond zal de Zuid-Koreaan ongetwijfeld wel bij de selectie zitten. Afgaande op de training van maandagmiddag geldt dit ook voor Tom Hiariej, Matías Jones, Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen. Koploper Jong FC Twente ging gisteravond zwaar onderuit bij Jong AZ (5-1), en bij winst vanavond maakt Jong FC Groningen, dat nu nog als vijfde is geklasseerd, een sprongetje op de ranglijst en heeft dan nog maar vijf punten achterstand op de koploper.

 

We verwachten ook enkele spelers van FC Groningen/Cambuur A1 bij de selectie vanavond, waaronder Arjen Hagenauw, zoon van verzorger Henk Hagenauw en afgelopen zaterdag nog trefzeker in het met 2-1 gewonnen duel tegen Jong Heerenveen!


L
uis Pedro speelt rechtsback, en Tom Hiariej op het middenveld; opvallende afwezige: Matías Jones.

 

Eindstand: 5-0; kijk verder voor wedstrijdverslag.

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

1' 1-0 Mats Rits (klutsbal, we zijn pas 30 seconden onderweg...)

12' 2-0 Yener Arica (assist Lukoki)

Bijzonderheid: zuiver doelpunt Tim Keurntjes ten onrechte afgekeurd

 

TWEEDE HELFT

63' 3-0 Jody Lukoki (assist Joeri de Kamps)

65' 4-0 Ricardo Kip (verdedigingsfout)

72' 5-0 Ricardo Kip (assist Ligeon)

 

Kort verslag eerste helft:

FC Groningen begint slecht aan deze wedstrijd. Door twee maal niet adequaat en scherp te verdedigen staat er al na 12 minuten een 2-0 stand op de borden. In beide gevallen was een speler van ajax vrijgelaten die de bal in het doel van Fij kan lopen, en wel Mats Rits en Yener Arica.

 

FC Groningen herpakt zich echter en speelt in het vervolg beter dan in de eerder in Amsterdam gespeelde bekerwedstrijd. De ploeg van Dick Lukkien krijgt een aantal kansjes en ziet zelfs een glaszuiver doelpunt van Tim Keurntjes afgekeurd worden. De aanvoerder van Jong FC Groningen schiet een vrije trap binnen. Cilessen is kansloos, maar de bal stuitert via de onderkant van de lat achter de achterlijn terug het veld in. Dit wordt door de grensrechter echter niet waargenomen. Hij stond op de rand van het strafschopgebied opgesteld in plaats van op de achterlijn. In de rust wordt ook door diverse ajax-supporters toegegeven dat de bal de achterlijn duidelijk had overschreden. De FC is hier dus echt bestolen. De scheidsrechter durfde het vervolgens nl. ook niet aan de protesten van de groningers te honoreren.

 

Nicklas Pedersen schoot een voorzet van Henk Bos nog goed in, maar het schot van de Deen ging net naast. Vervolgens krijgt de FC nog wat mogelijkheden, en geeft achterin weinig meer weg. Er zal echter in de tweede helft gescoord moeten worden.

 

FC Groningen zal in de rust in ieder geval één wissel doorvoeren. Vooraf is bepaald dat de van een blessure terugkerende Nicklas Pedersen één helft zou spelen. Voor hem zal in de tweede helft Mark Diemers in de ploeg komen.

 

Mogelijk moet FC Groningen echter nog een wissel toepassen, omdat Thomas Enevoldsen heeft aangegeven dat hij gewisseld moet of wil worden. Onduidelijk is nog of dit door een blessure of uit voorzorg is aangegeven door Enevoldsen. Mocht hij daadwerkelijk niet meer verder spelen, dan zal Atilay Batbay in de ploeg komen.

 

Even later is duidelijk dat ook Enevoldsen in de kleedkamer achterblijft (rugklachten); Batbay komt in de ploeg.

 

Nog iets over Matias Jones: hij zou alleen meereizen naar Amsterdam als Pedersen niet inzetbaar zou zijn. Nu vanmorgen echter duidelijk was dat de Deen kon spelen is besloten om Jones niet mee te nemen. Niet uitgesloten kan worden dat dit met komende zaterdag te maken heeft als het eerste tegen Vitesse speelt.

 

Kort verslag tweede helft:

FC Groningen begint goed aan de tweede helft. Het krijgt een kansje en heeft het meeste balbezit. Jong ajax scoort echter bij de eerste de beste uitval via Lukoki. Als meteen daarna Alim Öztürk de bal verspeelt en Kip de 4-0 laat aantekenen is het gebeurd. De Amsterdammers geven de ploeg van Dick Lukkien bij vlagen voetballes en zijn ook de effectiefste ploeg. Via Kip valt ook nog de 5-0. Bij de thuisploeg spelen Cillessen, Van Rhijn (rechtsback), Blind (centraal achterin) en Lukoki zeer goed.

 

Jong FC Groningen wisselt in de tweede helft niet meer. Tom Hiariej en Hyun Jun Suk hebben dus de hele wedstrijd gespeeld.

 

Achteraf bekeken was het enorm zonde dat de ploeg niet met een 2-1 i.p.v. 2-0 achterstand de rust is ingegaan. Dit had toch iets meer vertrouwen gegeven. De enige verklaring voor de forse nederlaag is dit echter natuurlijk niet.

 

Bij Jong FC Groningen speelde Luis Pedro een neutrale wedstrijd. Er ging wel eens iemand langs hem, maar dikke fouten heeft hij niet gemaakt. Eigenlijk deelde hij wat in de malaise: niemand van het team stak er vandaag bovenuit. Het was over de hele linie niet denderend vanavond.

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Renze Fij, 2 Luis Pedro, 3 Alim Öztürk (SC Cambuur), 4 Nick Bakker, 5 Lucas Bijker (SC Cambuur), 6 Tom Hiariej, 7 Thomas Enevoldsen (46' Atilay Batbay), 8 Tim Keurntjes (aanvoerder), 9 Hyun Jun Suk, 10 Nicklas Pedersen (46' Mark Diemers), 11 Henk Bos

 

Bank: 12 Atilay Batbay, 14 Mark Diemers (A1), 15 Burak Saban (A1), 16 Stefan van der Lei (A1), 17 Jesse Renken (A1), 18 Arjen Hagenauw (A1)

 

We zien Luis Pedro rechtsback staan en Tom Hiariej op het middenveld. Dit lijkt een indicatie te zijn voor komende zaterdag, als Johan Kappelhof geschorst is en er tegen Vitesse dus een andere rechtsback in de basis zal moeten worden geposteerd.

 

Opstelling Jong ajax:

22 Jasper Cillessen, 2 Ricardo van Rhijn (aanvoerder) (74' Dijks), 3 Joël Ivo Veltman, 4 Daley Blind, 5 Ruben Ligeon, 6 Joeri de Kamps, 7 Jody Lukoki, 8 Mats Rits, 9 Yener Arica (82' Schouw), 10 Ismaïl Aissati (64' Kip), 11 Thulani Caleb Serero

 

Bank: 12 Warner Hahn, 15 Ricardo Luciano Kip, 16 Rik Schouw, 17Mitchell Dijks, 18 Danzell Gravenbergh

 

De wedstrijd tussen de nummers acht (Jong ajax) en vijf (Jong FC Groningen) stond onder leiding van dhr. D.H.A. Otto.

 

De wedstrijd wordt door een regionale zender aangekondigd

 

De beide ploegen die vanavond op elkander treffen:

 

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.