Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

133 gasten online

Jong FC Groningen - Jong De Graafschap, eindstand: 1-3

Jong FC Groningen speelde vanavond op Corpus een competitiewedstrijd tegen Jong De Graafschap. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al twee keer eerder, beide malen in oktober 2011. De uitwedstrijd in de competitie ging met 2-1 verloren, en thuis versloeg het team van Dick Lukkien de Achterhoekers in een bekerwedstrijd pas na strafschoppen. Helaas bleek Jong De Graafschap vanavond te sterk. Met een knappe hattrick bezorgde Edwin Gyasi zijn ploeg de verdiende overwinning: 1-3.

 

Wedstrijden tegen de Superboeren zijn bepaald geen 'appeltje eitje'. Bij de Groningers, als vijfde geklasseerd, maakten vier A-selectiespelers hun opwachting: Matías Jones, Johan Kappelhof, Brian van Loo (36 lentes jong en dus nét over de dispensatiegrens heen ;-) en Nicklas Pedersen. Jong De Graafschap, dat op een tiende plek is terug te vinden, won vorige week met 3-0 van Jong ADO Den Haag, terwijl Jong Grunn ergens op een achterafveldje in Amsterdam in de pan werd gehakt.

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Brian van Loo, 2 Luis Pedro, 3 Johan Kappelhof, 4 Nick Bakker, 5 Lucas Bijker (SC Cambuur), 6 Atilay Batbay, 7 Matias Jones, 8 Tim Keurntjes (aanvoerder), 9 Nicklas Pedersen, 10 Hilal Ben Moussa, 11 Henk Bos

Bank:  Renze Fij, Mark Diemers (A1), Burak Saban (A1), Jesse Renken (A1), Robby Holder (A1)

 

 

 

 

Jannes Veenstra heeft vanavond weer de foto's verzorgd; onderaan het wedstrijdverslag zijn ze te bewonderen!

 

 

 

Scoreverloop:

EERSTE HELFT

  9' 0-1 Gyasi (assist Anco Jansen)

40' 0-2 Gyasi

44' 0-3 Gyasi

 

TWEEDE HELFT

82' 1-3 Holder

 

Wedstrijdverslag

De wedstrijd op Corpus den Hoorn is inmiddels begonnen. Bij De Graafschap speelt onder andere Purrel Fränkel die we de aanslag op de enkel van Koen van de Laak nog steeds kwalijk nemen... Oud-Veendammer Anco Jansen mag wedstrijdritme opdoen, hij staat vanavond bij De Graafschap in de spits.

 

Na een botsing met Lucas Bijker blijft Remco Beumer liggen en heeft even verzorging nodig. Hij leek het spel te kunnen hervatten maar moet even later toch naar de kant. Hij wordt vervangen door Vierwind.

 

Al vroeg in de wedstrijd valt de 0-1. Uit een voorzet van Anco Jansen schiet de snelle Edwin Gyasi onhoudbaar voor Van Loo in het doel. Even later heeft de doelpuntenmaker ook verzorging nodig nadat Luis Pedro de bal per ongeluk in zijn gezicht schoot. De snelle vleugelflitser kan echter wel verder. Met zijn snelheid brengt hij veel dreiging in het spel van De Graafschap. Ook Fränkel is gevaarlijk door zijn snelheid.

 

Het eerste schot op doel van FC Groningen komt op naam van Henk Bos. Hij schiet de bal echter in de handen van de keeper.

 

Pedersen lijkt nog niet echt een versterking voor Jong FC Groningen. In plaats van te springen kijkt hij naar een hoge bal alsof er een mooie vogel overvliegt...

 

Anco Jansen plaatst zijn knie in de rug van Luis Pedro. Na een verzorging door Johan van der Ploeg (verzorger van Groningen) kan Luis Pedro echter door.

 

Groningen krijgt een vrije schop op de rand van het strafschopgebied. Deze wordt genomen door Tim Keurntjes, vervolgens mist Ben Moussa. Zo blijft De Graafschap ook na een klein half uur nog steeds aan de leiding. Al met al is het wel een aantrekkelijke wedstrijd die aardig gelijkop gaat. Net als in het eerste elftal, mist ook Jong FC Groningen helaas stootkracht in het vijandelijke strafschopgebied. Verschil is echter dat bij de beloften met Nicklas Pedersen een diepe spits in het veld staat die op een eilandje wacht tot de bal komt in plaats van de bal eens zoals David Texeira op te gaan halen...

 

Mark Diemers, middenvelder van FC Groningen A1, loopt inmiddels warm. We hebben het vermoeden dat deze speler van de A1, 'eigendom' van Cambuur, na de rust in de ploeg zal komen.

 

We beginnen ons inmiddels ook al aardig te ergeren aan de scheidsrechter van vanavond, de heer Manschot. Hij fluit erg slecht, is een pedant mannetje en negeert zelfs zijn eigen grensrechter.

 

Zo'n vijf minuten voor rust trapt Henk Bos een mooie indraaiende bal, Johan Kappelhof mist net.

 

Na een mooie verre bal van Kappelhof op Pedersen, speelt deze door op Bos die de bal echter kwijtraakt. In de tegenstoot is het aan de andere kant wel raak. Wederom is het Gyasi die Brian van Loo met een mooi schot in de verre hoek kansloos laat. We mogen stellen dat hier slap is verdedigd door FC Groningen waar Johan Kappelhof trouwens wel een goede partij als centrale verdediger speelt. Linksback Bijker heeft het daarentegen lastig.

 

De Graafschap toont zich zeer efficient en scoort in een zeer snelle aanval nog voor rust de 0-3. Weer is het Gyasi die Van Loo kansloos laat. Een hattrick voor de snelle speler van De Graafschap. De assist kwam op naam van Purrel Fränkel die op zijn beurt Luis Pedro te snel af was.

 

Gezegd moet worden dat FC Groningen bepaald slap heeft gespeeld. Dit zal straks echt beter moeten.

 

Tweede helft

Een dubbele wissel aan het begin van de tweede helft: Robby Holder en Mark Diemers vervangen Hilal Ben Moussa en Lucas Bijker. Pedersen speelt nu op de nummer 10 positie, Robby Holder is de diepe spits. In de eerste helft werd er te slap gespeeld en dat zal beter moeten om de schade in ieder geval beperkt te houden. De eerste minuten zijn wat dat betreft veelbelovend, Groningen is nu feller. Jammer genoeg staat Nicklas Pedersen bij een goede aanval te dromen...

 

Onder de toeschouwers vanavond zijn onder andere ook Suk, Bacuna, Texeira, en Kieftenbeld. Brian van Loo denkt zijn collega's even iets speciaals te moeten bieden en kapt zomaar een speler van De Graafschap uit ;)

 

Geel voor Wouter Jansen van De Graafschap voor het neerhalen van Mark Diemers. De keeper van De Graafschap kan vervolgens een schot van Diemers wegboksen. Holder en Bos wisselen van positie. Henk Bos nu in de spits, Holder speelt op links. Ondertussen loopt Beumer, die in de eerste helft gewisseld moest worden, met krukken langs... Beterschap voor hem!

 

Uit een corner van Bos kopt Holder over. Mark Diemers valt erg goed in, Matias Jones is tot nu toe helaas minder nadrukkelijk aanwwezig dan wij na zijn goede invalbeurt van afgelopen zaterdag hadden verwacht. Ook Tim Keurntjes hebben we betere wedstrijden voor FC Groningen zien spelen.

 

Batbay, in de tweede helft linksback, blijkt het eveneens lastig te hebben tegen de snelle Gyasi. Deze keer schiet Edwin gelukkig naast.

 

Een vrije trap van Tim Keurntjes levert een corner op, maar al met al creëert FC Groningen veel te weinig. De Graafschap blijft ook in de tweede helft makkelijk overeind. Groningen probeert het wel. Eerst geeft Luis Pedro een mooie voorzet op Diemers die net mist en vervolgens is het wederom Diemers die naast schiet uit een goede voorzet van Pedersen.

 

In de counter komt De Graafschap er weer snel uit, maar in tegenstelling tot andere snelle tegenstoten levert deze geen gevaar op. De Graafschap wisselt. De door de blessure van Beumer in het veld gekomen Vierwind maakt plaats voor Pieplenbosch.

 

De wedstrijd kabbelt een beetje naar het einde toe. De Graafschap gelooft het allemaal wel en Groningen is niet bij machte om aan te zetten voor een echt slotoffensief. Ook al heeft Groningne meer balbezit, echt gevaar levert het allemaal niet op.

 

De Graafschap wisselt nogmaals, Pröpper komt in het veld voor Ooms. Hiermee is De Graafschap door zijn wissels heen wat niet heel goed uitkomt nu Abdula geblesseerd is geraakt. Hij moet toch maar door...

 

Een voorzet van Holder vliegt richting het dak van de kantine...

 

Even later is het wel raak voor Robby Holder. Hij pikte een mislukt schot van Luis Pedro op en wist te scoren: 1-3!

 

De Graafschap speelt inmiddels met 10 man. Abdula heeft teveel last van zijn knie en moet naar de kleedkamer. Hierdoor schuit Bakker door naar het middenveld. Helaas mislukt er vanavond teveel bij FC Groningen. Gyasi daarentegen kan nog een keer gevaarlijk worden in de counter. Zijn schot is echter te slap en kan makkelijk door Van Loo opgepikt worden.

 

Groningen probeert het nog wel. Luis Pedro schiet helaas zelf in plaats van een voorzet af te leveren, zijn schot gaat ver naast. Ook krijgt Groningen nog een aantal corners, maar ook deze leveren niets op. Overigens moeten we wel zeggen dat Pedersen in de tweede helft, op de nummer 10 positie, beter speelt dan in het eerste bedrijf. Echt warm kunnen we van zijn spel echter ook nu niet worden. Al met al moeten we vaststellen dat het vanavond gewoon niet goed loopt bij de FC.

 

Na balverlies van Keurntjes tovert Brian van Loo nog een mooie redding uit de hoge hoed. Even later is de wedstrijd afgelopen.

 

Helaas moeten we constateren dat ook Jong FC Groningen nu in een mindere fase zit. Waar de ploeg voor de winterstop nog soeverein de wedstrijden won, loopt de ploeg van Dick Lukkien na de winterstap helaas vaker tegen een nederlaag aan. We moeten helaas ook vaststellen dat de FC de tol betaalt voor zijn eerdere successen. Spelers van Veendam en Cambuur die in de eerste competitiehelft nog regelmatig met de beloften mee deden (Hoxhaj, Gorgülü, Özturk) mogen door hun overtuigende optreden bij de beloften inmiddels in het eerste elftal van hun clubs mee doen. Leuk voor deze spelers, maar minder leuk voor Lukkien in zijn elftal. Hetzelfde geldt voor spelers van FC Groningen zelf. Door blessures en schorsingen spelen jongens als Suk en Johansson nu met het eerste elftal mee, daar waar zij in de eerste helft nog regelmatig met de beloften mee deden. Dit zijn spelers die bij de beloften het verschil kunnen maken. De B-kern is al met al te klein om in deze fase van de competitie nog genoeg spelers te kunnen leveren. De nederlagen hoeven ons dus niet te verbazen, maar zijn wel sneu voor de spelers die toch hele andere verwachtingen van deze wedstrijden zullen hebben.

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Jannes Veenstra:

(later ook te zien op zijn site www.oypo.nl/jannesveenstra)


Afbeelding%2520032
Afbeelding%2520034
Afbeelding%2520059
Afbeelding%2520074
Afbeelding%2520093
Afbeelding%2520109
Afbeelding%2520134
Afbeelding%2520146
Afbeelding%2520148
Afbeelding%2520150
Afbeelding%2520162
Afbeelding%2520164
Afbeelding%2520176
Afbeelding%2520190
Afbeelding%2520199
Afbeelding%2520211
Afbeelding%2520219
Afbeelding%2520261
Afbeelding%2520263
Afbeelding%2520267
Afbeelding%2520294
Afbeelding%2520317
Afbeelding%2520332
Afbeelding%2520344
Afbeelding%2520385
Afbeelding%2520397
Afbeelding%2520409
Afbeelding%2520454
Afbeelding%2520460
Afbeelding%2520462
Afbeelding%2520483
Afbeelding%2520489
Afbeelding%2520510
Afbeelding%2520524
Afbeelding%2520529
01/35 
start stop bwd fwd

 

Beide beloftenequipes:

 

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.