Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

77 gasten online

Blash Hosseini (18) op proef bij FC Groningen

Met dank aan het FCG Forum: het Zweedse Fotbolltransfers weet te melden dat er deze week een speler op proef is bij FC Groningen. Het gaat om de 18-jarige clubloze aanvaller Blash Hosseini. Volgens de Zweedse site is Hosseini gisteren naar Nederland vertrokken en zal hij eerst twee keer met het "U19-team" meetrainen, en zal hij de rest van de week met de senioren meetrainen. Ook wordt er gesproken over een oefenduel waarin hij door FC Groningen zal worden getest.

 

Uit navraag bij FC Groningen is ons gebleken dat Hosseini met FC Groningen/Cambuur A1 meetraint, maar dat het niet zeker is dat hij later deze week zal aansluiten bij het eerste elftal en de B-kern, die vanaf morgen op Corpus toewerken naar het competitieduel dat FC Groningen zondag in Utrecht speelt.

 

UPDATE vrijdag 16 maart 2012: Hosseini trainde deze week nog niet mee met 1e elftal

Deze week hebben we tot nu toe alle trainingen van de A- en B-selectie bijgewoond en Blash Hosseini hebben we niet mogen begroeten. Tot nu toe heeft hij alleen met FC Groningen/Cambuur A1 meegetraind.

 

Wij hebben ons even in Hosseini verdiept en zijn van de ene in de andere verbazing gevallen. Veel over hem is te lezen in een interview dat SvenskaFans met hem voerde:

 

Hosseini werd op 14 juni 1993 in het Zweedse Karlstad geboren. Hij heeft Iraanse ouders. Hosseini speelde in de jeugd bij Årsta AIK, ging als 13-jarige naar de voetbalacademie van Vasalund en verkaste twee jaar later naar het Zweedse Älvsjö AIK. Na een avontuur bij Athletic FC vertrok hij in november 2010 naar Iran. Hij trainde mee met zowel Persepolis als Rah Ahan, maar tekende uiteindelijk een 2,5-jarig contract bij het Iraanse Peykan, dat toen nog uitkwam in de hoogste Iraanse divisie, de IPL. Hij was toen pas 17 jaar oud en was daarmee de jongste transfer in het afgelopen seizoen. Hij liep een knieblessure op, werd ook geplaagd door heimwee en keerde terug naar Zweden. Terug in Iran bleek de trainer van Peykan, Hamid Alidoosti, ontslagen te zijn.

 

Hosseini diende zijn contract bij het door chaos geregeerde Peykan, dat degradeerde, niet uit, vertrok naar Damash Gilan maar staat daar inmiddels ook niet meer onder contract. Hij heeft erg veel pech gehad omdat het ontslaan van functionarissen en het verkopen van hele clubs in het Iraanse voetbal schering en inslag zijn, en spelerscontracten even veel waard zijn als mensenlevens in Syrië. Laten we hopen dat zijn zaakwaarnemer, ene Khashayar Pouramin, het beste met hem voor heeft.

 

Hij is nu clubloos (niet voor lang, zo denken wij uit bovenstaande avontuurlijke levensloop te kunnen opmaken) en is momenteel dus in Groningen te bewonderen. Overigens hebben Bolton en Leicester City hem vorig jaar ook proeftrainingen aangeboden. Momenteel schijnt Birmingham Ciry belangstelling te hebben, maar concreet is er nog niets.

 

Hosseini heeft een duidelijk doel: hij wil met Iran meedoen aan het WK van 2014, dat in Brazilië zal worden gehouden. Iran zal in de kwalificatie moeten zien af te rekenen met Libanon, Oezbekistan, Qatar en Zuid-Korea.

 

Wie weet leidt zijn verblijf in Groningen tot iets heel moois!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.