Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

181 gasten online

Jong FC Groningen wint knap bij Jong Feyenoord/Excelsior: 1-3

Jong FC Groningen heeft vanavond de kans om de bittere nasmaak van de kansloze nederlaag van vorige week (Jong De Graafschap was op Corpus met 1-3 te sterk) weg te spoelen. Gemakkelijk zal dit niet zijn, want de ploeg van Dick Lukkien ontmoet op Sportcomplex Varkenoord, het domein van de Sportclub Feyenoord, het als derde geklasseerde Jong Feyenoord/Excelsior. De equipe van André Hoekstra verzamelde vier punten meer dan de Groningers, die op een vijfde plaats zijn terug te vinden, en hebben ook nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen Jong PSV. Jong FC Groningen verloor in oktober het thuisduel tegen de Rotterdammers, dat in de Euroborg werd gespeeld en 4.523 toeschouwers trok, ongelukkig met 2-3. Vorig seizoen eindigde het competitieduel in Rotterdam in 0-0.

 

Namens de A-selectie zullen Tom Hiariej en Hyun Jun Suk vanavond in actie komen.

 

Marco Bizot in het doel van Jong FC Groningen

Opvallend genoeg staat de net 21 jaar geworden Marco Bizot, de door ajax aan SC Cambuur verhuurde keeper, vanavond in het doel van Jong FC Groningen, zo twitterde Stef de Bont, Jupiler League-watcher voor Voetbal International, vanmiddag. Wij proberen nog te achterhalen wat er met Renze Fij aan de hand is. Fij was gisteren ook al niet meegereisd naar Utrecht. In diens plaats zat Stefan van der Lei, keeper van FC Groningen/Cambuur A1, op de bank.

 

Inmiddels weten we dat Bizot op verzoek van Cambuur speelt. Bizot komt terug van een langdurige blessure, heeft gisteren getraind en zal vanavond het doel verdedigen om hem wedstrijdritme op te laten doen. Renze Fij zit vanavond op de bank.

 

FC Groningen heeft onderweg in de file gestaan; in overleg met de tegenstander is besloten dat de wedstrijd een kwartier later, dus om 18:45 uur, begint.

 

Kijk verderop voor de opstellingen van beide ploegen en het scoreverloop!

 

Eindstand: 1-3

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

14' 0-1 Hyun Jun Suk (scoort uit een counter na niet goed uitverdedigen van Feyenoord)

30' 0-2 Tom Hiariej (straft opnieuw matig uitverdedigen van Feyenoord af)

 

TWEEDE HELFT

54' 0-3 Hyun Jun Suk (straft slecht opruimen achterin van Jong Feyenoord af)

55' 1-3 Ricky van Haaren (afstandsschot)

 

Kort verslag eerste helft:

FC Groningen heeft er de gehele eerste helft fel bovenop gezeten. Het joeg door, liet Feyenoord niet opbouwen en heeft veel kracht in de wedstrijd gestoken. Beide doelpunten kwamen dankzij deze strijdwijze tot stand: Feyenoord kon niet goed uitverdedigen, verloor de bal en het waren beide A-selectiespelers, Suk en Hiariej, die dit genadeloos hebben afgestraft.

 

Feyenoord moest steeds vaker de lange bal hanteren, maar het centrale blok Groningers achterin (Alim Öztürk van Cambuur en Nick Bakker) staat als een huis.

 

Het is te hopen dat deze energievretende strijdwijze ook in de tweede helft gebracht kan worden. Hyun Jun Suk mag ongeveer een uur spelen. Hij zal dus na ca. een kwartier in de tweede helft worden vervangen, en wel door Robby Holder, zo is vooraf besloten.

 

Wat ons betreft is dit ook de strijdwijze van het eerste elftal, dat komende vrijdag in dezelfde stad speelt!

 

Kort verslag tweede helft:

Jong Feyenoord wisselt aan het begin van de tweede helft: Mick van Buren gaat; Nayib Lagouireh komt.

 

FC Groningen ging in de tweede helft door op dezelfde energieke manier waarop ook in het eerste bedrijf is gespeeld. Het team van Dick Lukkien werkte keihard, stroopte de mouwen op, en kwam al snel op 0-3. Het was Hyun Jun Suk die binnentikte na een mooie actie van Henk Bos aan de vleugel. In de rust had de begeleidende staf tegen Suk gezegd dat hij meteen naar de kant zou mogen als hij nog een keer zou scoren, maar het doelpunt van de Zuid-Koreaan viel dermate snel dat hij keurig tot de 60e minuut door heeft gespeeld en toen door Robby Holder van FC Groningen A1 werd vervangen. Ook Holder heeft zijn steentje bijgedragen vanavond. Hij hield de achterhoede van de Rotterdammers behoorlijk bezig. Het was overigens de enige wissel aan de kant van Jong FC Groningen.

 

Meteen na de 0-3 viel nog wel een tegentreffer. Keeper Bizot trapte ongelukkig uit, via een speler van Groningen kwam de bal bij Feyenoord-aanvoerder Ricky van Haaren terecht, die geen moeite had de bal in het lege bal te schieten.

 

Het geloof was daarna wel weer een beetje terug bij de thuispleog, maar in grote problemen is FC Groningen niet meer gekomen. De Groningers bleven druk op de bal zetten en de zege kwam niet meer in gevaar.

 

Dit geeft de burger weer moed! Het eerste elftal weet wat vrijdag de strategie tegen Excelsior moet zijn!

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Marco Bizot (Cambuur), Luis Pedro, Alim Öztürk (Cambuur), Nick Bakker, Lucas Bijker (Cambuur), Tom Hiariej, Henk Bos, Tim Keurntjes (aanvoerder), Hyun Jun Suk (60' Robby Holder), Hilal Ben Moussa, Atilay Batbay

 

Bank: Yoëll van Nieff (A1), Robby Holder (A1), Ron Janzen (A1), Renze Fij, Paulo Miguel Francisco (A1)

 

Atilay Batbay speelt vanavond in een aanvallende rol. Een erg multifunctionele speler die ook wel eens rechtsback staat ;-)

 

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:

1 Jordy Deckers, 2 Gill Swerts, 3 Daniel Fernández Artola, 5 Tim Eekman, 6 Edwin de Graaf, 7 Marley Berkvens, 8 Kevin Wattamaleo, 9 Andréa Fileccia, 10 Ricky van Haaren (aanvoerder), 18 Mick van Buren (46' Nayib Lagouireh), 20 Emilio Samseij (87' Brian Thong)

 

Bank: 11 Nayib Lagouireh, 16 Michael Termijn, 17 Brian Thong, 21 Redouan Boulfalfal

 

Foto's, gemaakt door Feyenoord-supporters (met dank aan FR1908Nieuws!):

 

Vlak vóór aanvang van de wedstrijd

 

Ronald Koeman en Martin van Geel (boven het groene deel van reclamebord)

 

Spelers FC Groningen lopen juichend weg na de 0-1 van Suk

 

0-2 bij rust, heerlijk! Links de spelersbus van FC Groningen

 

De Groningers kunnen voor de derde keer juichen: 0-3 na 54 minuten!

 

Meteen na de 0-3 scoort Jong Feyenoord tegen en moet Jong Grunn aftrappen

 

De wedstrijd zit erop; de drie punten zijn binnen!

 

 

Eerder vandaag schreven we al het volgende over deze wedstrijd:

 

Jong Feyenoord/Excelsior won vorige week met 2-1 van Jong AZ en speelde in de volgende samenstelling:

 

Lamprou; Mattheij, Smith, Kongolo, Nieveld; Trindade de Vilhena (70’ Berkvens), Vorthoren, Wattamaleo; Fernandez, Te Vrede (85’ Van Buren) en Oost (46’ Fileccia).

 

Sportcomplex Varkenoord, onder de rook van De Kuip

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.