Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

90 gasten online

"FC Groningen verlengt contract Danny Menting niet"

FC Groningen verlengt het aflopende contract van de aan SC Veendam verhuurde Danny Menting niet, zo schrijft het Dagblad van het Noorden vandaag. In het kader van het reddingsplan "Kolonisten van Veendam" had FC Groningen Veendam vorig jaar de helpende hand geboden door een toezegging te doen om dit seizoen twee volwaardige spelers aan SC Veendam beschikbaar te stellen. Hiervoor hoefde Veendam geen vergoeding te betalen. De keuze viel op Danny Menting en Leonard Nienhuis, die dit seizoen voor de Veenkolonialen uitkomen. Nienhuis heeft nog een contract tot medio 2014 en wordt vermoedelijk door FC Groningen teruggehaald; de verbintenis van Danny Menting (21), die in het seizoen 2009-2010 drie maal inviel voor het eerste elftal, wordt volgens het DvhN niet verlengd.

 

Waar Danny zijn voetballoopbaan zal vervolgen is nog niet bekend.

 

UPDATE woensdag 28 maart 2012: FC Groningen bevestigt vertrek van Danny Menting

FC Groningen heeft op de clubsite bevestigd dat Danny Menting geen nieuw contract krijgt. De club schrijft:

 

"Danny Menting krijgt geen nieuw contract bij FC Groningen. De aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract en is dit seizoen verhuurd aan SC Veendam.


De 21-jarige Menting doorliep vanaf 2002 de jeugdopleiding van FC Groningen en speelde eerder voor VV Omlandia en Be Quick 1887. Hij maakte in het najaar van 2009 onder trainer Ron Jans driemaal als invaller zijn opwachting in de hoofdmacht van de FC.


Dit seizoen is hij verhuurd aan SC Veendam, waar hij alle 28 competitieduels speelde en inmiddels zes doelpunten voor zijn rekening nam. Zijn aflopende contract in Euroborg wordt niet verlengd."

 

Ten tijde van de overgang naar Veendam had Danny Menting al twee seizoenen in Jong FC Groningen achter de rug en was toe aan een volgende uitdaging om zich verder te kunnen ontwikkelen. Menting werd in 2002 bij Be Quick 1887 als talent ontdekt en maakte de overstap naar de jeugdopleiding van FC Groningen. Hier doorliep hij de diverse jeugdelftallen.

 

Gerelateerd artikel:

 

28-06-2011 'Danny Menting volgend seizoen verhuurd aan SC Veendam'

 

Danny Menting, op 12 mei 2011 uitkomend voor Jong FC Groningen in de wedstrijd

tegen het eerste elftal van Veendam (uitslag: 0-0) (foto: Jannes Veenstra)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.