Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

781 gasten online

Niels Stenekes (15) versterkt komend seizoen jeugdopleiding FC Groningen

Af en toe maken we op onze website een klein uitstapje naar de jeugdopleiding van FC Groningen. Vandaag is daar een uitmuntende gelegenheid voor. VV Actief uit Eelde heeft op haar clubsite trots bekend gemaakt dat de 15-jarige Niels Stenekes, talentvolle middenvelder van VV Actief B1, komend seizoen de overstap naar de jeugdopleiding van FC Groningen maakt. De overgang is de beloning van een succesvolle stage die Niels, die op 17 april a.s. 16 jaar wordt, bij de jeugd van FC Groningen heeft doorlopen. De B-tak van FC Groningen kan versterking goed gebruiken. FC Groningen/Cambuur B1 werd afgelopen zaterdag op overtuigende wijze kampioen geworden van de landelijke 1e Divisie A.

 

Het won zelf met 2-4 bij Zeeburgia B1, terwijl naast concurrent, AFC B1, op 1-1 bleef steken tegen ajax B2, zodat FC Groningen op drie wedstrijden van het einde met een voorsprong van 10 punten al niet meer is te achterhalen. Het team van de trainers Peter Moltmaker en Peter Hoekstra keert na een afwezigheid van één seizoen terug in de Eredivisie van de B-junioren.

 

Om niet als een Volendamse Heen en Weer-schuit tussen ere- en eerste divisie te dobberen kijkt de FC al in een vroeg stadium om zich heen om de ploeg te versterken. Eerste aanwinst: Niels Stenekes.

 

VV Actief schrijft over het jeugdige talent:

 

Al vroeg bleek Niels goed te kunnen voetballen. Zowel in D1, C1 als nu in B1 laat hij zien wat de term 'complete voetballer' betekent.

De statistieken tonen dat Niels weet wat scoren is, maar ook heeft hij de afgelopen jaren veel assists op zijn naam. Naast deze harde cijfers is Niels een speler die het verschil in een wedstrijd kan maken.


Ook is de vereniging blij dat hij zich inzet op andere plekken binnen de vereniging. Hij traint dit seizoen bijvoorbeeld Actief E2.

Als vereniging ben je blij dat dit soort spelers boven komen drijven en voor een team binnen de vereniging speelt. Maar het is natuurlijk ook heel goed voor een speler om een kans als deze aan te grijpen!


Het bestuur en de Technische Commissie is apetrots en wenst Niels heel veel plezier bij FC Groningen!

 

Ook InEeldePaterswolde.nl steekt de loftrompet over Stenekes. Het schrijft:


Binnen de voetbalvereniging Actief was al langer bekend dat Niels Stenekes een getalenteerd voetballer is. Niels onderscheidt zich van zijn medespelers en bezit de kwaliteit om een wedstrijd te beslissen. Het talent scoort niet alleen heel veel, maar geeft ook meestal de beslissende eindpass. Hiermee bewijst hij een complete voetballer is.


Na een trainingsstage bij de B-jeugd van FC Groningen, met zelfs een klein uitstapje naar de A-jeugd, heeft FC Groningen de middenvelder een contract aangeboden.


Met de komst van Niels bij FC Groningen zijn spelers van voetbalvereniging Actief volgend seizoen vertegenwoordigd in zowel de B-, C- als D-jeugd van den 'Trots van het Noorden'.

 

Niels Stenekes is fan van Petter Andersson en neemt dus de goede wedstrijdinstelling mee naar Groningen.

 

 

Niels' statistieken liegen er inderdaad niet om. Na 15 competitiewedstrijden had hij het net al 19x weten te vinden en heeft bovendien 8 assists op zijn naam staan. FC Groningen gaat aan hem nog veel plezier beleven!

 

Nog wat info's over de laatste competitiewedstrijd van FC Groningen B1, met dank aan www.fcgroningen.nl:

 

ZEEBURGIA B1 2-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
1-0 (31.), 1-1 Aleksandar Jankovic (34.), 1-2 Firosan Ademi (43.), 1-3 Firosan Ademi (44.), 1-4 Firosan Ademi (53.), 2-4 (66.)

 

Opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Faro Daraj (Jim de Leeuw), Thijs Gerlofs, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Pier Veldman (Hussein Igiraneza), Willem Gootjes (Kasper Oldenburger), Richairo Zivkovic, Aleksandar Jankovic (Youri Schuur), Firosan Ademi (Fekadu Toussaint)

 

 

Links FC Groningen/Cambuur B1, rechts VV Actief B1, het huidige team van Niels Stenekes

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.