Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

773 gasten online

FC Groningen doet Nick Bakker (19) contractaanbieding

FC Groningen heeft Nick Bakker (19) deze maand een contractaanbieding gedaan. De centrale verdediger van Jong Groningen ontwikkelt zich volgens de technische staf uitstekend en debuteerde inmiddels in de hoofdmacht. Dit schrijft de CiC group, het management van Nick Bakker die ook de zaken van o.a. ook Virgil van Dijk, Leandro Bacuna, Tim Keurntjes, Hilal Ben Moussa, Bryan Inge (van FC Groningen A1) en Soufian El Hassnaoui (nu nog De Graafschap, maar gelinkt aan FC Groningen) behartigt.

 

"Het klopt dat wij in gesprek zijn met FC Groningen over een contract voor Nick', bevestigt Henk-Maarten Chin van CiC group op de website van CiC.

 

Op dit moment hebben alleen Luis Pedro, Leonard Nienhuis en Tim Keurntjes van Jong FC Groningen een contract. Het contract met Luis Pedro loopt af, maar de FC heeft een eenzijdige optie om de verbintenis met één seizoen te verlengen. Hierover heeft de club nog niet met Luis Pedro gesproken. De verbintenissen met Nienhuis (verhuurd aan SC Veendam) en Keurntjes lopen nog tot medio 2014 (Nienhuis) resp. medio 2013 (Keurntjes).

 

Nick Bakker is een heerlijke centrale verdediger die een Sankoh-achtige verre trap in z'n poten heeft, maar dan wel eentje uit de tijd van Gibril dat diens verre trappen 'op de stropdas precies' werden gelanceerd en niet ergens op P2 belandden. Nick zag op 21 juli 1992 het levenslicht. Hij viel al op bij de scouts van FC Groningen toen hij nog in de D'tjes van VV Potetos (Voetbalvereniging Post Telefonie Telegrafie Ontspanningsvereniging; clubkleuren: groen-wit!) speelde. Bakker maakte de overstap naar de jeugdopleiding van de trots van het Noorden en speelt dus al jaren bij FC Groningen.

 

Hij staat in de presentatiegidsen van de seizoen 2007/2008 (als speler van FC Groningen B1) en 2008/2009 (eveneens B1) nog tussen de middenvelders. Kennelijk is er toen een soort omscholing tot centrale verdediger doorgevoerd, en hij is inmiddels niet meer weg te denken uit het hart van de verdediging van Jong FC Groningen. Hij wekt een solide indruk en heeft zoals gezegd een prachtig wapen in huis in de vorm van een fenomenale verre pass.

 

Aanvulling:

 

Een oud-ploeggenoot van Nick Bakker uit de tijd dat Nick nog bij Potetos D1 speelde heeft ons gemeld dat Nick Bakker in die tijd als rechtsbuiten heeft gespeeld!

 

 

 

Wij zijn blij dat FC Groningen Nick een aanbieding heeft gedaan en hopen dat we in Groningen nog lang van hem kunnen genieten!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.