Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

 

 

 

In het wedstrijdverslag hebben we fotoreportages van Jannes Veenstra (bovenaan) en Eric Smit (onderaan) geplaatst!

 

 

 

 

 

Jong FC Groningen wint van Jong FC Utrecht: 2-1

Door de blessuregolf die de eerste selectie teistert worden steeds vaker spelers van Jong FC Groningen bij de hoofdmacht betrokken. Goed voor de ontwikkeling van onze 'jonkies', maar de keerzijde is dat Dick Lukkien wekelijks mag puzzelen om een representatief beloftenelftal op de been te krijgen.

 

Vanavond zal hij in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Jong FC Utrecht ongetwijfeld weer een beroep moeten doen op diverse spelers van FC Groningen/Cambuur A1. Jong Grunn staat op een zevende plaats en dus nog net in het linker rijtje. Het door Jean-Paul de Jong getrainde Jong FC Utrecht, dat volgende week donderdag de finale van de beloftenbeker speelt en daarin zal uitkomen tegen Jong ajax, is op een tiende plaats terug te vinden. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

 

Maikel Kieftenbeld, al geruime tijd uit de running vanwege een hamstringblessure, kan ook vanavond nog geen speelminuten maken. Wel van de partij namens de A-selectie zijn volgens FC Groningen Johan Kappelhof, Matias Jones, David Texeira, Leandro Bacuna en de dispensatiespelers Brian van Loo en Koen van de Laak.

 

(Edit: Koen van de Laak blijkt niet mee te doen vanavond.)

 

(In het wedstrijdverslag van FC Groningen n.a.v. de wedstrijd tegen Roda JC stond aanvankelijk dat Texeira rust was gegund vanwege zijn korte zomervakantie in 2011, en daarom op de bank 'mocht' beginnen. Deze passage begrepen we absoluut niet, en al helemaal niet nu de Uruguayaan een dag later wel voor Jong FC Groningen is opgeroepen. Inmiddels is de betreffende passage echter uit het wedstrijdverslag gehaald.)

 

Kijk verderop voor de opstelling van Jong FC Groningen en het wedstrijdverloop!


Eindstand: 2-1

 

Cruciaal: bij een stand van 2-1 keert Brian van Loo een strafschop van Utrecht-speler Lange

(foto: Eric Smit; morgen volgen meer wedstrijdfoto's van Eric!)

 

Fotoreportage van Jong FC Groningen - Jong FC Utrecht van Jannes Veenstra:

 

Afbeelding%2520013
Afbeelding%2520017
Afbeelding%2520020
Afbeelding%2520041
Afbeelding%2520048
Afbeelding%2520052
Afbeelding%2520064
Afbeelding%2520068
Afbeelding%2520094
Afbeelding%2520117
Afbeelding%2520121
Afbeelding%2520137
Afbeelding%2520140
Afbeelding%2520176
Afbeelding%2520185
Afbeelding%2520191
Afbeelding%2520220
Afbeelding%2520257
Afbeelding%2520259
Afbeelding%2520270
Afbeelding%2520291
Afbeelding%2520292
Afbeelding%2520313
Afbeelding%2520317
Afbeelding%2520347
Afbeelding%2520383
Afbeelding%2520397
Afbeelding%2520413
Afbeelding%2520437
Afbeelding%2520463
Afbeelding%2520465
Afbeelding%2520467
Afbeelding%2520481
Afbeelding%2520558
01/34 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

4' 1-0 Hilal Ben Moussa (rebound na schot David Texeira)

7' 1-1 Mike van der Hoorn (uit vrije trap)

37' 2-1 David Texeira (assist Matías Jones)

82' rode kaart Haaije Feenstra (Jong FC Groningen); Brian van Loo stopt strafschop van Maikel Lange

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Brian van Loo; Luis Pedro, Alim Öztürk (SC Cambuur), Johan Kappelhof (aanvoerder), Yoëll van Nieff (FC Groningen A1); Hilal Ben Moussa, Matías Jones (82' Robby Holder (FC Groningen A1)), Haaije Feenstra (SC Veendam), David Texeira (90' Jesse Renken (FC Groningen A1)), Leandro Bacuna; Atilay Batbay (77' Burak Saban (FC Groningen A1))

 

In linies:

 

Texeira

Batbay - Bacuna - Jones

Feenstra - Ben Moussa

Van Nieff - Kappelhof - Öztürk - Luis Pedro

Van Loo

 

Bank: 12 Jesse Renken (A1), 14 Robby Holder (A1), 15 Paulo Francisco (A1), 16 Renze Fij, 17 Burak Saban (A1), 18 Noureddine Boutzamar (A1)

 

(Koen van de Laak zit dus toch niet bij de selectie, zoals de FC vooraf wel had aangekondigd.)

 

Opstelling Jong FC Utrecht:

10 Thomas Oar, 12 Leon de Kogel, 16 Paul van der Helm, 19 Adam Tomek Sarota, 26 Kai Heerings (aanvoerder), 31 Stefano Lilipaly, 35 Gevero Markiet, 38 Mike van der Hoorn, 41 Enzio Boldewijn, 42 Thijs van Hofwegen, 48 Yassin Ayoub

 

Bank: 1 Jaimy Schaap, 30 Bart Vriends, 32 Evert Brouwers, 40 Maikel Lange, 44 Radovan Mitrovic

 

Eerste helft

Om 18:29 uur komen de spelers het veld op. Onder de aanwezigen opnieuw Roy Beukenkamp, de scout van FC Twente - opvallend vaak op Corpus present. Twee minuten later is de wedstrijd begonnen!

 

Al na vier minuten kunnen we juichen: Hilal Ben Moussa werkt de bal in de rebound achter Paul van der Helm, de keeper van Jong FC Utrecht, na een schot van David Texeira!

 

Helaas kan de thuisploeg niet lang van de voorsprong genieten. Na 7 minuten krijgen de gasten een vrije schop. Mike van der Hoorn kan ongehinderd inkoppen; ook Brian van Loo zag er niet best uit. FC Utrecht speelt erg fel in de beginfase - een eigenschap die dus ook bij Jong FC Utrecht hoort en waar wij wel van houden.

 

Na een klein kwartier lanceert Texeira opnieuw een schot. De keeper van Utrecht weet de bal te vangen. Dat doet hij opnieuw nadat FC Groningen na een actie van de erg ijverig begonnen Texeira een corner mag nemen.

 

Leon de Kogel ziet in de 17e minuut een doelpunt door scheidsrechter Christiaan Bax wegens buitenspel afgekeurd. De ploegen zijn tot nu toe aardig aan elkaar gewaagd.

 

In de 24e minuut schiet Matías Jones, na een mooie actie, naast het doel. Kort daarna begaat de keeper van Utreg een enorme blunder door volkomen onder de bal door te duiken. Hij komt er mee weg want Jones was voor buitenspel afgefloten.

 

Twee minuten later ontvangt doelpuntenmaker Hila Ben Moussa de gele kaart van arbiter Bax nadat hij op de middenlijn iemand van FC Utrecht onderuit had geschoffeld.

 

In deze fase van de wedstrijd gaat er aan beide kanten veel mis. Na 32 minuten opnieuw een gele kaart voor een Grunneger: dit keer is Luis Pedro de 'gelukkige'. Ook hij had iemand van de tegenpartij onderuit gehaald.

 

Bij een vrije trap van Jong FC Utrecht bij de zijlijn, op een meter op 15 van de cornervlag, ziet Van Loo er weer niet heel jofel uit. Gelukkig kan Cambuur-speler Alim Öztürk voor opruiming zorgen.

 

In de tegenaanval schiet Atilay Batbay (ver) naast. Inmiddels gaat Leandro Bacuna zijn schoeisel vervangen. Hij was gestart in het meer en meer oprukkende foeilelijke oranje schoenwerk, maar inmiddels loopt hij op toonbaarder trappers rond.

 

Acht minuten vóór de rust neemt Jong Groningen opnieuw een voorsprong. Uit een mooie aanval werkt David Texeira een assist van Matías Jones doeltreffend af: 2-1 na 37 minuten! Het was een hele mooie aanval. Hier ging overigens een schitterende diepe bal van Leandro Bacuna aan vooraf. Goed voor Texeira's zelfvertrouwen, dit doelpunt!

 

Leon de Kogel blijft even liggen an een tik van Veendammer Haaije Feenstra, maar kort daarna staat hij weer.

 

Vlak vóór rust krijgt Bacuna een grote kans. De pass van Texeira was echter net te hard, zodat Bacuna hem niet goed op doel kon schieten. Texeira heeft er nu echt zin in gekregen!

 

Op slag van rust schiet Stefano Lilipaly van FC Utrecht een vrije trap in de Groningse muur. Daarna: rust en tied veur kovvie! Jong FC Groningen gaat met een verdiende voorsprong de rust in.

 

Tweede helft

Om 19:32 uur komen de spelers er weer aan, en om 19:35 uur zijn we weer los! Vooralsnog wordt er niet gewisseld aan de kant van de FC. In de eerste minuten van het tweede bedrijf gebeurt er vrij weinig.

 

Ook present hier op Corpus: Jan Wouters, hoofdcoach van de Utrechtse hoofdmacht.

 

In de 55e minuut eindelijk weer iets wat we digitaal kunnen vereeuwigen. Een schot van Luis Pedro gaat naast. Aan de kant van de FC staat het verdedigend prima. David Texeira begon wat ongeïnspireerd aan de wedstrijd, maar na zijn doelpunt is hij helemaal opgebloeid. Ook Leandro Bacuna begon niet zo best aan de wedstrijd maar is steeds beter gaan spelen.

 

Utrecht heeft in de rust wel gewisseld: Radovan Mitrovic is binnen de lijnen gebracht voor Thomas Oar. Utrecht laat even van zich horen: Lilipaly schiet naast het doel van Brian van Loo. Er is alweer een kwartier gespeeld.

 

FC Utrecht gaat straks voor de tweede keer wisselen: Leon de Kogel zal naar de kant gaan en Maikel Lange zal het veld betreden.

 

Uit een vrije schop van Matías Jones op een meter of 20 van de goal kopt David Texeira over het doel. Bacuna beëindigt vervolgens een veelbelovende aanval met een onzuivere pass. Na een mooie actie schiet Jones daarna naast het doel. FC Groningen is de iets betere ploeg.

 

Luis Pedro weet de handen van het publiek op elkaar te krijgen met een schitterende actie! Helaas is de eindpass een prooi voor een verdediger van Utrecht.

 

Mocht FC Groningen vanavond winnen, dan kon het wel eens een plaatsje op de ranglijst stijgen, want Jong Heracles, dat één puntje meer heeft, staat op dit moment op 2-2 bij Jong N.E.C.; de Almeloërs spelen inmiddels met tien man. Jong PSV heeft drie punten meer dan de FC, maar deze concurrent staat op een 2-4 voorsprong bij Jong Vitesse, waar o.a. oud-PSV-er Jonathan Reis meespeelt.

 

Back tot business. We zien na een half uurtje in de tweede helft een hachelijke situatie voor het doel van Van Loo, die er - helaas - opnieuw nait best uitziet. Het loopt met een sisser af.

 

FC Groningen wisselt in de 77e minuut: Atilay Batbay gaat eruit, en A1-speler Burak Saban komt erin. Overigens had FC Utrecht daarvoor al voor de derde maal gewisseld: Thijs van Hofwegen had plaatsgemaakt voor Bart Vriends.

 

Er hangt hier overigens ook een spandoek van FC Utrecht met daarop de tekst Forza Utrecht Bunnikside.

 

FC Groningen krijgt een corner. Bacuna neemt de hoekschop; het is Jones die hoog over kopt. In Nijmegen is het nu qua spelers tien tegen tien na een rode kaart voor iemand van Jong N.E.C.; stand aldaar nog steeds 2-2. FC Groningen staat dus virtueel zesde.

 

Haaije Feenstra maakt hands, staande op de doellijn! Rode kaart en een strafschop voor FC Utrecht! Brian van Loo stopt de penalty van invaller Maikel Lange echter, geweldig!

 

Het loopt niet echt meer bij Jong FC Groningen. De ploeg van Dick Lukkien wisselt nog: Matías Jones gaat eraf; Robby Holder komt in de ploeg. We zijn nu een minuut of 83 onderweg.

 

In de slotminuut de derde wissel aan Groningse kant: middenvelder Jesse Renken wordt in de ploeg gebracht; hij vervangt David Texeira. Renken gaat voorin spelen!

 

Nog even doorbijten jongens, met tien man moet het toch ook kunnen!

 

Even later zit de wedstrijd erop; Jong FC Groningen boekt een belangrijke zege en stijgt naar de zesde plek: Jong Heracles Almelo kwam bij Jong N.E.C. niet verder dan 2-2! Jong PSV won wel: met 3-4 bij Jong Vitesse.

 

jongfc-jongutr011
jongfc-jongutr032
jongfc-jongutr042
jongfc-jongutr051
jongfc-jongutr055
jongfc-jongutr057
jongfc-jongutr079
jongfc-jongutr094
jongfc-jongutr107
jongfc-jongutr108
jongfc-jongutr114
jongfc-jongutr123
jongfc-jongutr124
jongfc-jongutr126
jongfc-jongutr131
jongfc-jongutr141
jongfc-jongutr161
jongfc-jongutr163
jongfc-jongutr165
jongfc-jongutr205
jongfc-jongutr206
jongfc-jongutr212
jongfc-jongutr233
jongfc-jongutr255
jongfc-jongutr265
jongfc-jongutr266
jongfc-jongutr288
jongfc-jongutr297
jongfc-jongutr308
jongfc-jongutr319
jongfc-jongutr320
jongfc-jongutr357
jongfc-jongutr363
jongfc-jongutr364
jongfc-jongutr413
jongfc-jongutr437
jongfc-jongutr438
jongfc-jongutr444
jongfc-jongutr450
01/39 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = = = = = = = =

Jong FC Groningen speelde op maandag 2 april jl. de moeilijke uitwedstrijd tegen Jong PSV. De ploeg van Dick Lukkien moest pas in de slotfase buigen door twee late treffers van Jürgen Locadia. Jong FC Groningen speelde als volgt:

 

1 Renze Fij, 2 Atilay Batbay, 3 Alim Öztürk (Cambuur), 4 Yoëll van Nieff (A1), 5 Lucas Bijker (Cambuur), 6 Alex Marello (Veendam), 7 Henk Bos, 8 Tim Sparv (aanvoerder), 9 Pepijn Kluin (Veendam) (65' Robby Holder), 10 Hilal Ben Moussa (82' Mark Diemers), 11 Haaije Feenstra (Veendam)

 

Jong FC Utrecht speelde op diezelfde avond thuis tegen Jong ADO Den Haag in een wedstrijd waarin Marcus Nilsson zijn rentree maakte na een lange afwezigheid vanwege meniscusletsel; Daan Bovenberg speelde de volle 90 minuten om wedstrijdritme op te doen. Jong Utreg speelde in de volgende opstelling:

 

Junior Fernández, Daan Bovenberg, Marcus Nilsson (75’ Elroy Pappot), Kai Heerings, Kenny Teijsse, Thijs van Hofwegen, Stefano Lilipaly, Yssin Ayoub, Evert Brouwers (46’ Marko Maletic), Enzio Boldewijn, Maikel Lange

 

Beide ploegen die vanavond op elkaar stoten:

 

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.