Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

214 gasten online

Henk Bos en Nick Bakker tekenen tweejarig contract met FC Groningen

De jeugdopleiding van FC Groningen heeft vandaag een pracht van een bekroning gekregen. Henk Bos en Nick Bakker, twee 19-jarige spelers van Jong FC Groningen die tot nu toe nog geen contract hadden, hebben nl. een tweejarige verbintenis met de Trots van het Noorden getekend. Bovendien bezit FC Groningen een eenzijdige verlengingsoptie met nog een seizoen. Dit heeft FC Groningen vandaag op de clubsite bekendgemaakt.

 

Manager technische zaken Henk Veldmate is blij dat Bos en Bakker hun handtekening hebben gezet: "Prachtig natuurlijk dat deze beide jongens onze gehele jeugdopleiding hebben doorlopen en nu een eerste profcontract kunnen tekenen bij FC Groningen. Dat is een pluim aan het adres van onze jeugdopleiding en uiteraard aan de spelers zelf. Naast het feit dat deze spelers nu een contract tekenen, hebben zij bovendien – net als Luis Pedro – dit seizoen hun debuut gemaakt in het eerste elftal, hetgeen een extra dimensie geeft. Bos en Bakker hebben een belangrijke vervolgstap gezet en wij denken dat zij zich nog verder kunnen ontwikkelen, vandaar dat wij ze aan ons hebben willen binden."

 

Ook wij zijn blij dat beide jongemannen, die hun debuut voor het eerste elftal al hebben gemaakt, voor FC Groningen behouden blijven. Met name voor Henk Bos was er concrete belangstelling van clubs uit ere- en eerste divisie; hij en Nick zullen echter hebben ingezien dat zij zich het beste bij ons kunnen ontwikkelen.

 

FC Groningen schrijft het volgende over de nog prille carrière van Henk Bos en Nick Bakker:

 

Henk Bos

Henk Bos, afkomstig van Musselkanaal, kwam in 2003 binnen in de D1 van de jeugdopleiding van FC Groningen en doorliep alle jeugdteams. In de zomer van 2011 maakte de frêle aanvaller de overstap van de RVO naar Jong FC Groningen. Dit seizoen speelde de vleugelspits twintig wedstrijden in de Beloften en scoorde vier keer. Ook maakte Bos tot nu toe al vier maal zijn opwachting in het eerste elftal, waarvan de laatste twee keer (tegen ADO Den Haag en Roda JC) als basisspeler.

 

Nick Bakker

Nick Bakker kwam net als Bos in 2003 bij de D1 van FC Groningen en is afkomstig van Potetos. De centrale verdediger doorliep vervolgens eveneens alle jeugdteams. Bakker speelde dit seizoen achttien wedstrijden in Jong FC Groningen en maakte daarin één doelpunt. Op 19 februari 2012 maakte hij als invaller zijn debuut in de Eredivisie, in de wedstrijd tegen PSV. Onlangs werd Bakker geveld door de ziekte van Pfeiffer.

 

Gerelateerd artikel:

 

01-04-2012 FC Groningen doet Nick Bakker (19) contractaanbieding

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.