Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

57 gasten online

Jong FC Groningen verliest in Grolsch Veste nipt bij Jong FC Twente: 2-1

Jong FC Groningen reist vandaag naar Enschede om een poging te doen het kampioensfeest van de tegenstander van vanavond, Jong FC Twente, te verstieren. De Tukkers hebben de wedstrijd verplaatst naar de Grolsch Veste om maar zo veel mogelijk supporters getuige te kunnen laten zijn van de kraker tussen de nummers één en zes.

 

De voorsprong van de Tukkers op de nummer twee, drie en vier - Jong ajax, Jong PSV en Jong AZ - is op drie speelrondes van het einde zeven resp. acht resp. acht punten, dus een snelle rekensom leert dat Jong FC Twente vanavond bij winst de beloftenschaal in ontvangst kan nemen. Zelfs bij verlies van één of drie punten kan het kampioenschap vandaag al behaald worden door de ploeg van trainer Patrick Kluivert en assistent-trainer Frans Thijssen. De concurrentie dient dan wel medewerking te verlenen. Al om 16 uur speelt Jong Feyenoord tegen Jong ajax. Vóór aanvang van de pot van vanavond in Enschede is dus al duidelijk hoe een deel van de concurrentie er voor staat.

 

Jong FC Groningen zal er alles aan doen om de punten mee terug te nemen noar Stad, al was het maar om de verslaggever die fcgonline naar Enschede stuurt een fijne terugreis te bezorgen.

 

Aan de kant van Jong FC Groningen zal namens de A-selectie alleen Matías Jones bij de selectie zitten. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten dat ook Maikel Kieftenbeld vanavond bij de beloften zijn opwachting zou maken. FC Groningen A1 stelt o.a. aanvoerder Yoëll van van Nieff ter beschikking.

 

Eindstand: 2-1; lees verder voor wedstrijdverslag en onacceptabele randzaken!

 

Inmiddels hebben we onderaan het wedstrijdverslag een fotoreportage toegevoegd!

 

Scoreverloop:

37' 1-0 Jurjan Mannes (afstandsschot)

40' 1-1 Tim Keurntjes (afstandsschot)

60' 2-1 Chris David (strafschop)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Renze Fij, 2 Luis Pedro, 3 Alim Öztürk (Cambuur) , 4 Yoëll van Nieff (A1), 5 Alair Cruz Vicente (Veendam), 6 Erik Bakker (Cambuur) ,7 Henk Bos, 8 Tim Keurntjes (aanvoerder), 9 Robby Holder (A1), 10 Hilal Ben Moussa, 11 Matías Jones

 

Luis Pedro start dus gewoon in de basis. Het feit dat hij gisteren in Amsterdam niet eens bij de selectie van het eerste elftal zat (na eerder drie maal in de basis gestaan te hebben) had dus hoogstwaarschijnlijk niets met een blessure te maken. Het maakt het passeren van Luis Pedro des te onbegrijpelijker. Gisteren zat er nl. geen enkele verdediger op de bank van FC Groningen!

 

Bank: 12 Atilay Batbay, 14 Paulo Francisco (A1), 15 Jesse Renken (A1), 16 Stefan van der Lei (A1), 17 Ron Janzen (A1)


Opstelling Jong FC Twente:

1 Nick Marsman, 2 Thijs Bouma, 3 Jurjan Mannes, 4 Joey Pelupessy, 5 Nicky Kuiper, 6 Danny Landzaat, 7 Theo Vogelsang, 8 Chris David, 9 Filip Orsula, 10 Quincy Promes (aanvoerder), 11 Kas Peters

 

Bank: 12 Zschusschen, 14 Stockentree, 15 Gladestony, 16 Bednarek, 17 Engberink, 18 Rannankari.

 

In de Grolsch Veste worden ca. 10.000 toeschouwers verwacht. De grasmat ligt er prachtig bij - kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om met een overwinning uit Enschede te vertrekken!

 

Onze verslaggever werd zojuist door supporters van FC Twente lastig gevallen; hij is door de beveiliging in een apart vak gezet. Goed bezig daar in Enschede, tjongejonge... We hebben het nota bene over een wedstrijd van de beloften! Meer dan ooit dient Jong FC Groningen hier vanavond gewoon te winnen!


(Wat er precies is gebeurd staat verderop in dit verslag).

 

Eerste helft

Na 12 minuten noteren we het eerste schot van FC Twente. De doelpoging van Orsula gaat naast het doel van Renze Fij, die overigens uit de jeugdopleiding van FC Twente afkomstig is. De thuisploeg is in de beginfase de betere ploeg, maar de Tukkers zijn nog niet echt gevaarlijk geweest. De Groningers zijn nog niet bij het doel van Nick Marsman geweest.

 

In de 19e minuut de eerste grote kans voor Twente. Fij redt zowel op het goede schot van iemand van Twente als daarna in een scrimmage. Vervolgens lijkt er in het strafschopgebied een overtreding op een speler van FC Twente begaan te worden. Het publiek wil een strafschop, maar scheidsrechter Vrijhof wil er niets van weten.

 

FC Groningen laat na 23 minuten van zich horen. Het is de eerste goede aanval van Jong FC Groningen die wordt afgesloten met een schot op de lat van Robby Holder, een aanvaller van FC Groningen A1.

 

De eerste ring zit trouwens goed vol in de Grolsch Veste; er zijn naar schatting 15.000 toeschouwers.

 

 

Inmiddels is er een half uur gespeeld. FC Groningen komt iets beter in de wedstrijd.

 

In de 33e minuut wordt er een steekpass gegeven op Filip Orsula van FC Twente. Hij lost een schot op het doel van de FC, maar Renze Fij redt schitterend.

 

Helaas komt de thuisploeg in de 37e minuut op voorsprong door een - het  moet gezegd - geweldig afstandsschot van Jurjan Mannes: 1-0.

 

De voorsprong blijft echter niet lang op de borden staan: Tim Keurntjes scoort in de 40e minuut de gelijkmaker met een schot vanaf een meter of 17 van het doel! Het staat dus 1-1.

 

Even later is het rust!

 

Bij deze stand is Jong FC Twente nog geen kampioen. Jong ajax heeft vanmiddag nl. al met 0-2 bij Jong Feyenoord gewonnen.

 

Ruststanden overige concurrenten om de titel:

 

Jong PSV - Jong Heerenveen/Emmen 0-3

Jong AZ - Jong Sparta 1-0

 

Nog een kleine toelichting over de onacceptabele ervaringen van onze verslaggever in het stadion van Twente:

Onze verslaggever (V.) werd door een groep van 6 à 7 Twente-supportersd (20-25 jaar) belaagd: ze herkenden zijn FC Groningen-speldje op zijn jas hetgeen hun woede opwekte. Een klein resumé van wat uitspraken van de opgeschoten Tukkers: "Wat doen jullie strontboeren hier? Terug naar het noorden, blijf in die boerenrotzooi van jullie!"V.: "Wij zijn toch vrij om te komen? " Twente-tuig: "Wat? Een grote bek? Kom maar even mee!"

 

V. heeft er toen een steward bijgehaald, die contact met de hoofdbeveiliger heeft opgenomen. Besloten is om V. naar een veiliger plek te brengen: achter het doel. Aldaar was men niet gediend van deze verplaatsing; na een kleine discussie met de pedante steward ("IK heb het laatste woord! Anders zet ik je het staion uit!") bij het vak achter het doel kon V. uiteindelijk in vak 125 plaatsnemen, tussen allemaal kids.

 

Twente-uit: altijd gezellig!

 

De thuisploeg was in de eerste helft wel beter, maar Groningen is steeds beter in de wedstrijd gekomen. Het centrale duo achterin - Van Nieff en Öztürk - staat goed. De 1-0 kwam uit een vrije trap aan de linker kant, die werd weggewerkt, waarna Mannes van grote afstand op het doel poeierde, onhoudbaar voor Fij. De gelijkmaker van Keurntjes kwam nadat Robby Holder de bal onderschepte (afspeelfout Twente-spelers), teruglegde op Tim keurntjes die zich vrijkapte en de bal in de rechter hoek van het doel schoot.

 

Tweede helft

Het tweede bedrijf mag verslaggever V. zowaar vanuit een skybox bekijken, maar het laatste woord is over de gang van zaken nog niet gezegd. PvdA-Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken, die Supporterszaken in z'n portefeuille heeft, de positie van (uit)supporters wil verbeteren en bezig is met de voetbalwet, heeft zojuist ook al navraag gedaan bij ons wat er gebeurd is. Hij heeft toegezegd een volgende keer zelfs Tweede Kamervragen te zullen stellen over het voorval van vanavond en andere voorbeelden hoe het niet moet. De conclusie van Tjeerd en van ons: het wordt hoog tijd dat uitsupporters weer eens 'normaal' worden behandeld en 'normaal' met de auto naar een uitwedstrijd kunnen rijden!

 

In de beginfase van de tweede helft drie schoten van de thuisploeg. Ze gaan allemaal over. Aan de kant van FC Groningen krijgt Hila Ben Moussa een grote kans na een voorzet van Henk Bos. Het schot van Hilal is echter net te slap.

 

FC Twente krijgt na een klein kwartier een strafschop... Er was door een speler van FC Groningen (niet goed te zien wie) een overtreding gemaakt op Twente-aanvoerder Quincy Promes. De strafschop wordt door Chris David benut: 2-1 na ca. 60 minuten.


(Edit: vermoedelijk was het Yoëll van Nieff die Promes in de rug had geduwd. Terechte penalty.)

 

In de 63e minuut krijgt Promes een vrije schietkans. Hij schiet de bal echter recht op Renze Fij.

 

Dick Lukkien wisselt nu. Atilay Batbay komt in de ploeg; Erik Bakker van Cambuur gaat naar de kant. Twente had in de rust overigens een dubbele wissel doorgevoerd: Zschusschen en Gladestony zijn in de ploeg gebracht voor o.a. Orsula.

 

Er wordt een overtreding op Henk Bos gemaakt. Jones heeft echter de bal en kan vrij op de keeper aflopen. De scheidsrechter fluit echter (weg voordeel), en geeft Groningen een vrije schop. FC Groningen is woedend, maar tevergeefs. De vrije trap levert niets op.

 

FC Twente wisselt voor de derde en laatste keer: Engberink lost Nicky Kuiper af.

 

Er is nu nog ongeveer een kwartier te spelen. Come on FC!

 

In de 76e minuut zet Matías Jones goed door. Hij speelt drie man uit en maar krijgt, staande op de achterlijn, de bal net niet bij Robby Holder.

 

FC Groningen zet FC Twente steeds meer onder druk. De wedstrijd wordt in de 82e minuut echter bijna beslist. Kas Peters kopt in een klutssituatie in, maar Yoëll van Nieff haalt de bal van de lijn.

 

In ded 84e minuut trekt Matías Jones vanaf rechts naar binnen en schiet. Zijn schot gaat helaas net naast. FC wisselt: Paulo Francisco (rechtsback van FC Groningen A1) komt in de ploeg; Yoëll van Nieff gaat naar de kant. Even later moet Matías Jones er met een blessure vanaf. Hij had een tik gekregen. Ron Janzen van FC Groningen A1 komt voor hem in de ploeg.

 

In de 89e minuut geeft Henk Bos een goede voorzet op Alim Öztürk, de centrale verdediger van Cambuur die nu naast Holder in de spits staat (achterin spelen ze nu één op één). Öztürk kopt net naast.

 

Helaas valt de gelijkmaker niet meer: het blijft 2-1. Feest in Enschede: Jong FC Twente is kampioen. Wij smeren hem hier zo snel mogelijk!

 

Punt van zorg is wel de blessure van Matías Jones. Hij had een tik op z'n linker enkel gekregen en ging 'kreupel' naar de kant.

 

Het was vanavond een leuke pot voetbal. Al met al heeft FC Twente verdiend gewonnen. FC Groningen heeft echter goed gevochten.

 

Fotoreportage van de wedstrijd

 

DSC_0007
DSC_0008
DSC_0015
DSC_0019
DSC_0021
DSC_0023
DSC_0030
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0041
DSC_0047
DSC_0050
DSC_0053
DSC_0058
DSC_0064
DSC_0083
DSC_0094
DSC_0099
DSC_0107
DSC_0108
DSC_0109
DSC_0110
DSC_0111
DSC_0114
DSC_0117
DSC_0119
DSC_0120
DSC_0121
DSC_0125
DSC_0127
DSC_0129
DSC_0130
DSC_0136
DSC_0147
DSC_0152
DSC_0153
DSC_0154
DSC_0155
DSC_0156
DSC_0157
DSC_0158
DSC_0159
DSC_0160
DSC_0161
DSC_0194
DSC_0198
DSC_0200
DSC_0206
DSC_0211
DSC_0213
DSC_0214
DSC_0227
DSC_0229
DSC_0232
DSC_0233
DSC_0234
DSC_0235
DSC_0236
DSC_0237
DSC_0238
DSC_0241
DSC_0242
DSC_0243
DSC_0244
DSC_0245
DSC_0247
DSC_0248
DSC_0249
DSC_0250
DSC_0252
DSC_0253
DSC_0254
01/72 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.