Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

712 gasten online

Atilay Batbay, Hilal Ben Moussa en Renze Fij mogen op amateurbasis blijven;

Luis Pedro in de wachtkamer - loopt hij straks gratis de deur uit?

De afgelopen week zijn er gesprekken gevoerd met Atilay Batbay, Hilal Ben Moussa en keeper Renze Fij. Zij zijn de enige spelers die op amateurbasis voor Jong FC Groningen spelen en ook nog geen aanbieding voor een contract hebben ontvangen, zoals Henk Bos en Nick Bakker wél kregen.

 

De uitkomst van de gesprekken is de volgende: voor het drietal geldt dat ze nog een jaar bij Jong FC Groningen mogen spelen, maar wel op amateurbasis. Zij krijgen geen contract aangeboden. Het is aan de spelers zelf om hiermee akkoord te gaan.

 

Voor Luis Pedro da Silva Ferreira ligt het verhaal anders. De jonge verdediger heeft wel een contract, dat aan het einde van dit seizoen afloopt. FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met één seizoen te verlengen. Dit is nog niet gebeurd; wij nemen aan om financiële redenen: vaak is aan het lichten van een optie een salarisverhoging verbonden. Wij denken dat FC Groningen de optie in het contract niet wil lichten, omdat het Luis Pedro een verlaagde aanbieding wil doen.

 

Luis Pedro speelde tot nu toe vier wedstrijden voor het eerste elftal, de laatste drie zelfs als basisspeler waarin hij ook niet vroegtijdig werd gewisseld, maar hij werd in de thuiswedstrijd tegen Roda JC opeens gepasseerd. De achterliggende motivatie van Pieter Huistra was: "Roda JC speelt 4-4-2, daarom stel ik Tom Hiariej op als rechtsback." Dat deze uitleg niet strookte met de échte achterliggende reden bleek een week later, toen Luis Pedro tegen het wél met een 4-3-3 spelende ajax niet eens bij de wedstrijdselectie zat. Ook tegen NAC Breda, dat vermoedelijk met buitenspelers zal spelen, moet Luis Pedro genoegen nemen met een plekje op de bank. Net als vorige week tegen De Graafschap prefereert Pieter Huistra Leandro Bacuna boven Luis Pedro als rechtsback, terwijl Bacuna volgens Huistra tegen De Graafschap alleen maar als rechtsback werd opgesteld omdat de Achterhoekers 4-4-2 speelden. NAC echter niet! Het verhaal rammelt!

 

In onze ogen zou de voorbereiding op het komende seizoen zich lenen voor het experiment met Bacuna als rechtsback. Het kiezen van de slotfase van het lopende seizoen als uitprobeermoment oogt geforceerd. Wij hebben geverifieerd of er iets tussen Luis Pedro en de club is voorgevallen, wat het abrupte passeren van Luis Pedro zou verklaren, maar dit is niet het geval. De enige reden die we nu kunnen bedenken waarom de 20-jarige verdediger niet aan speeltijd toekomt: voorkomen moet worden dat Luis Pedro zich in de kijker speelt, zodat hij een verlaagde aanbieding zal ondertekenen. Mocht dit zo zijn, dan wordt er over de rug van een jonge speler getracht een beetje financieel gewin te behalen. 'Een beetje', want Luis Pedro zal nu geen wereldcontract hebben en ook de salarisverhoging zal zeker niet bovenproportioneel zijn. Dubieus! Wij hopen dat we het mis hebben, maar ons gevoel zegt iets anders... Loopt Luis Pedro straks gratis de deur uit?

 

Er zijn nog twee spelers die behoren tot de B-kern van FC Groningen: Tim Keurntjes en de aan Veendam verhuurde Leonard Nienhuis. Beiden hebben nog doorlopende contracten.

 

Vanuit FC Groninge/Cambuur A1 zullen vijf spelers komend seizoen de overstap naar Jong FC Groningen maken: Stefan van der Lei (keeper), Paulo Francisco (verdediging), Yoëll van Nieff (verdediging/middenveld), Jesse Renken (verdediging/middenveld) en Robby Holder (aanval).

 

Gerelateerde artikelen:

 

19-04-2012 Luis Pedro lijkt kind van de rekening van gegoochel met opstellingen

19-04-2012 Henk Bos en Nick Bakker tekenen tweejarig contract met Groningen met optie voor nog een jaar

16-04-2012 Vijf spelers FC Groningen/Cambuur A1 stromen door naar Jong FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.