Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

75 gasten online

FC Groningen A1 schiet zich warm tegen V.V. De Weide

Afgelopen dinsdag speelde FC Groningen A1 in Hoogeveen een oefenwedstrijd tegen het Onder-23-team van v.v. De Weide. Als deze pot een voorbode is voor de prestaties van het team van Paul Raveneau op Eurovoetbal, dat morgen op de fameuze Esserberg van start gaat, dan gaan de Groningers net als in 2010 met de eerste prijs aan de haal.

 

In Hoogeveen werd uiteindelijk een klinkende 0-11 zege behaald, hetgeen de organiserende vereniging de nodige hoofdbrekens heeft opgeleverd om dit enigszins waarheidsgetrouw op het scorebord weer te geven, zoals hieronder visueel blijkt. Veel leesplezier gewenst met onderstaand door Marcel ("Waar A1 speelt, is Marcel") Middelbos vervaardigd verslag!

Scorebord kan tussenstand niet aan
In voorbereiding op het Gasterra- Eurovoetbaltoernooi speelde de A1 van FC Groningen afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd tegen VV De Weide (onder 23). De eindstand maakte wel duidelijk wat de tegenstand van de opponent was. 11-0 werd het uiteindelijk. Het scorebord kon het uiteindelijk niet aan, zoals op de foto te zien is. Er werden door de thuisploeg geen doelpunten verwacht dus stond er op een gegeven ogenblik onderstaande stand te lezen (deze gaf de hoeveelheid doelpunten aan die FC Groningen scoorde):

 

 

Het was een heerlijke pot zomeravondvoetbal, waarin na drie minuten Robby Holder de score opende. Hou 'm in de gaten tijdens het Eurovoetbaltoernooi! Henk Bos, één van de drie dispensatiespelers tijdens het toernooi, was na 11 minuten trefzeker en legde de 2-0 in het net. In het team was ook een plek ingeruimd voor 1e jaars B-junior Richairo Zivkovic, die komend seizoen weleens vaker deel uit zou kunnen gaan maken van het team van Paul Raveneau. In de 21e minuut brengt hij de tussenstand op 3-0. Nadat er een aantal kansen gemist zijn, brengt wederom Robby Holder de tussenstand in 37e minuut op 4-0. Intussen is Atilay Batbay uitgevallen met een, naar het zich laat aanzien, lichte enkelblessure. Atilay is de tweede dispensatiespeler die vanuit Jong Groningen meedoet op Eurovoetbal. Vlak voor rust brengt Burak Saban de tussenstand op 5-0. Daarmee is de ruststand bereikt. Een tribune, die best redelijk bezet was gedurende deze wedstrijd, snakte inmiddels ook naar wat te drinken.


In de tweede helft werden er zeven wissels ingebracht, waaronder Hilal Ben Moussa, de beloftenspeler nummer drie. Ook spits Arjen Hagenauw is in de ploeg gebracht. Arjen is een spits, die wel altijd op de juiste plek lijkt te staan. Hij brengt dan ook de 6-0 op het scorebord. Als in de 62e minuut Tigran Gazarjan de 7-0 scoort, begint iedereen toch al te denken aan dubbele cijfers. Zeker als wederom Arjen Hagenauw de 8-0 korte tijd later (vier minuten) al op het scorebord laat aantekenen. 9-0 wordt in de 75e minuut gemaakt door Nouredinne Boutzamar gescoord en nog geen twee minuten later is het Tigran Gazarjan die voor de 10–0 tekent. De dubbele cijfers zijn gehaald. De wedstrijd kabbelt nog even door, er wordt niet echt scherp meer gespeeld, maar Arjen Hagenauw is duidelijk van plan om de hattrick vol te maken. En hij redt het! In de 83e minuut scoort hij de 11-0! De verdediging heeft het over de hele wedstrijd goed gedaan. Weinig tot geen kansen weggeven.


Al met al geen zware tegenstander, maar wel een moment om te laten zien dat er scorend vermogen in dit team zit. De verwachtingen zijn hooggespannen voor het komende weekend! FC Groningen gaat meedoen om de prijzen.

 

Het programma voor A1 ziet er komend weekend als volgt uit:

 

Zaterdag 26 mei
14.15 uur FC Groningen-Ajax Cape Town
18.00 uur HSV-FC Groningen

 

Zondag 27 mei
12.15 uur Fenerbahce – FC Groningen
14.45 uur FC Groningen – Udinese

 

Het verdere schema is uiteraard afhankelijk van de uitslagen. Via FCG Online zullen we u op de hoogte houden van het vervolg! Zondagavond weten we qua wedstrijdschema meer hoe het de volgende dag eruit gaat zien.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.