Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

Jong FC Groningen verliest thuis van Jong Vitesse/AGOVV: 0-1

Onder het toeziend oog van, zoals bij elke thuiswedstrijd van de beloften, de volledige technische staf van de eerste selectie (Ron Jans, Raymond Libregts, Ruud Hesp en Henk Veldmate), hebben de beloften van FC Groningen vanavond op Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen het sterke gecombineerde jeugdelftal van Vitesse en AGOVV, de nr. drie in de beloften-eredivisie, met 0-1 verloren. Het winnende doelpunt werd in de 53e minuut gescoord door Soufiane Laghmouchi. De beloften van FC Groningen zakken door deze nederlaag naar de negende plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden.

 

Wie een topwedstrijd tussen twee goed geklasseerde ploegen had verwacht, kwam vanavond op een koud Corpus den Hoorn bedrogen uit. Beide ploegen wisten niet te overtuigen en de kansen waren schaars. De beste kans voor FC Groningen was na een kleine twintig minuten spelen voor Danny Post. Post, die na een langere blessureperiode weer langzaam wedstrijdritme moet opbouwen en vandaag één helft meespeelde, schoot de bal na een corner tegen de paal. Aan de andere kant waren er vlak voor rust twee kansjes voor Vitesse, voordat Koç de eerste helft uitluidde met een schot net voorlangs.

 

Na rust kwam Vitesse iets feller uit de kleedkamer dan FC Groningen. Uit de eerste de beste échte kans scoorde Laghmouchi de 0-1. FC Groningen probeerde in het vervolg nog wel de gelijkmaker af te dwingen, maar het viel allemaal niet mee vanavond. Koç had veel pech en speelde een ongelukkige wedstrijd, het optreden van Garçia mag als ronduit lusteloos omschreven worden en ook Zonneveld kon niet overtuigen. Overigens stond de verdediging verder vrij aardig met Lachman en Jansen in het centrum.

 

Donderdag staat alweer de volgende thuiswedstrijd voor de beloften op het programma. Om 18.30 uur is de aftrap voor de wedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen. Laten we hopen op een aantrekkelijkere wedstrijd met meer kansen en vooral doelpunten voor FC Groningen!

 

De FC trad aan in de volgende opstelling:

Ter Wielen, Wagenaar, Lachman, Jansen, Tripsas, Dijkstra, Post (46' Krohne), Zonneveld, Koç, García (68' Ben Moussa), Kluin;

rest bank: Van Erkel, Vente, Berkman, Nienhuis