Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

"Renze Fij naar Heracles Almelo"

In de papieren editie van Voetbal International lezen we vandaag dat Renze Fij, de 19-jarige keeper van Jong FC Groningen, de overstap maakt naar Heracles Almelo. Heracles heeft Fij voor twee jaar vastgelegd, aldus VI. Het bericht heeft de websites van FC Groningen en Heracles Almelo nog niet gehaald, dus we moeten nog even wachten op de officiële bevestiging. Renze Fij werd op 26 september 1992 in Enschede geboren en speelde de afgelopen twee seizoenen voor FC Groningen A1 en Jong FC Groningen. Hij speelde op amateurbasis en had geen contract.

 

Hij zou het komende seizoen een harde dobber aan de concurrentie met Stefan van der Lei hebben gehad. FC Groningen zal o.i. nu op zoek moeten naar twee nieuwe keepers: zowel de eerste selectie van de FC als Jong FC Groningen telt nu één doelman. Leonard Nienhuis wil graag opnieuw worden verhuurd, maar het lijkt steeds aannemelijker dat de clubleiding van de Trots van het Noorden voor Nienhuis, die bij FC Groningen nog een contract heeft tot medio 2014, een rol bij de FC in gedachten heeft.

 

Ook Brian van Loo naar Heracles Almelo

Bij Heracles Almelo, dat op de clubsite inmiddels heeft bevestigd dat het Renze Fij van FC Groningen heeft overgenomen, keert ex-Heraclied Brian van Loo terug. Van Loo, die aan zijn laatste contractmaand bij FC Groningen bezig is, zal tweede doelman worden achter eerste keeper Remko Pasveer. De club schrijft: "De in Almelo geboren Van Loo stond van 1999 tot 2006 onder contract bij Heracles Almelo. In het seizoen 2006-2007 verruilde hij Heracles Almelo voor FC Groningen. Hij kwam bij Groningen tot 78 optredens in de hoofdmacht. In totaal speelde Van Loo 275 wedstrijden in het betaalde voetbal."

Op Wikipedia staat het volgende over de carrière van Renze Fij:

 

Fij kwam, nadat hij bij Vv Victoria'28 gescout werd, in de jeugd van FC Twente terecht. Op 30 november 2009, als Fij nog officieel deel uit maakt van de A1 van de Voetbalacademie FC Twente, maakt hij zijn debuut voor de Go Ahead Eagles, die sinds dat jaar ook onderdeel uitmaken van de academie. Hij werd officieel sinds 27 november gehuurd van de voetbalacademie. Fij verving Remko Pasveer die geblesseerd uitviel in het duel tegen Helmond Sport. Het duel werd met 3-2 gewonnen. De volgende wedstrijd was Pasveer echter voldoende hersteld van zijn blessure en was ook reserve-doelman Jasper Heusinkveld weer inzetbaar, waardoor Fij terugkeerde naar de voetbalacademie. In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar de A1 van FC Groningen.

 

Renze Fij, op 11 mei jl. in actie op het TCN trainingsveld (foto: Eric Smit)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.