Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

220 gasten online

SC Veendam: "Wij hebben geen belang bij Nick Bakker"

Hans Nijland verwoordde in zijn nieuwsbrief van 22 maart 2011 de steun die FC Groningen aan het noodlijdende Veendam wilde geven als volgt: "FC Groningen heeft aan collega-directeur Henk Eising laten weten het Kolonistenplan van de club – dat voor de redding van BV Veendam moet zorgen – te ondersteunen, door middel van het uitlenen van twee spelers per seizoen om niet voor de komende drie jaar. Wij hopen hiermee een eerste substantiële bijdrage te leveren aan het slagen van het Kolonistenplan."

 

Vorig seizoen greep Veendam deze hulp met beide handen aan: het aanbod van FC Groningen om Leonard Nienhuis en Danny Menting een seizoen in Veendam te laten spelen werd in dank aanvaard. Danny Menting heeft er zelfs een contract bij de Veenkolonialen aan overgehouden.

 

Dit seizoen toont SC Veendam zich echter van zijn kieskeurige kant. Thiemo Meertens, één van de vier leden van het technisch platform van SC Veendam dat met ingang van 24 mei jl.  invulling geeft aan het voetbaltechnisch beleid van de club, wordt vandaag in het Dagblad van het Noorden geciteerd. Meertens over Nick Bakker, voor velen een mogelijke kandidaat om de defensie van Veendam te versterken: "Wij hebben geen belang bij Bakker, wij hebben centrale verdedigers genoeg. Tim Keurntjes is voor ons wel interessant. Wij hebben dat ook bij FC Groningen aangegeven."

Enige bescheidenheid en dankbaarheid zou SC Veendam sieren. De club is met 14 contractspelers, vier amateurs en vier testspelers aan het seizoen begonnen en Nick Bakker, die onlangs een contract bij FC Groningen heeft getekend, zou in Veendam zeker van toegevoegde waarde zijn. Wim Masker schreef onlangs in de Groninger Gezinsbode dat Veendam tot nu toe geen cent heeft betaald aan de gezamenlijke jeugdopleiding, en wij vragen ons af of dit bij het aangaan van de samenwerking door alle partijen ook zo is beoogd. FC Groningen heeft zich tot nu toe in dezen altijd zeer coulant opgesteld. 

 

Gisteren werd tijdens de eerste training van SC Veendam ook gesproken over Luis Pedro en Henk Bos, de spelers van de B-kern van FC Groningen (Luis Pedro) resp. de A-selectie van FC Groningen (Henk Bos, die een contract bij FC Groningen verkoos boven eentje bij Jong ajax) die weinig voelen voor een uitleenavontuur richting Veendam. Wim Jansen, sinds 1 juli jl. de nieuwe directeur van SC Veendam: "Eigenlijk zou je die spelers nu niet meer wíllen hebben, maar ja, we willen ze er wel graag bij hebben."

 

Wij denken dat het nog een hele toer zal worden om twee contractspelers in de huidige selectie van FC Groningen te vinden die (1) bereid zijn een seizoen aan Veendam uitgeleend te worden en (2) door SC Veendam gewenst worden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.