Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

Luis Pedro wordt toch aan SC Veendam uitgeleend

Luis Pedro heeft vanmiddag alsnog met SC Veendam gesproken. Het gesprek heeft Luis Pedro van gedachten doen veranderen, want hij heeft zich bereid verklaard komend seizoen aan Veendam uitgeleend te worden. FC Groningen heeft dit inmiddels op de clubsite gemeld. Eerder nog had hij, net als Henk Bos, laten weten weinig voor een tijdelijk avontuur bij SC Veendam te voelen.

Luis Pedro maakte afgelopen seizoen op 10 maart jl. zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse; op deze invalbeurt volgden drie basisplaatsen waarin de 20-jarige verdediger het naar behoren deed.

 

Zijn contract is onlangs verlengd tot medio 2013. Wij begrijpen niet dat FC Groningen eerst de optie in het contract van Luis Pedro licht (dan wel Luis Pedro een contract met iets soberder voorwaarden laat tekenen), om hem vervolgens te verhuren. Logischer was het geweest om óf het contract open te breken en een langere looptijd overeen te komen (met aansluitend bv. een jaar uitlenen aan Veendam), óf om eind vorig seizoen al afscheid van elkaar te nemen en de optie dus niet te lichten..

 

Thiemo Meertens, lid van het technische platform van SC Veendam, wordt op de clubsite van FC Groningen geciteerd: "We hebben een goed gesprek gehad met Luis Pedro. De motieven zijn helder. Hij is blij en wij zijn blij met deze stap."

 

SC Veendam zelf schrijft op de clubsite: "SC Veendam is bijzonder blij met de komst van Pedro, die goed uit de voeten kan als rechterverdediger en op een positie centraal in de defensie. Daarmee is hij een waardevolle versterking door de voorlopige afwezigheid van Angelo Cijntje (herstellend van een kruisbandoperatie) en het recente vertrek van Rico Wolven."

 

Over het uitleengebeuren schrijft FC Groningen: "In het kader van het Kolonisten-plan van SC Veendam heeft FC Groningen de insteek tot medio 2014 twee spelers aan de Oost-Groninger club uit te lenen. Afgelopen seizoen speelden doelman Leonard Nienhuis en middenvelder Danny Menting in dat kader aan De Langeleegte."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.