Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

171 gasten online

Jong FC Groningen verslaat Jong Heerenveen/Emmen met 3-1

Jong FC Groningen heeft vanavond de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Jong Heerenveen/FC Emmen met 3-1 gewonnen. Omdat e het veld op Corpus den Hoorn door de overvloedige regenval van de laatste dagen praktisch ondergelopen was, werd voor deze wedstrijd uitgeweken naar het kunstgrasveld van De Vogels in het Stadspark. "Jong" Heerenveen/Emmen, tot vanavond de nr. 7 van de eredivisie met twee punten meer dan de groen-witte beloften, trad met dure krachten als Väyrynen, Elyounoussi en Ingelsten aan. Toch was het Jong FC Groningen dat het beste voetbal liet zien.


De ploeg van trainer Erwin van de Looi speelde vanavond met louter jonge spelers. Op het mooie kunstgrasveld van De Vogels lieten zij een veel betere wedstrijd zien dan afgelopen maandag tegen Jong Vitesse/AGOVV. De spelers vochten voor elke bal en lieten mooie combinaties zien. Ook het ronduit belabberde arbitrale trio kon de Trots van het Noorden niet van een mooie overwinning afhouden. Met name Serhat Koç werd dusdanig vaak en grotendeels onterecht afgefloten voor buitenspel (uiteindelijk werd er in de 80ste minuut zelfs nog fraai doelpunt van Koç afgekeurd), dat je er bijna moedeloos van kon worden.

 

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd en de eerste de beste kans was ook gelijk raak. Koç toonde vandaag weer eens zijn klasse en liet zien waarom FC Groningen hem overgenomen heeft van FC Eindhoven. Er waren meer kansen voor Groningen en Koç, maar het duurde nog tot de 37ste minuut voordat de bal weer in het doel ondergebracht kon worden (wederom door Koç). Heerenveen kon geen vuist maken tegen de gedreven spelers van Groningen en zo was de meer dan terechte ruststand 2-0.


De tweede helft begon boeiend met een aantal kansen over en weer. Langzaam maar zeker was het echter FC Groningen dat de wedstrijd steeds meer naar zich toe trok. In de 57ste minuut kon de slechte keeper van Heerenveen (hij liet werkelijk elke bal los) een mooi schot van Wagenaar nog net tot corner verwerken. Uit de corner viel de 3-0. In de rebound schoot Lachman de bal beheerst in het doel. Even later mocht Wojciechowski nog iets terug doen voor de Friezen, maar na de 3-1 namen de spelers van Jong FC Groningen het heft definitief in handen. In de beste fase van de wedstrijd regende het kansen voor de FC, maar mede door het arbitrale trio bleef het 3-1. Ook Heerenveen had nog een aantal kansen, maar onder meer door goed keeperswerk van Leonard Nienhuis scoorden de Friezen niet meer. In de 85ste minuut moest Serhat Koç het veld geblesseerd verlaten, maar gelukkig kon hij na de wedstrijd alweer vrij normaal lopen, dus heel ernstig zal de blessure niet zijn.Jong FC speelde in de volgende opstelling (A=A-junior):

Nienhuis, Wagenaar, Lachman, Werkman, Tripsas, Dijkstra, Ben Moussa (A), Krohne (82' Zinga (A)), Koç (85' de Jonge Rosa (A)), Olijve (46' Post), Kluin; rest bank: Van Erkel, Van Hezel (A), Vente (A), Ter Wielen

 

9' 1-0 Koç

37' 2-0 Koç

57' 3-0 Lachman

58' 3-1 Wojciechowski