Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

SC Veendam test Yoëll van Nieff van Jong FC Groningen

SC Veendam heeft vanavond op het mooie Sportpark Hoogte ter Heide in Gasselte, thuishaven van v.v. GKC, een oefenwedstrijd gespeeld tegen Hoofdklasser Nieuw Buinen. Aan de kant van de Veendammers speelde Yoëll van Nieff, speler van Jong FC Groningen, de gehele wedstrijd mee als linker centrale verdediger; hiernaast is hij te zien in het shirt van Veendam dat hij vandaag droeg.

 

Hij was de enige speler van de ploeg van trainer Gert Heerkes en zijn assistenten, Gerard Wiekens en Dick Lukkien, die bij het begin van de tweede helft niet gewisseld werd, en is vandaag kritisch door de technische staf van Veendam bekeken. In het kader van het veelbesproken uitleenprogramma maakt wellicht nog een speler net als Luis Pedro (die vandaag in de eerste helft lekker fanatiek als rechtsback speelde) de tijdelijke overstap van FC Groningen naar Veendam - Yoëll van Nieff is daarvoor een kandidaat.

 

Toegift: Doelpunten van Yoell van Nieff in zijn periode bij FC Groningen B1 en A1 (2008 tot en met 2012) (met dank aan fcjeugd):

 

 

Onderaan het verslag staat een fotoreportage van de wedstrijd van Wouter!

Van de uitgebreide delegatie spelers van FC Groningen die vandaag het shirt van Veendam droeg komen hiervoor op papier naast Van Nieff alleen Henk Bos, Stefan van der Lei en Nick Bakker in aanmerking. Zij hebben nl. een contract met FC Groningen. De overige Groningers die vanavond in actie kwamen (Hilal Ben Moussa, Alex Cristovao, Paulo Francisco (vanmorgen op de training was zijn naam overigens nog niet genoemd in relatie tot deze wedstrijd), Robby Holder en Jesse Renken) spelen op amateurbasis voor Jong FC Groningen en kunnen niet aan Veendam worden uitgeleend. Bakker verblijft momenteel in Zuid-Korea; Ben Moussa, Cristovao, Francisco, Holder, Van der Lei en Renken kwamen vanavond in de tweede helft in actie, hetgeen het spel van de Veendammers zeker ten goede kwam.

 

 

Wij hebben de wedstrijd in Gasselte bezocht en hebben twee zeer verschillende helften gezien. In de eerste helft kwam Veendam al na een klein kwartier op achterstand tegen de fysiek sterke ploeg uit Nieuw Buinen (de betere houthakkers zouden we bijna zeggen, maar daarmee doen we de ploeg tekort, want naast fysieke kwaliteiten kan de ploeg ook aardig voetballen). Veendam speelde wat moeizaam, maar kwam op slag van rust op 1-1 door een doelpunt van Danny Menting, een voormalige speler van Jong FC Groningen.

 

De trainersstaf van SC Veendam, bestaande uit Gert Heerkes, Gerard Wiekens en de in Veendammer clubkledij gestoken Jong FC Groningen-trainer Dick Lukkien, wisselde in de rust tien van de elf spelers; alleen Yoëll van Nieff bleef staan. Veendam speelde in het tweede bedrijf stukken beter dan vóór de thee, maar kwam opnieuw op achterstand. Yoëll van Nieff kreeg de bal in het strafschopgebied wat ongelukkig op z'n hand, en de scheidsrechter honoreerde de overdreven reclamaties van de spelers van Nieuw Buinen met een strafschop, die feilloos werd  binnengeschoten. Stefan van der Lei was vakkundig naar de verkeerde hoek gestuurd.

 

 

Veendam domineerde vervolgens de tweede helft, maar kwam niet verder dan een doeltreffend schot van Robby Holder, dat via de binnenkant van de paal binnenviel. Bij Nieuw Buinen was het beste er overigens ook van af. De ploeg wisselde doorlopend en we signaleerden ook een speler met een krampaanval.

 

Yoëll van Nieff speelde niet zijn allerbeste wedstrijd, en speelde vermoedelijk in de wetenschap dat vele Veendammer ogen extra op hem waren gericht. Thiemo Meertens van het Veendam-platform verklaarde in een eerder stadium geen belang bij Nick Bakker te hebben omdat de ploeg op dat moment over voldoende centrale verdedigers beschikte. Inmiddels zijn er echter drie linkspoten getransfereerd of weggestuurd en de situatie ligt nu ongetwijfeld anders.

 

Wellicht dat Van Nieff ook nog als linksback uitgetest zou kunnen worden. Op die positie komt Yoëll minstens zo goed uit de verf en de positie linksachter kwam vanavond bij Veendam juist minder goed uit de verf.

 

Wordt vervolgd!

 

Hoog bezoek: Henk Eising, directeur van SC Veendam (tweede van links),

en tweede van rechts Eric van Oosterhout, burgemeester Gemeente Aa en Hunze

 

Henk Bos speelde vandaag in de tweede helft afwisselend met Robby Holder als controlerende middenvelder dan wel 'op tien'. Beiden hadden een aantal leuke acties in huis, maar speelden niet op hun favoriete positie en kunnen meer dan ze vandaag lieten zien.

 

Een welgemeende beterschapswens richten we aan het adres van de supporter die vanavond onwel is geworden en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden. Wij hopen dat ze snel herstelt.

 

Fotoreportage van SC Veendam - Nieuw Buinen van Wouter Pauwels:

 

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0012
DSC_0014
DSC_0015
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0024
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0030
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0036
DSC_0037
DSC_0038
DSC_0040
DSC_0048
DSC_0050
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0054
DSC_0055
DSC_0056
DSC_0058
DSC_0059
DSC_0061
DSC_0063
DSC_0066
DSC_0068
DSC_0072
DSC_0074
DSC_0079
DSC_0080
DSC_0081
DSC_0082
DSC_0083
DSC_0085
DSC_0086
01/46 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.