Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

307 gasten online

"Jong" FC Groningen verliest van SC Veendam: 0-1

Vanavond wordt op de velden van v.v. Borgercompagnie (een club waarvan het eerste elftal als Zondag-2 door het leven gaat en die verder alleen een F-pupillenteam schijnt te hebben) een alleraardigste oefenwedstrijd gespeeld. In de oorspronkelijke opzet zouden Jong FC Groningen en SC Veendam de degens met elkaar kruisen, maar aan de kant van Jong FC doen dermate veel eerste elftalspelers mee dat moeilijk van een beloftenelftal gesproken kan worden.

 

Er zullen bij Jong FC Groningen nl. negen spelers van de hoofdmacht opdraven:

 

Jonas Ivens start in de basis (zoals we gisteren in ons trainingsverslag al vermoedden), en verder zullen Emil Johansson (rentree na een liesblessure), Michael de Leeuw, Tom Hiariej, Marco Bizot, Matías Jones, Tim Keurntjes, Henk Bos en Género Zeefuik in actie komen. De overige 15 spelers van de A-selectie doen morgen mee in de oefenwedstrijd die FC Groningen bij VV De Weide in Hoogeveen tegen FC Emmen speelt (aanvang: 17:00 uur).

 

(Filip Kostic bleek ook bij de selectie te zitten; hij speelde net als Matías Jones één helft.)

 

Omdat de 'echte' spelers van Jong FC Groningen er vanavond wat bekaaid afkomen is voor het team van Dick Lukkien een extra oefenpot ingelast: Jong FC Groningen zal volgende week dinsdag, 31 juli a.s. in Hardenberg tegen HHC spelen. Dat duel zal om 19:15 uur beginnen.

 

Eindstand Jong FC Groningen - SC Veendam: 0-1; wedstrijdverslag verderop

 

Voor meer foto's van de wedstrijd kijk verderop!

Fotoreportage van Jong FC Groningen - SC Veendam van Wouter:

 

DSC_0040
DSC_0043
DSC_0044
DSC_0045
DSC_0046
DSC_0047
DSC_0048
DSC_0049
DSC_0050
DSC_0051
DSC_0053
DSC_0055
DSC_0060
DSC_0062
DSC_0063
DSC_0064
DSC_0066
DSC_0069
DSC_0070
DSC_0073
DSC_0074
DSC_0075
DSC_0076
DSC_0077
DSC_0079
DSC_0080
DSC_0081
DSC_0082
DSC_0083
DSC_0084
DSC_0085
DSC_0086
DSC_0087
DSC_0089
DSC_0091
DSC_0095
DSC_0096
DSC_0097
DSC_0100
DSC_0101
DSC_0102
DSC_0103
DSC_0104
DSC_0109
DSC_0112
DSC_0113
DSC_0114
DSC_0115
DSC_0116
DSC_0118
DSC_0120
DSC_0121
DSC_0122
DSC_0126
DSC_0127
DSC_0129
DSC_0130
DSC_0131
DSC_0135
DSC_0136
DSC_0138
DSC_0140
DSC_0143
DSC_0147
DSC_0149
DSC_0151
DSC_0152
DSC_0153
DSC_0154
DSC_0158
DSC_0161
DSC_0163
DSC_0164
DSC_0165
01/74 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

 

45' 0-1 Luis Pedro

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot, Francisco, Ivens, Bakker, Johansson (60' Van Nieff); Hiariej,  Keurntjes; Bos, De Leeuw, Jones (46' Kostic); Zeefuik

Bank: Potveer, Kostic, Letschert, Renken, Ben Moussa, Batbay, Van Nieff

 

Opstelling in linies:


Zeefuik

Jones (46' Kostic) - De Leeuw - Bos

Keurntjes (aanvoerder) - Hiariej

Johansson (60.  Van Nieff) - Bakker - Ivens - Francisco

Bizot

 

Opstelling SC Veendam:

Timmermans; Pedro, Apau, Vakalopoulos, Wagenaar; Lambooij, Rozema, Martens; Deul, Hutten, Schmeltz

 

Toeschouwers: ca. 700 (grove schatting)

 

Eerste helft

SC Veendam begint fel aan de wedstrijd en is in de begin fase de iets betere ploeg. Bij Jong FC Groningen zien we niet alleen negen A-selectiespelers in de basis (alleen Paulo Francisco en Nick Bakker zijn echte beloftenspelers), maar nog een tiende op de bank, te weten Filip Kostic.

 

Het eerste kansje van de FC wordt ingeleid met een goede actie van Género Zeefuik (die al een aantal kilo's kwijt is!), maar de keeper van Veendam (Theo Timmermans) pakt de bal na een mindere voorzet van Henk Bos. In de tegenstoot krijgt Veendam een vrije schop, waaruit geen gevaar vloeit. Vervolgens gaat een kopbal van Veendam (uit een corner) net naast.

 

In het eerste dikke kwartier loopt het bij FC Groningen, dat weer een beetje met de punt naar voren speelt (Tom Hiariej speelt wat meer naar voren), nog niet zo goed.

 

Na een kleine 20 minuten redt de keeper van Veendam bij een mooie vrije trap van Tim Keurntjes. Kort daarop gelast de scheidsrechter een drinkpauze in (zie foto verderop in dit live verslag)! Bij Veendam speelt Danny Menting niet, maar Luis Pedro en Jelle Wagenaar, twee andere spelers die ook het shirt van FC Groningen hebben gedragen, wel.

 

De drinkpauze duurt niet lang; de wedstrijd gaat door. In het eerste halve uur is Veendam zeker de betere ploeg. De ploeg van trainer Gert Heerkes voetbalt iets makkelijker.

 

Over de entree hier in Borgercompagnie hoor je ons niet klagen: we moesten 5 euro betalen. Ter vergelijk: als FC Groningen tegen een amateurclub oefent bedraagt de entree 8 euro. Of er ook een afdeling pers van SC Veendam aanwezig is vragen we ons af. Het officiële Twitter-account van SC Veendam gaf alleen info's door over de opstelling van FC Groningen, niet over de opstelling van Veendam...

 

In het laatste kwartier van de eerste helft wordt FC Groningen wel iets beter. Veendam-huurling Luis Pedro breekt de score in de slotseconden van de eerste helft echter open met een verwoestende uithaal: 0-1! FC Groningen kreeg de bal niet weg, waarna Luis Pedro het leder in de kluts zo voor de voeten kreeg, vrijstaand voor Marco Bizot, en vernietigend uithaalde.

 

De scheidsrechter laat nog even doorspelen. Michael de Leeuw schiet in de dying seconds op de paal!

 

Het uurwerk van de scheidsrechter lijkt het begeven te hebben, hij weet van geen ophouden ;-) Even later echter wel. Kovvie!

 

Tweede helft

Om 20:06 uur gaat de tweede helft van start. FC Groningen heeft één wissel doorgevoerd: Filip Kostic is voor Matías Jones in de ploeg gekomen. Emil Johansson speelt dus nog altijd, een teken dat hij echt hersteld lijkt van zijn liesblessure.

 

SC Veendam geeft ons nu net de opstelling van de eerste helft door:

 

Timmermans; Pedro, Apau, Vakalopoulos, Wagenaar; Lambooij, Rozema, Martens; Deul, Hutten, Schmeltz

 

Género Zeefuik wordt aan het begin van de tweede helft door Luis Pedro gevloerd, maar staat even later weer. Soms is het ook een beetje een aansteller ;-) Het behandelen van de spits is hieronder op een foto te zien.

 

Een mooie actie van Henk Bos levert uiteindelijk niets op.

 

FC Groningen speelt nu duidelijk beter dan in de eerste helft. Veendam heeft in de rust overigens ook gewisseld: Van Elsas is voor Sander Rozema, ook al iemand met een FC Groningen-verleden, in de ploeg gekomen.

 

Na ca. 60 minuten spelen komt Yoëll van Nieff in de ploeg voor Emil Johansson. De Zweed heeft het prima gedaan en kan terugkijken op een zeer geslaagde rentree! Even later wisselt Veendam ook: proefspeler Arjan Wiegers komt in het veld voor proefspeler Boy Deul.

 

Een beste fout van Nick Bakker levert gelukkig slechts een corner voor de Veenkolonialen op.

 

Na dikke 20 minuten spelen in de tweede helft kunnen we rustig stellen dat we niet naar een al te beste partij voetbal zitten te kijken. Tim Keurntjes is vandaag de aanvoerder van Jong FC Groningen, maar speelt niet zijn beste wedstrijd. Dit geldt ook voor Henk Bos, die wat minder speelt dan eerder in de voorbereiding.

 

Bij Veendam komt zo de nieuwe Schotse speler in het veld, de 19-jarige Ross McKinnon. Jelle Wagenaar verlaat het veld.

 

Met nog een kwartiertje te spelen is de conclusie ook dat er bij FC groningen echt te veel mis gaat. De ploeg creëert ook te weinig kansen. Dit ziet ook de bank van SC Veendam, waarvan verderop een foto te zien is.

 

In burger zien we hier o.a. Norair Mamedov, Henk Hagenauw, Robert Maaskant, Erwin van de Looi en Bas Roorda. Veendam wisselt nog een keer: Sidney Schmeltz verlaat het veld; Robert Katschner komt in de ploeg. Het is de vierde verse kracht bij de Veendammers.

 

We zitten in de laatste tien minuten van de wedstrijd. FC Groningen krijgt een hoekschop, maar het levert niet de gewenste gelijkmaker op. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat FC Groningen ook zeker geen recht heeft op een punt. Het is helaas nait te best. Filip Kostic speelt, net als Matías Jones in de tweede helft, een beetje bleu. Jones heeft echter zijn rentree gemaakt na een blindedarmontsteking en we zijn allang blij dat hij alweer kan spelen.

 

Nog een corner voor FC Groningen. Opnieuw levert deze standaardsituatie niets op. Wie er naast Emil Johansson wel goed speelt aan de kant van de FC? Jonas Ivens en Paulo Francisco scoren zeker een voldoende. Yoëll van Nieff is ook heel aardig ingevallen. Beste man van het veld echter: Luis Pedro. Filip Kostic had tegenover hem maar weinig in te brengen.

 

In de slotminuut (al weet je dat bij deze scheidsrechter maar nooit ;-) ) nog een corner voor FC Groningen. Tim Keurntjes neemt ze steeds, maar dit is voor verbetering vatbaar.

 

Even later gaat een vrije trap van Género Zeefuik naast. Het is het laatste wapenfeit van deze pot: Jong FC Groningen, met een heel hoog eerste elftal-gehalte, verliest verdiend met 0-1 van SC Veendam. Morgen al kan er eerherstel worden geboekt als FC Groningen in Hoogeveen tegen FC Emmen zal spelen.

 

Matchwinner Luis Pedro (foto: Wouter Pauwels)

 

= = = = = = = = = = = = =

 

De eerste foto's rond de wedstrijd van  vanavond:

 

Spelersbus FC Groningen, vreemd genoeg aan de zijkanten ontdaan van opschriften

 

Zo vlak vóór zeven uur is het nog niet zo druk in Borgercompagnie

 

De spelers van beide teams komen eraan

 

Género Zeefuik

 

Nogmaals Género Zeefuik

 

Drinkpauze na ruim 20 minuten vanwege de warmte

 

Geénero Zeefuik wordt gevloerd en eeven later behandeld;

rechts de maker van de 0-1, Luis Pedro, tevens 'dader' van de actie op Zeefuik

 

De bank van SC Veendam...

 

... en die van FC Groningen (in de 2e helft)

 

De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Borgercompagnie: 

 

 

  

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.