Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

Jong FC Groningen wint met ruime cijfers van WKE: 0-3

Gisteravond reisde Jong FC Groningen af naar Sportpark Grote Geert in Emmen, het domein van Topklasser WKE. De equipe van Dick Lukkien won door doelpunten van Matías Jones, Robby Holder en Atilay Batbay met 0-3, maar had een ruimere overwinning op de borden kunnen schieten als Yoëll van Nieff vanaf de strafschopgebied iets zuiverder gemikt had.

 

Van Nieff nam twee penalty's, maar beide schoten waren een prooi voor WKE-keeper Jeroen Lambers, die in 2004 als 23-jarige acht wedstrijden voor FC Groningen heeft gekeept. Aan de kant van Jong FC Groningen deden drie eerste elftalspelers mee, te weten Henk Bos, Matías Jones en Johan Kappelhof. Het hadden er vier kunnen zijn, maar Paco van Moorsel haakte al in de warming-up af. Hij ondervond nog teveel hinder van een tik tegen zijn heup die hij eerder die ochtend op de training had opgelopen.

 

Voormalig FC Groningen-keeper Jeroen Lambers stopt twee strafschoppen van Yoëll van Nieff

Wouter was gisteravond in Emmen aanwezig en van zijn hand zijn wedstrijdverslag en foto's!

 

Op het prachtige complex Grote Geert trad het team van Dick Lukkien aan tegen Topklasser WKE uit Emmen. Al tijdens de warming-up kreeg de coach te maken met een kleine tegenslag, want Paco van Moorsel bleek niet te kunnen spelen. Hij had 's morgens op de training een tik op zijn heup gehad en dacht dat het wel zou gaan tijdens de wedstrijd, maar dat was helaas niet het
geval. Men had Paco graag 90 minuten zien spelen maar helaas. Atilay Batbay speelde daardoor in de basis.

 

De wedstrijd werd gespeeld onder toeziend oog van Robert Maaskant , Henk Veldmate en Ruud Hesp; ook Stefano Magnasco en David Texeira, die eerder op de ochtend een blessure aan zijn been had opgelopen maar gelukkig normaal liep, waren naar Emmen afgereisd.

Direct vanaf het begin probeerde WKE de FC onder druk te zetten, maar dat duurde maar een paar minuten, waarna de FC het initiatief overnam. Dat resulteerde al in de 9e minuut in het eerste doelpunt. Het doelpunt kwam op naam van Matías Jones. Een schitterende actie: Jones trok vanaf rechts naar binnen, zette een paar spelers van WKE op het verkeerde been en tikte vrij voor de keeper de 0-1 binnen. Jeroen Lambers had het nakijken. Een oude bekende. Hij is inmiddels wel een beetje meer uit de kluiten gewassen maar hij is nog steeds een prima keeper.

 

Het eerste beetje gevaar van WKE kwam in de 13e minuut toen een kopbal van Van Dalen rakelings over ging, maar Stefan van der Leij had alle zicht op de bal en pareerde het gevaar. In de 17e minuut kreeg FC Groningen een corner waarbij de keeper van WKE aardig aan het grabbelen was, maar niemand van de FC was alert om gevaar te stichten.

 

Jong FC Groningen nam steeds meer het heft in handen en WKE kwam er nauwelijks nog aan te pas. Verdedigend stond het prima bij Jong FC Groningen en de ploeg gaf niets weg en creëerde zelf wel een aantal leuke kansen, die helaas niet afgemaakt werden. Zo gaf Henk Bos een prima voorzet op Matías Jones die de bal met een mooie omhaal net over het doel werkte.

 

In de 23e minuut gaf Paulo Francisco een prima voorzet die niet te missen was voor spits Alex Cristovao, maar hij miste toch. Alex is een man die hard werkt maar nog een beetje onnauwkeurig is in de afwerking, maar dat gaat vast helemaal goed komen met deze jongen.

In de 29e minuut werd er een overtreding begaan op Atilay Batbay, waardoor FC Groningen een strafschop kreeg. Yoëll van Nieff miste helaas, een prima redding trouwens van Jeroen Lambers die de goede hoek koos.

 

In de 35e minuut moest WKE de eerste wissel toepassen omdat Robin Demeijer door een blessure niet verder kon spelen. Hij werd vervangen door Will Koops, de speler die vorige maand in blessuretijd nog de gelijkmaker scoorde in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen.

 

De FC bleef in de eerste helft verreweg de betere ploeg en wist zich nog wel enkele kansen te creëeren, maar de ploeg kwam niet meer tot scoren. Zo stond het bij de rust maar 0-1 terwijl het wel minimaal 0-3 had moeten staan.

In de tweede helft bleef Alex achter in de kleedkamer en werd vervangen door Robby Holder. Zeven minuten na rust kreeg FC Groningen een tweede strafschop en Yoëll van Nieff toonde karakter door opnieuw achter de bal plaats te nemen, maar helaas: ook dit keer stopte Jeroen Lambers de bal door de goede hoek te kiezen. Yoëll vertelde ons na de wedstrijd dat hij nog nooit een penalty had gemist, maar vandaag dus twee. Kan gebeuren en het kan beter in een vriendschappelijke wedstrijd dan in een competitiewedstrijd gebueren.

 

Ook in de tweede helft speelde Jong FC Groningen een prima wedstrijd en was ook in het tweede bedrijf de veel betere ploeg. Vaak wordt er in vriendschappelijke wedstrijden veel gewisseld, en dat was vanavond niet anders. Zo wisselde WKE in de 58e minuut (vlak nadat Henk Bos een mooie schietkans om zeep had geholpen) Angelo Zimmerman en Danny Holband voor John van Dalen en Erwin Buurmeijer. Een paar minuten later speelde Hilal Ben Moussa zich prima vrij een haalde verwoestend uit, maar ook dit keer had de keeper de bal.

 

Direct daarna de volgende wissel bij de Emmenaren. Good old Berend Oosting kwam in de ploeg voor Erik Eleveld. Even later bracht Dick Lukkien zijn tweede wissel binnen de lijnen: Jesse Renken kwam voor Hilal Ben Moussa in de ploeg. Renken nam de plaats centraal achterin in naast Nick Bakker; Johan Kappelhof (die als centrale verdediger prima had gespeeld) schoof door naar het middenveld.

 

FC Groningen bleef de betere ploeg - wat WKE ook probeerde, de ploeg kwam er gewoon niet door. Ook niet nadat coach Hendrik Oosting nog twee wissels doorvoerde door Ayjan Bas en Anton Jongsma in te brengen, het hielp niet. Zo kreeg Yoëll van Nieff nog een prima schietkans, maar zijn schot werd op het laatste moment nog geblokt door een WKE-been.


Een doelpunt voor FC Groningen kon eigenlijk niet uitblijven en in de 78e minuut was het dan eindelijk raak toen Robby Holder prima binnenkopte uit een corner. Robby kwam goed vóór zijn tegenstander en de keeper was kansloos op zijn harde kopbal die bij de eerste plaat binnen sloeg.

 

Toen zakte WKE helemaal de moed in de schoenen en de FC kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen en kwam het zelfs nog op 0-3 in de slotminuut door een individuele actie van Atilay Batbay.

Al met al een prima wedstrijd van Jong FC Groningen die moeiteloos met 3-0 werd gewonnen van toch niet de minste tegenstander. Dick Lukkien en zijn mannen zijn echt heel goed bezig en spelen leuk en goed voetbal. Donderdag a.s. komen de mannen in Haren weer in actie tegen Werder Bremen Onder 23 jaar. Dat is dan de laatste oefenwedstrijd voor het team voordat volgende week maandag de competitie begint - het betreft een thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Fotoreportage rond de wedstrijd van Wouter Pauwels:

 

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0006
DSC_0008
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0014
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0020
DSC_0022
DSC_0024
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0036
DSC_0043
DSC_0046
DSC_0047
DSC_0048
DSC_0050
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0054
DSC_0055
DSC_0058
DSC_0060
DSC_0061
DSC_0062
DSC_0064
DSC_0066
DSC_0069
DSC_0070
DSC_0071
DSC_0074
DSC_0076
DSC_0077
DSC_0080
DSC_0082
DSC_0083
DSC_0084
DSC_0085
DSC_0088
DSC_0089
DSC_0096
DSC_0098
DSC_0101
DSC_0103
DSC_0105
DSC_0106
DSC_0107
DSC_0118
DSC_0119
01/61 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.