Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online

Ook competitie Jong FC Groningen van start: vanavond thuis tegen Volendam

EINDSTAND: 2-0; LIVE WEDSTRIJDVERLOOP: KIJK VERDEROP

Vanavond maakt Jong FC Groningen een start met de nieuwe competitie voor beloftenelftallen. De opzet van de beloftencompetitie is, met dank aan de 'Denktank beloften' en het Technisch Platform van de KNVB, volledig op de schop gegaan. Op de clubsite van de KNVB zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB, dat de KNVB tevreden is over de totstandkoming van de nieuwe opzet.

 

De clubs zelf zitten echter met de gebakken peren. Het bekertoernooi, één van de krenten in de pap in het seizoen, is geschrapt (er zouden niet genoeg speeldagen zijn), en Jong FC Groningen is in de zwaarste van drie poules ingedeeld (ook Jong ajax, Jong AZ en Jong Heerenveen zitten in poule A; in poule B en C zitten beduidend minder elftallen die vorig seizoen in de beloften-eredivisie uitkwamen) en zal alle zeilen moeten bijzetten om in een halve competitie bij de bovenste vier te eindigen.

 

Vanavond is Jong FC Volendam, getraind door Berry Smit en met één Schilder, twee Tollen en twee Veermannen in de gelederen, op Corpus den Hoorn de eerste tegenstander van de equipe van Dick Lukkien. Het duel begint om 18:30 uur.

 

Aan de kant van Jong FC Groningen doen maar liefst zeven eerste elftalspelers mee, zo schrijft FC Groningen op de clubsite, en wel Henk Bos, Matias Jones, Tom Hiariej, Tim Keurntjes, Jonas Ivens, Suk Hyun-Jun en Michael de Leeuw. Opvallende afwezige: Filip Kostic, die niet eens op de bank zit, terwijl er maar zes wisselspelers op de bank zitten - Kostic had er dus bijgekund...

 

Eindstand: 2-0; live wedstrijdverloop verderop

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Scoreverloop:


EERSTE HELFT

21' 1-0 Tim Keurntjes (strafschop)

 

TWEEDE HELFT

49' 2-0 Michael de Leeuw (kopbal uit voorzet Tim Keurntjes)

 

Bijzonderheid:

21' rode kaart Simon Tol (Jong FC Volendam)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei, Batbay, Ivens, Bakker, Van Nieff; Hiariej, De Leeuw, Keurntjes (aanvoerder); Bos, Suk, Jones

Bank: Potveer, Renken, Ben Moussa, Cristovao, Holder, Letschert

 

Opstelling in linies:

 

Jones (67' Letschert) - Suk - Bos

Keurntjes (aanvoerder) - De Leeuw (67' Ben Moussa) - Hiariej

Van Nieff - Bakker - Ivens - Batbay

Van der Lei

 

Opstelling Jong FC Volendam:

Roy Pistoor, Bowedee Burleson, Raoul Esseboom, Simon Tol, Jahmill Flu, Nick Tol, Brandley Kuwas, Eric Veerman, Jeffrey Bok, Michael Tol (aanvoerder), Ludcinio Marengo

 

Bank: Iljaas Inaajat Rodjan, Quincy van de Leuv, Romano de Jonge, Robert Timisela, Mitchel Michaelis, Jasper de Bie, Joris Dekker

 

Eerste helft

Scheidsrechter Schaper fluit om 18:31 uur voor het begin van de wedstrijd. Aanwezig o.a. Hans Nijland en Henk Veldmate. Groningen begint scherp aan de wedstrijd. Michael de Leeuw laat zich gelijk zien met een mooie kopbal. Aan de andere kant oogt Jong FC Volendam, vorig seizoen nog in de beloften-eerste divisie spelend, erg nerveus.

 

In de eerste tien minuten is Jong FC Groningen heer en meester. Michael de Leeuw speelt zeer gedreven; hij aast ongetwijfeld op een basisplaats, komende zondag in de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Willem II - een wedstrijd waarop de nodige spanning zal zitten.

 

Scheidsrechter Schaper is in het eerste kwartier bepaald niet op dreef...

De Leeuw kopt in de 13e minuut op de paal! De 1-0 lijkt in de lucht te hangen.

 

Van de trainersstaf van het eerste elftal zit Dick Lukkien uiteraard op de bank (samen met Gerard Wiekens van SC Veendam); Robert Maaskant, Erwin van de Looi en Ruud Hesp zijn ook present op Corpus.

 

Simon Tol maakt opzettelijk hands in het strafschopgebied. Hierop staat maar één straf: een rode kaart en een penalty voor Jong FC Groningen - werkelijk waar zo ongeveer de eerste juiste beslissingen van de arbiter. Aanvoerder Tim Keurntjes schiet hard raak door het midden: 1-0!

 

Roy Pistoor, de keeper van Volendam, raakt overigens meteen in paniek als FC Groningen een beetje druk zet. Het is zaak hier verder van te profiteren!

 

Het is een erg leuke wedstrijd om naar te kijken. Henk Bos is goed bezig!

 

Na een half uur spelen lijkt de thuisploeg wat te gaan verslappen. Dat is niet verstandig. Het met tien man spelende Volendam komt nu iets beter in de wedstrijd, zonder overigens echte kansen te creëren.

 

Met het spel van  vanavond kan het niet lang meer duren voordat Hyun Jun Suk Género Zeefuik uit de basis van het eerste elftal verdringt. De Zuid-Koreaan speelt erg goed en gedreven. Maar goed - goed spelen tegen Jong FC Volendam lijkt makkelijker haalbaar dab goed spelen tegen het eerste elftal van FC Twente.

 

Leonard Nienhuis is hier ook present. De door FC Groningen aan SC Cambuur verhuurde keeper scheurde onlangs een pees in zijn hand en loopt nu met zijn arm in het gips.

 

In de laatste minuten van de eerste helft krijgen we het gevoel dat FC Groningen tegen elf Volendammers beter speelde dan tegen het tiental dat er nu staat. Het is maar goed dat het zo rust is - de FC laat Volendam steeds meer komen, onbegrijpelijk.

 

In de slotminuut schiet Matías Jones, niet goed spelend in de eerste helft, hoog over na een goede actie van Yoëll van Nieff. Even later is het rust!

 

Nog een aantal bekende toeschouwers: Bas Roorda, Marco Bizot en Luis Pedro.

 

Tweede helft

Om 19:36 uur gaat de tweede helft van start. Aan de kant van Jong FC Groningen is nog niet gewisseld. Michael de Leeuw begint net zo aan de tweede als aan de eerste helft: met gevaarlijk spel. Hij kopt hard op Volendam-keeper Roy Pistoor.

 

Michael de Leeuw krijgt wat hij verdient - applaus voor een doelpunt: In de 49e minuut kopt hij prachtig raak uit een voorzet van Tim Keurntjes. Een schitterend doelpunt - het staat 2-0!

 

Timo Letschert loopt inmiddels warm.

 

Tom Hiariej en Jonas Ivens zijn twee spelers van het eerste die meespelen. Ze spelen niet erg opvallend maar wel degelijk en doen gewoon hun werk.

 

De publieke belangstelling vanavond valt tegen. Het zal met de zomervakantie te maken hebben.

 

Na een dikke 20 minuten spelen in de tweede helft wordt ook Hilal Ben Moussa uit de dug-out gestuurd en loopt inmiddels warm. De wedstrijd is niet meer zo boeiend. FC Groningen is wel de bovenliggende partij maar veel kansen vallen er niet te noteren.

 

Michael de Leeuw wordt na 67 minuten gewisseld voor Hilal Ben Moussa. Tegelijk wordt Matías Jones naar de kant gehaald en komt Timo Letschert binnen de lijnen. Bij zowel De Leeuw als Jones is niet sprake van een blessure. Eerder had FC Volendam ook gewisseld: Quincy van de Leuv was in de ploeg gekomen voor Jeffrey Bok.

 

FC Volendam scoort een aantal minuten later bijna de aansluitingstreffer. De bal gaat gelukkig voorlangs het doel van Stefan van der Lei.

 

Hyun Jun Suk valt in de tweede helft overigens wel wat terug. Tim Keurntjes speelt een goede partij, net als Nick Bakker; Michael de Leeuw is wat ons betreft man of the match. Het kan haast niet anders of hij staat komende zondag in de Euroborg in de basis!

 

Over de wedstrijd vakt weinig meer te melden. De pot is nogal doodgebloed na de rode kaart, die al in de 21e minuut viel - zonde. Vlak voor tijd scoort Nick Bakker bijna de 3-0 met een mooie eigen actie, maar de keeper van Volendam redt.

 

Even later zit de wedstrijd erop en kan Jong FC Groningen de eerste drie punten bijschrijven!

 

(later volgt nog een fotoreportage van Eric Smit!)

 

Spelersbus FC Volendam

 

Opkomst van de spelers

 

= = = = = = = = = =

 

De volledige poule-indeling is komend seizoen als volgt:

 

Poule A: Jong AZ, Jong Ajax, Jong sc Heerenveen, Jong FC Groningen, Jong NEC/FC Oss, Jong FC Volendam, Jong FC Zwolle, Jong De Graafschap.
 
Poule B: Jong ADO Den Haag, Jong Sparta Rotterdam, Jong Feyenoord/Excelsior, Jong FC Utrecht, Jong FC Dordrecht, Jong NAC Breda, Jong RKC Waalwijk, Jong Willem II.
 
Poule C: Jong FC Twente, Jong Vitesse/AGOVV, Jong Heracles Almelo, Jong PSV, Jong FC Den Bosch, Jong VVV/Helmond Sport, Jong Fortuna Sittard, Jong Roda JC.

 

Tot oktober spelen in elke poule alle teams in een halve competitie tegen elkaar. Vervolgens wordt de balans opgemaakt. De bovenste vier teams uit alle drie de poules spelen met elkaar in een nieuwe poule van 12 deelnemers een hele competitie (uit en thuis) in de periode medio oktober t/m mei. Hetzelfde geldt voor de onderste vier teams uit de drie poules.

 

Jong FC Groningen (op de foto ontbreekt keeper Joey Potveer)

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_0121 (Small)
DSC_0127 (Small)
DSC_0130 (Small)
DSC_0136 (Small)
DSC_0170 (Small)
DSC_0183 (Small)
DSC_0198 (Small)
DSC_0202 (Small)
DSC_0204 (Small)
DSC_0226 (Small)
DSC_0228 (Small)
DSC_0229 (Small)
DSC_0275 (Small)
DSC_0279 (Small)
DSC_0288 (Small)
DSC_0296 (Small)
DSC_0305 (Small)
DSC_0313 (Small)
DSC_0315 (Small)
DSC_0326 (Small)
DSC_0331 (Small)
DSC_0336 (Small)
DSC_0369 (Small)
DSC_0376 (Small)
DSC_0379 (Small)
DSC_0383 (Small)
DSC_0391 (Small)
DSC_0399 (Small)
DSC_0400 (Small)
DSC_0401 (Small)
01/30 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.