Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

240 gasten online

Vanavond: Jong FC Groningen - Jong AZ --> uitslag: 3-1

Vanavond wordt de derde wedstrijd in poule A van de beloftencompetitie gespeeld. Het is in de drie poules zaak om na zeven wedstrijden bij de beste vier te eindigen om zodoende ingedeeld te worden bij de 12 beste beloftenteams, die na de poulefase een hele competitie zullen spelen. FC Groningen staat met vier punten uit twee duels op een keurige tweede plaats. Het veroverde vorige week een verdiend punt tegen Jong ajax. Tegenstander vanavond op Corpus den Hoorn is het door Martin Haar getrainde Jong AZ, dat vorige week met 3-2 het schip inging bij Jong De Graafschap.

 

Wij verwachten aan de kant van Jong FC Groningen weer diverse A-selectiespelers. Afgelopen zaterdag speelden op de training de volgende twee elftallen tegen elkaar. Het zou maar zo kunnen dat de 'groene ploeg' van zaterdag vanavond de basis vormt. Die ploeg speelde als volgt:

 

Bizot; Francisco, Ivens, Bakker, Van Nieff; Letschert, Van Moorsel, Keurntjes; Bos, Suk, Jones

(Update: de basis is bijna goed ingeschat. Jonas Ivens moet helaas verstek laten gaan. Hij wordt vervangen door Niek Loohuis van SC Veendam. Verder is Timo Letschert in de basis vervangen door Hilal Ben Moussa.)

 

Eindstand: 3-1; lees verder voor wedstrijdverslag!

Inmiddels hebben we met dank aan Patrick en Eric ook nog fotoreportages van de training van vanochtend toegevoegd!

Scoreverloop:

 

13' 0-1 Ruud Boymans

48' Paco van Moorsel

55' Hyun Jun Suk

69' Hilal Ben Moussa

Bijzonderheid: Marco Bizot stopt in de 88e minuut een strafschop van Steven Berghuis

 

Aanwezig: o.a. Robert Maaskant, Hans Nijland, Henk Veldmate

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Bizot, Francisco, Loohuis, Bakker, Van Nieff, Ben Moussa, Bos, Keurntjes, Suk, Van Moorsel, Jones

Bank: Letschert, Batbay, Renken, Van der Lei, Cristovao, Holder

 

Opvallende afwezige: Filip Kostic. Vanmorgen op de training van FC Groningen hebben we echter gehoord dat het de bedoeling is dat Kostic volgende week met Jong FC Groningen zal meespelen. Het blijft echter opvallend hoe weinig Kostic aan spelen toekomt, zowel in het eerste als bij de beloften.

 

Opstelling Jong AZ:

Johansson, Boymans, Rosheuvel, Berghuis, Ket, Klaasen, Wijnaldum, Haye, Hoedt, Verhulst, Hoek (aanvoerder)

Bank: Olij, Haps, Van Overeem, Ondaan, Kok, Luckassen

 

Wedstrijdverslag van Wouter Pauwels:

 

Om 18:33 uur begonnen beide teams aan de wedstrijd met op de bank bij Jong FC Groningen naast Dick Lukkien ook Gerard Wiekens en Jan Bruin (assistent SC Cambuur). Ook aanwezig vanavond o.a. Hans Nijland, (pas later gearriveerd) Henk Veldmate, Robert Maaskant, Erwin van de Looi, Bas Roorda en Gertjan Verbeek.

 

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor AZ; FC Groningen begon heel slap aan de wedstrijd. Veel duels werden er verloren en AZ bracht ook meer agressie in het spel. Zo kreeg AZ in de 9e minuut een goede kans toen Ruud Boymans in stelling werd gebracht door een lange bal van achteruit. Hij kopte de bal terug op Steven Berghuis maar die schoot de bal in zeer kansrijke positie hoog over het doel van Marco Bizot.

 

Nog geen minuut later kreeg dezelfde Berghuis weer een prima schietkans, maar weer miste hij. Een minuut later moest Bizot handelend optreden bij een inzet van Boymans. Jong FC Groningen kreeg maar geen grip op het spel en AZ bleef maar aanvallen.

 

In de 12e minuut zagen we eindelijk eens een goede aanval van FC Groningen. Henk Bos kreeg een lange bal van achteruit en had de bal over de keeper kunnen lobben, maar hij koos voor de actie - dat ging mis. Bos speelde vanavond niet zijn beste wedstrijd; hij was vaak erg ongelukkig met zijn acties.

 

In de 15e minuut komt AZ op voorsprong. Op links wordt Paolo Francisco wel heel gemakkelijk op snelheid uitgespeeld door Giliano
Wijnaldum (de broer van) die de bal goed voorgeeft; de bal wordt ingeschoten door Rosheuvel. Bizot Bizot stopt de bal maar laat 'm weer los waarna Ruud Boymans er als de kippen bij is om de 0-1 binnen te tikken. Toch een foutje van Bizot, deze bal was  houdbaar.

 

In de 21ste minuut is er een blessure van Suk maar na behandeling kan hij gelukkig doorspelen. Suk speelt in de eerste helft erg ongelukkig en blinkt eigenlijk alleen uit in het maken van overtredingen, maar hij werkt wel weer keihard.

 

Na een half uur spelen komt FC Groningen beter in het spel en worden de aanvallen van AZ steeds minder. Zo geeft Matías Jones een prima pass op Hilal Ben Moussa in de 16 meter, maar Hilal werkt de bal naast.

 

In de 34ste minuut krijgt FC Groningen een corner die door Tim Keurntjes wordt genomen en de bal komt zeer scherp voor; Paco van Moorsel kopt de bal net naast. Van Moorsel speelde na lange tijd weer een eens hele wedstrijd speelde na lang blessureleed en ziekte; hij speelde zeer verdienstelijk. Drie minuten later geeft Jones een prima pass op Henk Bos maar hij mist ook weer
net.

 

Inmiddels had Dick Lukkien Paolo Francisco naar de kant gehaald en Atilay Batbay binnen de lijnen gebracht. Waarom dit gebeurde weten we niet, misschien een blessure? AZ krijgt nog een goede kans vlak vóór rust maar na een voorzet van Berghuis schiet aanvoerder Milan Hoek hoog over. Daarna was het rust en de conclusie over de eerste helft was duidelijk: het eerste halve uur was AZ de veel betere ploeg maar het laatste kwartier kam FC Groningen beter in het spel.

 

In de tweede helft kregen we een heel ander FC Groningen te zien. Een FC Groningen dat veel meer agressie in het spel bracht, veel meer druk zette en AZ op die manier naar achter drukte. De Alkmaarders kwamen nauwelijks nog aan aanvallen toe en dat leverde in de tweede minuut na de rust al de gelijkmaker op. Henk Bos gaf de bal voor en Paco van Moorsel kopte de 1-1 binnen.

 

Acht minuten later gaf Atilay Batbay de bal voor, een verdediger van AZ werkte de bal niet goed weg en Hyun Jun Suk wist wel raad met deze fout en tikte door de benen van de keeper de 2-1 binnen.

 

Henk Bos kreeg een paar minuten later een gele kaart na een overtreding op Haye. AZ wisselde daarna voor de eerste keer en bracht Van Overeem voor Klaasen. FC Groningen bleef daarna goed spelen en de 3-1 kon eigenlijk niet uitblijven en die viel dan ook in de 23e minuut na rust. Een schitterende aanval via Van Moorsel en Henk Bos die Hilal Ben Moussa vrij speelde waarna Hilal de 3-1 binnenschoot. Gezien de tweede helft een verdiende voorsprong.

 

Bij AZ ging Boymans eruit en werd vervangen door Luckassen. Dezelfde Luckassen gaf wel direct zijn visitekaartje af door een voorzet van Rosheuvel ineens op de slof te nemen, maar Bizot stopte de inzet prima. Een paar minuten later bediende Suk met een schitterende pass Van Moorsel maar Paco had teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor de hij de kans op 4-1 miste.

 

Iets later bracht Lukkien zijn tweede wissel binnen de lijnen. Hij bracht Timo Letschert voor doelpuntenmaker Hilal Ben Moussa en later kwam ook nog Alexander Domingos Cristovao M'Futila of gewoon Alex nog binnen de lijnen voor Matías Jones. Direct daarna een prima redding van Marco Bizot op een hard schot van invaller Luckassen.

 

In de 44e minuut na rust leek de spanning in de wedstrijd terug te kunnen komen toen Henk Bos een overtreding begin binnen de 16 meter op Hoek. Scheidsrechter Dieperink legde de bal terecht op de stip legde. Eigenlijk kwam Bos nog goed weg dat hij geen tweede gele kaart kreeg. Steven Berghuis nam plaats achter de bal en schoot de bal links onder in de hoek, maar Marco Bizot lag ook in die hoek en stopte de bal. Daarmee maakte hij zijn foutje bij de tegengoal weer helemaal goed.

 

De wedstrijd kibbelde naar het einde en na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde en had Jong FC Groningen de punten weer binnen en blijft daardoor goed meedraaien in de top van de competitie. Jong Heerenveen wist met 7-1 van Jong De Graafschap te winnen waardoor Jong FC Groningen op de tweede plaats blijft staan.


Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Bizot; Francisco (24' Batbay), Loohuis, Bakker, Van Nieff; Ben Moussa (70' Letschert), Van Moorsel, Tim Keurntjes; Bos, Suk, Jones (82' Cristovao).
Rest bank: Van der Lei, Renken, Holder.


Scores: 14' Boymans 0-1; 48' Van Moorsel 1-1, 56' Suk 2-1, 69' Ben Moussa 3-1.
Gele kaart: 62' Bos

 

 

Tegenwoordig moeten de beloftenspelers op de wedstrijddagen 's morgens eerst nog een (rustige) training afwerken. Vaak valt die samen met de uitlooptraining van de A-selectie, en zo ook vanmorgen. Patrick en Eric hebben de training weer fotografisch voor ons vastgelegd!


Fotoreportage van de training van maandagochtend van Eric

 

DSC_6244
DSC_6255
DSC_6263
DSC_6265
DSC_6271
DSC_6277
DSC_6288
DSC_6293
DSC_6296
DSC_6302
DSC_6310
DSC_6312
DSC_6317
DSC_6327
DSC_6330
DSC_6332
DSC_6334
DSC_6335
DSC_6358
DSC_6360
01/20 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de training van maandagochtend van Patrick

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/30 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek!