Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

193 gasten online

Jong FC Groningen wint oefenduel tegen CVVB 1: 0-5

Ook voor Jong FC Groningen ligt de competitie na de competitiewedstrijd van afgelopen maandag tegen Jong De Graafschap even stil, net als voor het eerste elftal van de Trots van het Noorden. Jong FC Groningen benutte deze tijd door donderdagavond in Bedum een oefenwedstrijd te spelen tegen het eerste elftal van CVVB. Dit bericht de Christelijke Voetbalvereniging Bedum op haar clubsite.

 

De wedstrijd begon om 19.30 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Bert Volders uit Bedum.

 

De selectie van Jong FC Groningen werd aangevuld met Matías Jones van het eerste elftal en met vier spelers van FC Groningen A1, zo schreef FC Groningen op de clubsite. De spelers van A1 waren keeper Wieger Sietsma, middenvelder Kevin Mennega, centrale verdediger Marciano van Leyenhorst en middenvelder Burak Saban.

 

Eindstand: 0-5; scoreverloop zie verderop


Inmiddels hebben wij een wedstrijdverslag en foto's van Wouter toegevoegd!

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

4' 0-1 Matías Jones

30' 0-2 Alex Cristovao

 

TWEEDE HELFT

62' 0-3 Matías Jones

77' 0-4 Robby Holder

89' 0-5 Atilay Batbay (strafschop)

 

Wedstrijdverslag

 

Op een bijveld van het sportpark in Bedum speelde Jong FC Groningen vanavond tegen zaterdag 1e klasser CVVB. De FC speelde in de volgende opstelling:


Matías Jones - Alex Cristovao - Robby Holder

Atilay Batbay - Timo Letschert - Hilal Ben Moussa

Yoëll van Nieff - Nick Bakker - Jesse Renken - Paulo Francisco

Joey Potveer 

 

Op de bank namen plaats de A Junioren Wieger Sietsma, Burak Saban, Marciano van Leyenhorst en Kevin Mennega.

 

Tijdens de warming up raakte Hilal Ben Moussa nog een beetje geblesseerd. Toen hij de laatste bal op doel wilde schieten schoot het in zijn knie. Met goed intapen van de knie en enkele pijnstillers kon Hilal toch aan de wedstrijd beginnen.

 

Onder de aanwezigen o.a. Luciano, Tom Hiariej en de ouders van Matías Jones. Wellicht had dit een positieve uitwerking op het spel van de jonge Uruguayaan, want die zou een uitstekende wedstrijd spelen. Het komt er nu op aan dat hij dit goede niveau vasthoudt, daar schortte het tot op heden eigenlijk aan.

 

 

Tom Hiariej verklaarde dat hij last had onder zijn voet. Tijdens de training had hij had zijn been vanmiddag hoog gehouden en Suk, die wilde schieten, raakte hem vol onder die voet. Hij had nog wel last maar dankzij wat pijnstillers kon hij wel een beetje lopen. Hij liep echter niet al te fris.

 

Eerste helft

De FC begon zeer voortvarend aan de wedstrijd, want na vier minuten spelen stond het al 0-1. Eerst miste Alex een goede schietkans en in de rebound kon ook Matías Jones niet scoren, maar laatstgenoemde kreeg de bal nog eens voor de voeten en kon toen simpel de 0-1 binnentikken.

 

De FC bleef goed spelen en bracht veel snelheid in het spel en speelde goed via de vleugels en dat resulteerde in enkele goede kansen. Zo kreeg Robby Holder een hele goede kans, maar de keeper van CVVB wist met een prima redding de bal te keren. De Bedumse doelman was eigenlijk wel de man of the match vanavond want hij bleek over zeer goede keeperskwaliteiten te bezitten: hij was een echte sta in de weg, al had hij af en toe ook wel een beetje geluk met enkele reddingen.

 

In de 15e minuut kreeg Timo Letschert een grote kans, alleen zijn balaanname was niet goed anders had hij zo op de keeper door kunnen gaan en scoren. Een dertiental minuten later glipte Jones langs zijn verdediger en gaf een prima voorzet op Alex die een
niet te missen kans kreeg, maar weer lag die keeper in de weg.

 

In de 34ste minuut was het dan wel raak. Matías Jones (weer hij) gaf een prima pass door het midden op Alex Cristovao en die omspeelde de keeper en tikte de 0-2 binnen.


Ongeveer vier minuten later kreeg Matias Jones zelf nog een goede schietkans toen hij vanaf de vleugel naar binnentrok, maar de bal vloog net naast het doel. Daarna was het rust en konden we naar binnen voor een lekker warm bakkie koffie, want het werd steeds frisser op het sportpark.

 

Tweede helft

De FC ging in de tweede helft net zo voortvarend van start als in de eerste helft en de tegenstander kwam er weer niet aan te pas. Dankzij de keeper was het echter nog maar 0-2 - de score had al veel hoger moeten zijn in stadgronings voordeel. Burak Sabak kwam gaandeweg de tweede helft in de ploeg voor Timo Letschert, en kort na de wissel kwam Matias Jones vanaf rechts naar binnen, schoot op doel waarna de bal werd van richting werd veranderd en buiten bereik van de keeper, die op het verkeerde been stond, in het doel verdween: 0-3.

 

In de 17e minuut na rust kregen we eindelijk eens een schot op doel te zien van de tegenstander. De bal van de rechtsbuiten verdween in het zijnet. In de tegenaanval schoot Hilal Ben Moussa de bal net voorlangs het doel van CVVB. Direct daarna wisselde Dick Lukkien voor de tweede keer en bracht Marciano van Leyenhorst voor Nick Bakker. CVVB schoot nog een tweede keer op doel, maar de bal vloog over zonder dat keeper Joey Potveer er iets aan hoefde te doen. Een zeer rustig avondje voor Potveer vanavond.

 

In de 34e minuut na rust werd het 0-4 door een prachtig doelpunt van Robby Holder die bijna vanaf de achterlijn de bal hoog in de touwen knalde. Direct daarna bracht Dick Lukkien ook nog zijn derde wissel, en wel Kevin Mennega voor Hilal Ben Moussa.

 

Enkele minuten voor het eindsignaal beging een verdediger van CVVB een overtreding op Atilay Batbay en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Atilay mocht de penal zelf nemen en schoot de bal hard en zuiver links onder in de hoek. De keeper raakte bal nog aan maar de bal was te hard en dus stond er 0-5 op het niet aanwezige scorebord.

 

Het werd steeds kouder en het was ook vrij donker op het bijveld zodat foto's nemen al niet meer mogelijk was, maar dat kon Jong FC Groningen niet deren want ze gingen tot het eind door met goed voetbal. Zo waren er nog twee leuke kansen te zien. Eerst probeerde Matías Jones de keeper met een schitterende stift te verschalken maar de keeper kon net op tijd terug lopen en de bal pakken, en in de slotseconde kopte Yoëll van Nieff de bal nog op de paal na een corner. Al met al een prima spelend Jong FC Groningen dat een zeer eenvoudige 0-5 overwinning boekte, alleen de zege had gezien de kansen veel hoger had moeten zijn.

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Wouter Pauwels

 

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0012
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0025
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0040
DSC_0042
DSC_0049
DSC_0052
DSC_0057
DSC_0060
DSC_0062
DSC_0063
DSC_0064
DSC_0070
01/25 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = =

 

Voorafgaande aan de wedstrijd schreven we al:

 

CVVB speelt dit seizoen in de 1e klasse E van het zaterdagvoetbal en is de competitie gisteren met een 4-5 overwinning bij Noordscheschut 1 begonnen. Met het scorend vermogen van de equipe van trainer Hans van der Ploeg zit het dus wel goed. Arvin Knol en Jake Smit wisten ieder twee maal te scoren; ook Frank Langedijk was trefzeker. Dat het na een 1-5 voorsprong nog zo spannend werd mag de ploeg zich echter aanrekenen. Nick Koster van Noordscheschut scoorde drie maal in de laatste tien minuten... De 135 toeschouwers zullen genoten hebben!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.