Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

146 gasten online

Jong FC Groningen verliest van tot vanavond puntloos Jong PEC Zwolle

Het eerste elftal van FC Groningen mag dan een competitiestart hebben gekend die toch wat onder de verwachtingen ligt - Jong FC Groningen is formidabel uit de startblokken geschoten en kan vanavond al vroegtijdig kwalificatie voor de eindronde van de beloftencompetitie veiligstellen in de kunstgraswedstrijd tegen Jong PEC Zwolle. Het zal ongetwijfeld weer een beroep doen op een aantal A-selectiespelers.

 

Inmiddels heeft Hans Nijland op Twitter bericht dat er vanavond zes spelers van het eerste meereizen naar Zwolle: Bos, Femi, Johansson, Jones, Van Moorsel en Suk.

 

(Ter toelichting: vaak doet aan wedstrijden van de beloften Henk Bos mee en verder speelt afwisselend Matías Jones of Filip Kostic. Filip Kostic heeft de vorige keer meegedaan in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd bij Jong De Graafschap; het is nu weer de beurt aan Matías Jones. Zo interpreteren wij de keuze voor Jones vanavond en het niet nomineren van Kostic. Drie buitenspelers is ook wel wat veel van het goede.)

 

Eindstanden:  

Jong PEC Zwolle - Jong FC Groningen: 2-1 (met rood voor Hyun Jun Suk)
Jong N.E.C./FC Oss - Jong AZ: 1-0

(Jong FC Groningen zou zich bij een zege vanavond al voor de eindronde geplaatst hebben, aangezien Jong N.E.C. - Jong AZ niet gelijk is geëindigd. Komende maandag ontvangt Jong FC Groningen Jong N.E.C./FC Oss. Winst is dan voldoende voor plaatsing voor de eredivisie.)


Inmiddels hebben we een fotoreportage van Wouter toegevoegd!

Scoreverloop:

 

Eerste helft:

26' 1-0 Fred Benson

32' 2-0 Mustafa Saymak

 

72' directe rode kaart voor Hyun Jun Suk (elleboogstoot) die hierdoor zaterdag geschorst zal zijn

 

89' 2-1 Henk Bos (strafschop)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei, Batbay, Femi, Bakker (aanvoerder), Johansson (75' Van Nieff), Ben Moussa (82' Holder), Letschert, Bos, Van Moorsel, Jones (65' Cristovao), Suk

Bank: Potveer, Van Nieff, Renken, Cristovao, Holder, Francisco

 

Opstelling Jong PEC Zwolle:

Ter Wielen, Koenders, Malaihollo (*), Talu, Epe, IJzerman, Saymak, Drost (aanvoerder), Eloisghiri (62' Hiwat), Reniers (75' Zandvliet), Benson (52' Ikililou)

(*) verving op het laatste moment de zieke Nieveld

Bank: Zandvliet, Ikililou, Hiwat, Elmali

Coach bij Jong PEC Zwolle: Jaap Stam

 

Verslag eerste helft

Onder de aanwezigen o.a. Darryl Lachman. Robert Maaskant hebben we echter niet gezien.

 

FC Groningen is de voetballend betere ploeg geweest, maar creëert te weinig. We zagen een mooi schot van Paco van Moorsel en eentje van Matías Jones, en een te slappe inzet van Timo Letschert. In de 20e minuut een mooie aanval via Jones en Johansson maar dit leidde niet tot gevaar.

 

Een speler van PEC kreeg vervolgens de gele kaart voor een gemene overtreding op Emil Johansson. Dick Lukkien was hierover niet te spreken en dat liet hij Jaap Stam, de coach van PEC, even weten.

 

De 1-0 voor PEC kwam uit een lange bal op Benson, die op Van der Lei afliep. Femi liep met hem mee, en Van der Lei kwam uit z'n doel. De keeper van de FC maaide vervolgens volledig over de bal heen, waarna Benson de bal alleen maar in het lege doel hoefde te schieten: 1-0.

 

Vervolgens werd een kopbal van Femi, uit een corner van Jones, van de lijn gehaald; een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Een voorzet vanaf rechts stuiterde wat raar. Van der Lei bleef staan, waarna Saymak de bal in het doel kon koppen: 2-0. Opnieuw zag Stefan van der Lei er slecht uit.

 

Het zal in de tweede helft een stuk efficiënter moeten!

 

Verslag tweede helft

Het was in het tweede bedrijf een gelijk opgaande strijd, waarbij de FC met tien man beter speelde dan met elf.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Femi geel; even later voorkwam diezelfde Femi een doelpunt door bij een één-tweetje van PEC goed tussen beide te komen.

 

In de 58e minuut bereikt een voorzet van Suk Johansson, die in kansrijke positie staat, maar de Zweed staat ook net buitenspel.

Even later geel voor Henk Bos, en Matías Jones wordt in de 66e minuut met ogenschijnlijk lichte hamstringklachten naar de kant gehaald; voor hem komt Alex Cristovao.

 

In de 69e minuut een mooie aanval van de FC. Hilal Ben Moussa krijgt de bal net achter zich.

 

72' direct rood voor Hyun Jun Suk (die overigens ook al geel op zak had) voor een elleboogstoot; hij is hierdoor automatisch geschorst voor de wedstrijd van komende zaterdag (opnieuw PEC Zwolle - FC Groningen, maar dan de eerste elftallen).

 

74' Emil Johansson en Ronnie Reniers komen hard met de hoofden tegen elkaar aan; beiden moeten worden gewisseld. Johansson oogde dizzy. Voor hem komt Yoëll van Nieff in de ploeg.

 

79' geel voor Alex

 

80' mooie vrije schop van Henk Bos; Alex kan vrij inkoppen maar kopt de bal recht in de handen van keeper Leon ter Wielen (ex-FC Groningen)

Even later krijgt Paco van Moorsel geel en wordt Robby Holder voor Hilal Ben Moussa in de ploeg gebracht.

 

89' Timo Letschert wordt in het strafschopgebied neergehaald. Een terechte penalty die door Henk Bos prima wordt ingeschoten: 2-1

 

90+2' Alex schiet in kansrijke positie op de paal

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = =

 

Op de training werd de beoogde basis voor vanavond geïnstrueerd door Dick Lukkien:

 

 

De KNVB heeft de beloftencompetitie op de schop genomen en in haar onmetelijke wijsheid drie poules van acht gemaakt. Elke poule speelt een halve competitie; de eerste vier van elke poule worden na zeven wedstrijden bij elkaar ingestopt; dit twaalftal speelt vervolgens een hele competitie om het kampioenschap van Nederland. Hetzelfde lot is de onderste vier uit elke poule beschoren. Ook zij spelen een hele competitie.

 

Jong FC Groningen staat met tien uit vier keurig tweede (het speelde uit bij Jong ajax gelijk en won de overige drie potjes) en kan zich vanavond al voor de eerste vier kwalificeren. Het dient dan zelf in het IJsseldelta Stadion te winnen in de uitwedstrijd bij Jong PEC Zwolle terwijl het duel tussen Jong N.E.C./FC Oss - Jong AZ niet gelijk mag eindigen, zo hebben wij becijferd.

 

Jong PEC Zwolle mag met nul uit vier dan troosteloos laatste staan - op 11 september jl. speelde de ploeg in Pesse een oefenduel tegen het eerste elftal van SC Veendam. Jong PEC Zwolle won met 3-1! Desondanks is de equipe van Dick Lukkien het aan z'n stand verplicht om drie punten mee te nemen noar Stad.

 

De huidige stand:

 

 

 

Het IJsseldelta Stadion van PEC Zwolle

 

Fotoreportage van Jong PEC Zwolle - Jong FC Groningen van Wouter Pauwels:

 

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0018
DSC_0019
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0036
DSC_0037
DSC_0039
DSC_0042
DSC_0044
DSC_0045
DSC_0049
DSC_0050
DSC_0051
DSC_0055
DSC_0057
DSC_0058
DSC_0065
DSC_0066
DSC_0068
DSC_0070
DSC_0076
DSC_0077
DSC_0089
DSC_0093
DSC_0094
DSC_0095
DSC_0101
DSC_0102
DSC_0108
DSC_0109
DSC_0110
DSC_0118
DSC_0119
01/54 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.