Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

140 gasten online

Jong Feyenoord/Excelsior en Jong FC Groningen spelen gelijk: 0-0

De dreun van de 3-0 nederlaag bij de aartsrivaal uit Friesland dreunt nog na in Stad en Ommeland, en je kon erop wachten - de stemmingmakerij in het Dagblad van het Noorden is begonnen. Vol vuur wordt verkondigd dat Leandro Bacuna nóóit een rechtsback zal worden en zelfs Bacuna's tegenstander, Van la Parra, wordt ondervraagd naar diens mening over Leandro om de stelling kracht bij te zetten - een journalistiek hoogst opmerkelijke gang van zaken. De prima wedstrijd die Bacuna tegen Feyenoord speelde is op slag vergeten en dit geldt ook voor de fouten die Stefano Magnasco in eerdere wedstrijden heeft gemaakt. We hebben een zwak voor de Chileen, maar die heeft gewoon nog een beetje tijd nodig om te wennen aan het veel snellere Nederlandse voetbal waarin het vooral in defensief opzicht anders toegaat dan in Zuid-Amerika.

 

De focus zal voor de Trots van het Noorden echter snel op de zeer nabije toekomst moeten worden gelegd, want het eerste elftal wordt vrijdag al in de Galgenwaard verwacht en voor Jong FC Groningen begint het slotstuk van de competitie vanavond in Rotterdam. In de Beloftencompetitie Divisie A strijden de 12 beste ploegen uit de voorronde in een hele competitie om de landstitel. De equipe van Dick Lukkien heeft zich hiervoor overtuigend geplaatst en treedt vanavond op Sportcomplex Varkenoord aan tegen het door Giovanni van Bronckhorst getrainde Jong Feyenoord/Excelsior, de ploeg die in de poulefase poule B winnend afsloot met 16 punten uit zeven wedstrijden. Het verloor alleen de slotwedstrijd bij Jong NAC Breda, dat zich daardoor als vierde ploeg in poule B voor de eindronde kwalificeerde.

 

Lukkien zal weer een beroep doen op diverse A-selectiespelers om een volwaardige en strijdbare ploeg binnen de lijnen te krijgen. Inmiddels heeft Hans Nijland op twitter gemeld dat er maar liefst acht spelers van het eerste zullen meedoen, te weten Marco Bizot, Filip Kostic, Paco van Moorsel, Henk Bos, Femi, Lorenzo Burnet, Jonas Ivens en Hyun Jun Suk! Stefano Magnasco (geschorst na zijn rode kaart in de vorige wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong Heerenveen), David Texeira en Matías Jones zitten niet bij de selectie. Er staan drie echte Jong FC Groningen-spelers in de basis: Atilay Batbay, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa. De overige spelers van de B-kern, op eentje na, zitten vanavond op de bank.

 

Eindstand: 0-0. Zie verderop voor de opstellingen en live wedstrijdverslag; inmiddels hebben we ook een aantal foto's van Nars Broekhart toegevoegd!

De warming-up in Rotterdam begonnen:

 

 

De opstelling ziet er vanavond als volgt uit: Bizot; Batbay, Ivens, Bakker, Burnet; Femi, Bos, Ben Moussa; Suk, Van Moorsel, Kostic

Bankbezetting Jong FC Groningen: Van der Lei, Van Nieff, Letschert, Renken, Francisco, Holder, Cristovao

 

Opstelling Jong Feyenoord:Graafland; Elabdellaoui, De Vrij, Ramsteijn ,Kongolo; Blij, Vilhena, Vormer; Achahbar, Te Vrede, Boëtius 

 

Live wedstrijdverslag, met dank aan Nars Broekhart:

Eerste helft

Stipt om 18.30 uur is de wedstrijd begonnen onder toeziend oog van Jon Dahl Tomasson, assistenttrainer van Excelsior. Na een kwartier spelen hebben de touschouwers nog maar weinig kansen gezien. FC Groningen is wel de bovenliggende partij tot nu toe. Kostic laat na 20 minuten een mooie actie zien maar zijn schot is te slap om keeper Graafland te kunnen verrassen. Kostic speelt tot nu toe aan de rechter kant.

 

Na 19 minuten het eerste schot op doel van een Feyenoorder. Boëtius, linksbuiten van de Rotterdammers, schiet net naast. Even later alweer de volgende kans. Een kopbal van Achahbar gaat net over. Na een klein half uur krijgt FC Groningen een corner na een mooie aanval via Burnet, Bos en Suk. Uit de hierop volgende corner schiet Kostic de bal in de handen van de keeper. Even later probeert Henk Bos het met een afstandsschot van 30 meter dat helaas ook 30 meter over het doel vliegt. Het vizier mag wat dat betreft sowieso wat scherper want ook een volgend schot, deze keer van Kostic, gaat weer ver naast. Na een half uur spelen is Groningen nog steeds wel de bovenliggende partij!

 

In de 36ste minuut weer een kans voor Feyenoord. Uit een voorzet van Boëtius kopt Te Vrede net over. Feyenoord speelt slordig maar Groningen kan hier niet echt van profiteren en komt niet echt tot uitgespeelde aanvallen al laat het wel leuk voetbal zien. Henk Bos is bij bijna elke aanval betrokken. Uit een corner van Feyenoord schieten de Rotterdammers bijna raak. Even later een kans voor Suk maar hij wordt afgefloten voor buitenspel. Bos en Kostic zijn inmiddels van kant gewisseld. Kostic speelt nu dus vanaf links en Bos vanaf rechts.

 

Feyenoord gooit er in de slotfase van de eerste helft een schepje bovenop en speelt vol op de aanval. Na Burnet te hebben uitgespeeld schiet Tonny Vilhena de bal net voorlangs. Inmiddels is het rust!

 

 

Tweede helft

De tweede helft is begonnen! Feyenoord heeft een verdedigende wissel toegepast. Maatsen is voor De Vrij in het veld gekomen. Dit was overigens vooraf al besloten. Kostic krijgt aan het begin van de tweede helft instructies van trainer Dick Lukkien - en wel in het Nederlands!

 

Te Vrede schiet over Bizot maar ook naast het doel na een knappe steekpass van Vormer. De eerste goede kans in de tweede helft is dus voor Feyenoord. Na diepgaan van Burnet verdient FC Groningen een corner maar die levert helaas geen gevaar op. Na een overtreding van Kostic fluit de scheidsrechter. Kostic is hier niet blij mee, zo kan onze verslaggever met zijn (kleine) kennis van de Servische taal opmaken. Even later krijgt Henk Bos een aanslag van Achabar te verwerken. Hij kan gelukkig wel verder!

 

In het eerste kwartier na rust zien we een aardig gelijkop gaande wedstrijd waarin de beste kansen voor Feyenoord zijn. Bizot redt stijlvol op een vrije trap van Vormer. Na weer een aanslag op Henk Bos krijgt de nummer 14 van Feyenoord een gele kaart. Groningen krijgt een vrije trap net buiten de 16. Henk Bos neemt de vrije trap zelf. Graafland redt en Groningen krijgt een corner. Een hard schot van Ben Moussa levert een volgende corner op.

 

Feyenoord wisselt, Kensuke Tada (van de A1 van Feyenoord) komt voor Mitchell te Vrede in het veld. Bijna de 0-1 door Suk! Na een mooie aanval via Van Moorsel schiet Suk vanaf 7 meter op doel. Graafland redt. Na een mooie actie van Burnet krijgt Bos de bal net niet onder controle. Hier had meer ingezeten!

 

Groningen is in deze fase van de wedstrijd veel beter. Feyenoord kan het niet meer bijhouden en lijdt veel slordig balverlies. Een volgende goede mogelijkheid voor Henk Bos, maar zijn schot gaat over het doel van Graafland heen. Een volgende goede mogelijkheid voor FC Groningen begint bij Filip Kostic. Hij zoekt de achterlijn op en geeft de bal voor op Suk. De Koreaan maait helaas volledig over de bal heen. Even later komt Ben Moussa ineens vrij voor keeper Graafland te staan. Hilal schrikt ervan en Graafland kan de bal simpel oppikken. Feyenoord probeert een tegenstoot op te zetten maar de bal van Vormer is een simpele prooi voor Bizot.

 

 

Na een mooie vloeiende aanval via Femi, Suk en Van Moorsel schiet Kostic op doel - Graafland redt. Wat kan Groningen nog in de laatste 10 minuten van de wedstrijd? In de tegenstoot begaat Van Moorsel een overtreding en krijgt Feyenoord een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Kort daarna opnieuw een vrije trap voor Feyenoord na een overtreding van Femi, waarvoor de Nigeriaan geel krijgt. Vormer mist op een haartje: via de buitenkant van de paal gaat de bal achter. Nog vijf minuten.

 

Uit een corner schiet Bos richting de tweede pal. Zijn schot scheert langs de lat. Een tweede corner volgt maar levert helaas niets op. De laatste minuten zijn ingegaan en het is spannend vanavond! Bizot redt nog knap op een schot van een Feyenoorder. Aan de andere kant gaat een schot van Van Moorsel naast. Het laatste wapenfeit van vanavond is een schot van Achabar. Wederom is het Bizot die knap redt. Hij zorgt er uiteindelik voor dat FC Groningen een punt mee kan nemen richting Groningen! Al met al was FC Groningen toch wel een klasse beter dan Feyenoord en had het een overwinning verdient. Filip Kostic was vanavond helaas niet heel goed op dreef, net als Suk. Nick Bakker en Femi speelden daarentegen een sterke wedstrijd.

 

Volgende week speelt FC Groningen een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Nars, bedankt voor het verslag en de foto's!


Fotoreportage van de wedstrijd van Nars Broekhart

 

foto01
foto02
foto03
foto04
foto05
foto06
foto07
foto08
foto09
foto10
foto11
foto12
foto13
foto14
foto15
foto16
foto17
foto18
foto19
foto20
foto21
foto22
01/22 
start stop bwd fwd
 

 

= = = = = = = = = = =

 

Dit is Sportcomplex Varkenoord, het aan de voet van De Kuip gelegen strijdtoneel van vanavond: 

 

 

Jong Feyenoord/Excelsior speelde in de met 4-1 verloren uitwedstrijd in Breda in de volgende opstelling, waarin John Goossens zijn rentree maakte na een knieblessure en alleen Rangelo Janga wist te scoren:

 

Termijn; Van Deelen, Ramsteijn, Blij (65’ Goossens), Gomez Nieto; Vorthoren (71’ Maatsen), Mokotjo, Vilhena; Elabdellaoui, Janga en Fernandez

 

Jong FC Groningen speelde in de laatste poulewedstrijd in poule A met 1-1 gelijk bij Jong Heerenveen in een wedstrijd die alleen nog om de spreekwoordelijke eer ging. Matías Jones was trefzeker in de ploeg die als volgt speelde:

 

Van der Lei, Magnasco, Ivens, Bakker, Burnet, Ben Moussa, Bos, Van Nieff (86' Van Nieff), Jones, Van Moorsel (77' Letschert), Kostic (71' Batbay)

 

Het volledige programma voor vanavond:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.