Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

Jong FC Groningen verliest bij Jong FC Utrecht - Jong FC Groningen: 3-2

Jong FC Groningen mag vanavond in de 'beloftencompetitie divisie A', zeg maar de belofteneredivisie, in Utrecht aan de bak. Op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht treft het op Jong FC Utrecht, dat net als de equipe van Dick Lukkien vier punten uit de eerste twee duels behaalde.

 

Jong FC Groningen won vorige week, na de competitie met een 0-0 gelijkspel bij Jong Feyenoord/Excelsior begonnen te zijn, met groot gemak van Jong NAC Breda, al kwam dit in de score (2-0) niet duidelijk genoeg tot uitdrukking. Timo Letschert en Tom Hiariej waren op het kunstgras van VV Actief trefzeker. Ook Jong FC Utrecht begon met een gelijkspel (1-1 bij Jong Vitesse), en won vorige week met 5-2 van Jong Feyenoord/Excelsior. De Utrechtse goals werden gescoord door Bob Schepers (speelde een paar maal voor Jong FC Groningen), Leon de Kogel (2x), Cedric Badjeck en Kai Heerings.

 

Afgaande op de training van afgelopen zaterdag denken we dat Jong FC Groningen met twee spelers van de A-selectie zal spelen, te weten Matías Jones en Hyun Jun Suk. Dit zou echter betekenen dat Filip Kostic niet in actie zou komen, terwijl de trainersstaf van het eerste vindt dat het voor hem belangrijk is dat hij wedstrijden speelt. We houden dus een forse slag om de arm.


Nars Broekhart is vanavond aanwezig in Utrecht - kijk verderop voor een live wedstrijdverslag!

  

Angelo Cijntje speelt vanavond mee met Jong FC Groningen

Angelo Cijntje van SC Veendam is net hersteld van een kruisbandblessure en maakte op dinsdag 30 oktober jl. zijn rentree in het oefenduel van SC Veendam tegen ACV, dat in 4-4 eindigde na een 0-3 voorsprong voor Veendam. Cijntje speelde in dat duel de eerste helft. In die wedstrijd speelden ook Alex Cristovao, Jesse Renken en Robby Holder ieder één helft.

 

Angelo Cijntje trainde vanmorgen mee met FC Groningen (foto: Eric Smit)

 

Onderaan het wedstrijdverslag zijn fotoreportages van de training van maandagochtend 5 november 2012 van Patrick Stinissen en Eric Smit toegevoegd! Aan de training deden Virgil van Dijk, Tim Sparv en Jesse Renken niet mee.

Opstelling Jong FC Groningen: Bizot, Magnasco, Van Nieff, Bakker, Cijntje (SC Veendam), Femi, Van Moorsel, Ben Moussa, Bos, Suk, Jones

Opstelling FC Utrecht: Van der Helm; Bovenberg, Markiet, Cortie, Teijsse;  Mårtensson, Pappot, Van Hofwegen; Schepers, De Kogel, Van Kippersluis

 

Scoreverloop

Eerste helft

2'  1-0 Van Kippersluis

8'  2-0 De Kogel

43' 2-1 Van Moorsel (assist Bos)

rust

47' 3-1 Schepers

64' 3-2 Bos

 

Wedstrijdverloop

Om 18.29 uur is de wedstrijd begonnen!

FC Utrecht komt goed uit de startblokken. In de 2e minuut scoort Kevin van Kippesluis de 1-0 na een fout van Cijntje die de bal in de voeten van Van Kippersluis kopt. Aan de andere kant mist Van Moorsel een enorme kans. Uit de hierop volgende corner pikt Magnasco de afvallende bal op en schiet net naast.

 

Even later onderschept Bos de bal en stuurt Suk diep. Het schot van de Koreaan gaat echter voorlangs. In de tegenstoot over rechts schiet De Kogel alweer raak: 2-0 voor Utrecht. Groningen blijft doorgaan maar Suk wil het te mooi doen en levert de bal simpel in. Utrecht is niet beter maar wel veel effectiever in de counter.

 

Angelo Cijntje beleeft nog geen fijne avond. Hij heeft het lastig tegen Daan Bovenberg. Drie keer op rij komt Bovenberg makkelijk langs bij Cijntje, twee keer komt Bovenberg makkelijk voor het doel van Bizot. Groningen is onzeker geworden en komt niet meer door het Utrechtse blok heen. Gelukkig duurt deze fase niet al te lang. De Groningers rechten hun rug en herpakken zich. Jones lijkt zich als een vis in het water te voelen op het natte, snelle veld. Na een overtreding van Schepers op Cijntje krijgt Groningen een vrije trap en vervolgens een corner. Helaas staat Utrecht met een goed verdedigend blok. Voor Groningen is er geen doorkomen aan. Utrecht loert op de counter. Dick Lukkien stuurt zijn spelers via de zijkant aan. Hij wil dat er meer over de vleugels wordt gespeeld en het veld breed wordt gehouden...

 

Na een half uur spelen weer een goede kans voor Utrecht. Cijntje maait over de bal maar Schepers mist. Na een beuk van Mårtensson heeft Bos verzorging nodig. Hij heeft ook ander schoeisel nodig omdat zijn veter stuk is maar de sleutel van de kleedkamer is zoek... Uiteindelijk wordt besloten om maar de veter te wisselen... Groningen met 10 man! Bos heeft inmiddels een vervangende veter aangereikt gekregen en kan verder spelen. Over de hele situatie onstaat nog onenigheid tussen de verzorger, Johan van der Ploeg, van FC Groningen en de scheidsrechter die vindt dat de verzorger te opzichtig tijd aan het rekken is om Henk Bos de tijd te geven om met zijn schoeisel bezig te zijn. Hij geeft uiteindelijk een vrije trap aan Utrecht.

 

Tegen het einde van de eerste helft zien we nog een mooie counter van Groningen waarbij de bal snel van links naar rechts gaat maar de voorzet van Bos is te matig om gevaar te kunnen stichten. Even later levert Bakker de bal in. Gelukkig gaat het schot van Utrecht naast!

 

Even later is het wel raak: in een goede counter geeft Henk Bos de bal deze keer perfect voor. Paco van Moorsel scoort de belangrijke 2-1 vlak voor rust! Inmiddels zijn de heren aan hun verdiende thee begonnen!

 

Tweede helft

De tweede helft is begonnen! Na een mindere ingreep van Cijntje is het Bob Schepers die de 3-1 voor Utrecht scoort. Jammer zo vlak na rust. Batbay loopt inmiddels warm. Hij zal straks voor Cijntje in het veld komen, zo vermoeden wij. Een goede actie van Bos levert Groningen een corner op maar die trapt Bos helaas maar matig. Geen gevaar dus. Uit een goede voorzet van Ben Moussa legt Suk de bal terug op Jones maar hij schiet de bal mijlenver over. Timo Letschert loopt inmiddels ook warm. Nick Bakker speelt vanavond ook niet zijn sterkste wedstrijd. Na een fout van hem schiet Utrecht net naast. Angelo Cijntje krijgt nog een gele kaart. Hij zal zo ongetwijfeld naar de kant gaan. Matias Jones speelt vanavond een prima wedstrijd.

 

In de 61ste minuut de eerste wissel: Batbay komt voor Cijntje in het veld. Cijntje speelde vanavond een redelijke wedstrijd. Af en toe was hij wat ongelukkig in zijn acties. Toch mag hij tevreden terugkijken op zijn eerste minuten na de lange revaliddatie. We wensen Angelo het allerbeste voor de verdere stappen de komende weken!

 

Even later de 3-2 voor FC Groningen. Henk Bos schiet de bal hard in de kruising! In de 68ste minuut krijgt Jones nog een goede kans maar zijn schot is te slap. Een overtreding op Van Moorsel lijkt de scheidsrechter ontgaan te zijn. In de slotfase is Groningen beter en komt er steeds goed uit. Helaas zijn de voorzetten te onnauwkeurig. Dick Lukkien wisselt nog een keer: Letschert komt voor Jones in het veld. Na een goede actie van Bos mist Bakker maar net het doel. Groningen houdt hier wel een corner aan over.

 

Terwijl Cristovao klaar staat om in te vallen schiet Letschert maar net voorlangs. Femi speelt vanavond niet heel opvallend maar wel sterk. Cristovao komt voor Van Nieff in het veld - Groningen speelt nu dus alles of niets! Het blijft spannend! In een 3 tegen 1 situatie staat iemand van Utrecht gelukkig buitenspel. Aan de andere kant schiet Van Moorsel te slap op doel. De tweede bal is nu steeds voor FC Groningen. Het kan nog!

 

Utrecht speler Markiet wordt uitgeroepen tot man of the match. Volgens ons had dit Matias Jones moeten zijn en Femi had er ook wel aanspraak op mogen maken aldus onze verslaggever Nars.

 

De wedstrijd is afgelopen. Jong FC Groningen verliest ongelukkig. Aan de andere kant was Jong FC Utrecht vanavond zeer effectief en wist uit 5 tot 6 goede kansen maar liefst drie keer te scoren. Over grote delen van de wedstrijd was Jong FC Groningen de betere ploeg! Bij een overwinning zou Jong FC Groningen de koppositie hebben veroverd. Die eer valt nu Jong FC Utrecht ten deel...

 

= = = = = = =

 

Eerder schreven we over deze wedstrijd

Opstelling Jong FC Groningen vorige week: 

 

Kostic (83' Burak Saban) - Jones - Bos
Ben Moussa - Letschert  - Hiariej (69' Holder)
Johansson (51' Ron Janzen) - Bakker (aanvoerder) - Van Nieff - Batbay

Van der Lei

 

Jong FC Utrecht speelde vorige week in de volgende opstelling: 

 

Jeroen Verhoeven; Daan Bovenberg, Marcus Nilsson (‘18 Gévero Markiet), Kai Heerings, Michael Zullo; Bob Schepers, Johan Mårtensson, Yoshiaki Takagi, Thijs van Hofwegen (‘85 Elroy Pappot); Cedric Badjeck (‘76 Kevin van Kippersluis), Leon de Kogel

 

Sportcomplex Zoudenbalch, Utrecht

 

Beide teams die vanavond op elkaar stoten:

 

 

De huidige stand:

 

 

Fotoreportage van de training van maandag 5 november 2012 van Patrick:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/22 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de training van maandag 5 november 2012 van Eric:

 

DSC_3783
DSC_3786
DSC_3794
DSC_3798
DSC_3799
DSC_3800
DSC_3802
DSC_3806
DSC_3813
DSC_3819
DSC_3822
DSC_3842
DSC_3843
DSC_3850
DSC_3851
DSC_3854
DSC_3865
DSC_3867
DSC_3870
01/19 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.